De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 14 januari 2008

Verslag Winterswijk

Het was weer vroeg opstaan in huize beagle. De eerste show van 2008 stond voor de deur. Ditmaal was de plaats van handeling, Winterswijk. Om half zeven zijn we vertrokken. Het was heerlijk rustig onderweg,dus we konden aardig doorrijden. Om half negen zijn we in Winterswijk. Bolderkar met bench worden weer klaargemaakt, terwijl Alinda nog even een plasrondje met Michael doet. Als ze weer bij de auto komen, kan meneer direkt plaats nemen in zijn kar. Er zijn 175 honden van verschillende rassen ingeschreven. Er word gekeurd in twee ringen, het kan dus wel eens een latertje worden. De beagles worden als 1 na laatste gekeurd. Nadat we een plekje hebben gevonden zetten we onze stoelen neer. Het wachten kan beginnen. Mike zit rustig in zijn bench en kan nog wel even lekker slapen. Opeens word zijn rust ruw verstoord door Roeper's Shocking Blue (Erin). Zij wil heel graag bij Michael in de bench.














Na even met elkaar te hebben gespeeld gaat Erin weer terug in haar eigen bench. Michael gaat direkt weer verder met zijn slaapje. Om de tijd wat te doden gaan Alinda en Michael zo nu en dan nog even wat oefenen in het staan en lopen.














Ver in de middag is het eindelijk de beurt aan de beagles. Het was lang wachten maar nu mag het dan gebeuren. Michael keek zijn ogen uit aan de rand van de ring.














Netjes gaan staan zodat de keurmeester kan zien hoe mooi ik ben.















Heee, baas let je wel even op!! Je hoeft niet steeds dat zwarte kastje tegen je hoofd aan te drukken hoor. Als je dat doet komt er steeds een fel licht uit.














Nog maar weer eens een rondje lopen voor de keurmeester.














De keurmeester heeft zijn keuze gemaakt. Michael word eerste. Tevens wordt hij gekozen tot Beste van het ras (BOB)














Michael moest nog een keer de ring betreden. Ditmaal werd er gekozen voor de winnaar van ras groep 6 (lopendehonden,zweethonden en aanverwante rassen)















Na dat de keurmeester alle geshowde honden goed heeft bekeken besluit hij dat Michael de winnaar wordt van de rasgroep 6.(BIG)














Tja, de winnaars van alle rasgroepen moeten op het eind van de dag nog een keer verschijnen in de eindkeuring. Hier wordt dan de beste hond van de show uitgezocht.
Dus nogmaals netjes gaan staan en weer in spanning afwachten.














Alle juryleden die deze dag hebben gekeurd staan nu midden in de ring. Ze moeten nu samen tot een oordeel komen welke hond op welke plaats komt te staan.














Michael wordt geplaatst op plaats 8. 8e Best in Show (8 BIS). We waren erg trots op ons mannetje.














Als laatste maken alle winnaars nog een ererondje. Onder luid applaus verlaten ze even later de ring.














Als de ring leeg is gaan we nog 1 keer terug om een foto te maken van Michael in volle glorie. Samen met zijn trotse baasje.














Zo kwam er een eind aan een lange maar erg leuke beagle dag. Na dat we alles weer in de auto hadden gepakt begonnen we aan de reis naar Westerbork. Achterin werd het erg stil. Michael kroop lekker onder zijn dekentje en heeft de hele terug weg lekker liggen slapen. Thuis gekomen heeft hij eerst uitgebreid aan Kevin en Jayson verteld wat hij allemaal had meegemaakt vandaag. Ze wouden hem eerst niet geloven. Toen hebben we maar besloten om hem te helpen. Zijn hele oogst van deze dag hebben we op zijn kleed gezet met meneer erachter. Pas toen Kevin en Jayson dit zaggen wouden ze het geloven. Ook zij zijn nu trots op hun kleine 'broer'.



De volgende show is begin Februari, dat duurt dus nog een paar weken. Eerst hebben we nu volgende week de grote snertwandeling van de BCN.

Geen opmerkingen: