De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 13 november 2011

Met Mango naar de Champion Of Championsshow in Brussel

Even een beetje nieuws van Mango op de blog van de beagles.

De FCI bestaat dit jaar 100 jaar. Daarom zijn er dit jaar een aantal speciale shows geweest waar je je hond kon kwalificeren voor de Champion of Championssshow in Brussel op 12 november. Dit kwalificeren kon in Brussel, Dortmund, Parijs en Leeuwarden. Wij zijn met Mango op drie shows uit dit rijtje geweest en op twee show heeft hij zich gekwalificeerd. Dus rond de datum 12 November stond al een tijdje een rode cirkel in de agenda.

Mango zit lekker in zijn vel en ook tijdens de trainingen gaat het goed met hem. Hij was er dus klaar voor. Vrijdag morgen zijn we vertrokken. De beagles gingen logeren bij hun familie in Wijdenes en Petra ging met ons mee naar Brussel.
De meutes lopen weer vlekkeloos in elkaar over en spelen weer naar harte lust met elkaar in de tuin. Mango doet heerlijk mee. In de middag is het dan tijd om richting Belgie te gaan, de beagles blijven achter en Mango gaat alleen mee met ons. We rijden naar Mechelen, hier hebben we een hotelkamer geboekt. Mango vind het allemaal fantastisch, hij heeft zelfs een eigen hindernisbaan op de kamer, hij springt van bed naar bed naar bed en weer terug.

Mango  heerlijk relax op de bedden in de hotelkamer.


He knappe vent, jij lijkt op mij.


We gaan vroeg onder de wol en Mango ligt heerlijk op mijn voeteneind te slapen. Ik zelf lig niet erg comfortabel maar neem er genoegen mee, Ik heb liever zelf een mindere nacht dan dat Mango in het donker begint te spoken door een vreemde kamer.
Midden in de nacht pak ik mijn telefoon om even te kijken hoe laat het is, een zwiepstaart op mijn voeten eind begint heerlijk te tikken, even een knuffel en Mango slaapt weer lekker verder. Om kwart over vijf gaat de wekker. Alles weer inpakken, Mango laten plassen en we gaan ontbijten, een uitgebreid ontbijt staat voor ons klaar. We chekken uit en rijden richting Brussel, hier arriveren we rond 7 uur.

De vlag van de 100 jarige FCI


We gaan de hal binnen en zoeken een plek, het is allemaal anders dan op een gewone show en alle honden van rasgroep 6 komen in een afgezet hoekje te zitten. In totaal zijn er 893 kampioens honden van 230 verschillende rassen uit 33 landen. In onze rasgroep zitten 74 honden uit 23 rassen. In totaal waren er 3 hamiltons die gekwalificeerd waren voor deze show, hiervan waren er twee aanwezig, 1 daarvan was dus Mango.

Flixtonia Lady Jane en onze eigen Mango.


In groepjes van 8 mogen de honden de ring in. Hier staan twee keurmeesters die ieder de hond keuren. Mango doet het goed en staat er prima voor. Uiteindelijk worden er 5 honden uit groep 6 geselecteerd om door te gaan naar de tweede ronde. Helaas zit Mango hier niet bij maar daar waren we vantevoren ook niet van uit gegaan. Meedoen was dit keer belangrijker dan winnen. Mango stond daar puur op kwaliteit en niet omdat we toevallig vriendjes zijn van...

We waren trots op onze kanjer.



Voor meer over Mango kijk op zijn eigen site, klik hier

Uiteraard ging onze aandacht ook uit naar de beagles. Drie beagles waren er aanwezig, twee uit Nederland en 1 daarvan was Benji, oftewel Max From Muskoka Dream's de vader van onze Justin.


Heerlijk relax aan de voet van Issabel zit Benji te wachten tot zijn moment daar is.


Als Benji in de ring gaat, staat Mango langs de rand hem aan te moedigen.


Het zag er goed uit, Benji straalde en had er veel plezier in, van de drie beagles was hij veruit de hond met het meeste plezier in de ring.



Petra kijkt en geniet van 'haar' Benji. Als fokker mag je trots zijn  dat je hond op deze show mag aantreden.

Helaas kwam ook benji niet bij de laatste vijf. Van de drie beagles liet hij zich wel het beste zien maar de keurmeester dacht er anders over.


Voor ons zat het er dus op.  We hadden genoeg gezien en de rest van de uitslag kon ons weinig meer boeien. We verlaten Brussel en rijden vlot terug naar Wijdenes. Hier worden we uitgebreid begroet door de grote meute.


Er wordt weer druk met elkaar gespeelt en uiteindelijk zoekt iedereen toch een plekje om te slapen, Djoplin is nog niet moe en probeert tevergeefs om Mango nog een keer uit te dagen.


En dan is het tijd om te slapen, Dylan gaat bij zijn tante Daphne liggen.


Djoplin naast Djane.


Dana bij Djill

Even later ligt Djoplin tussen Mango en Jayson.


En ligt Djill bij haar kinderen Domino en Djane.


En Michael en Justin kruipen heerlijk samen in de mand


We eten nog een hapje en vertrekken in de loop van de avond weer naar huis. Een geslaagd weekend zat er op.

Geen opmerkingen: