De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 20 januari 2008

De grote snertwandeling in Grolloo

Eindelijk was het dan zover, de grote snertwandeling in Grolloo. Vanmorgen was de eerste handeling die we deden, naar buiten kijken wat doet het weer. Helaas regen ,regen, regen. Om 10 uur waren we in Grolloo bij cafe Hofsteenge, Jan en Ineke waren er al. Vanaf half elf beginnn de mensen binnnen te komen. Op een paar na waren alle personen die zich hadden opgegeven aanwezig. En dat ondanks het slechte weer viel ons niet tegen. Om 11 uur vertrekken we naar het bos. Een sliert van 15 auto's achter elkaar rijdt door Grolloo. Aangekomen op de p plaats in het bos komen de laarsen en regenpakken tevoorschijn. Die hadden we ook wel nodig vandaag. Na dat Jan voor de laatste keer zijn wandelaars toesprak hebben wij het overgenomen. Met ongeveer dertig beagles beginnen we aan onze 'overlevings' tocht. De honden vermaakten zich opperbest en ook van de baasjes hoorden we geen wanklanken. Staatsbosbeheer is hier bezig met een stuk natuurontwikkeling, dit heeft tot gevolg dat een aantal wegen erg kapot zijn gereden, door zwaar transport. We kozen dan ook voor een alternatief deel van de route. Als we de drentse toendra passeren krijgen we de regen en harde wind recht van voren. Enkele honden zijn inmiddels al tot achter de oren zwart van de modder. Maar ze vonden het heerlijk. Halverwege de route is er de mogelijheid om de route te in te korten. Voor oudere honden en pups is dit heerlijk. Jan en Ineke nemen met nog een aantal wandelaars deze route. De rest gaat met ons mee voor het vervolg van de lange route. Als we op de zandspeelplaats komen is het zowaar 10 minuten droog. Alle honden gaan als een gek tekeer op deze vlakte. Als we de route even later weer vervolgen begint het opnieuw te regenen. Na dik 2 uur komen we terug bij de auto's. We vertrekken weer richting cafe Hofsteenge en genieten daar nog even na onder het genot van een bord soep met brood en spek. Voor jan en Ineke hebben we nog een bos bloemen, een bedank kaart, en een fles drank voor hun hulp en advies voor het organiseren van de wandeling voor 2009


Een bonte stoet trok vanmorgen door de bossen.











Regen en wind hadden vrij spel op de kale vlakte.









Veel water langs de paden door de overvloedige regen val van de laatste dagen.










Lekker uitleven op de zandspeelplaats.










Op deze route kom je echt heel veel verschillende landschapstype's tegen.








Na afloop smaakte de snert met brood en spek heerlijk.








De bedank kaart voor Jan en Ineke ,voor het organiseren van de vele beaglewandelingen in Grolloo. alle wandelaars van de wandeling van 2008 hebben deze kaart ondertekent.

2 opmerkingen:

Teun zei

Het was hondenweer op deze snertdag.Ondanks het tegenvallende weer hebben wij genoten van onze eerste wandeling bij Beagle Club Nederland.Het was prachtig om zoveel beagles bij elkaar te zien.
De omgeving van Grolloo is fantastisch.

Teun is de voor de rest van de dag uitgeteld en ligt na te dromen van zijn wandeling.

Wij gaan zeker vaker mee met de wandelingen.

Fam. M. du Breuil te Amersfoort

Anoniem zei

Hoi Kevin, Jayson en Michael en de baasjes Alinda en Tjeerd.
Wat een weertje he. Dieuwke vond het prachtig om zo door de modder te mogen rennen. Ach en wij zijn het ook wel gewend om door weer en wind te wandelen. Deze wandeling hebben we nu 5 keer meegelopen en als het aan ons ligt volgen er nog vele andere keren.
zien jullie graag bij onze wandeling op 10 februari met hopelijk beter weer :)
Edith,Gerald en een knuffel voor de boys van Dieueke.