De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 29 september 2008

Show Maastricht

Het was wel heel erg vroeg gistermorgen. We zouden naar de show in Maastricht. Dus de wekker hadden we gezet op 4 uur. Als we de honden wakker maken kijken ze ons aan met een blik van. " Is er iets, We lagen nog zo lekker te slapen". Als we buiten komen is de wereld erg klein. een dichte mist deken bedekt de landerijen. Rond 5 uur zijn we klaar voor vertrek. De heren achterin zijn direkt weer gaan liggen slapen.Het reed niet echt prettig, met een zicht van nog geen twee meter. Als we Zwolle voorbij zijn begint de mist te verdwijnen. Gelukkig. Ik verbaasde mij er over hoeveel verkeer er zo vroeg op de zondag al bij de weg was. We rijden lekker door en rond kwart over 8 zijn we dan ook al in Maastricht. Als we alle papieren hebben zoeken we een plaats naast de ring.



De beagles moeten in ring 17 en de Hamilton's in ring 2. Zo rond een uur of half twaalf is het zover. Mango mag de Ring in. Het gaat weer fantastich met ons 'pleegkind'. Hij kreeg weer een 1 Veel Belovend. De keurmeester wou hem eigenlijk een zeer veelbelovend toekennen maar die kwalificatie wordt niet vergeven op shows. Meer over Mango op zijn eigen site.
Als de beagles zijn is Dylan als eerste aan de beurt. Dit is zijn eerste show in de puppy klas. Dit is de klas met honden tussen de 6 en 9 maanden. Dylan met zijn 6 maanden en 3 dagen mocht dus niet meer in de baby klas.





Hij wordt de beste puppy reu met veel belovend. Als ook de puppy teven zijn gekeurd moet de beste pup worden gekozen. Hier kiest de keurmeester voor de teef. Met haar 9 maaanden was ze dan ook al iets verder ontwikkeld dan Dylan.




In de openklasse moest Michael proberen om weer een U te halen. Dit lukte hem door als 3 U te eindigen.




Na een lange show dag gaan we rond 6 uur weer naar het hoge Noorden. Nog drie uurtjes rijden en we zijn weer thuis. Komend weekend gaan we naar de clubmatch van Kc Sneek.

"Frysk bloed tsoch op ! Wol no ris brüze en side"

Geen opmerkingen: