De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 16 januari 2012

Een dagje strand

Afgelopen zondag stond de BCN Beaglewandeling in Castricum aan zee in de agenda. Wij hadden ons opgegeven om mee te gaan wandelen. Jan en Jenny van Dijk wilden ook graag heen zo kwam het dat we gistermorgen samen naar Noord Holland reden.

We vertrokken uit Westerbork rond kwart over 8, de heren hadden allang weer door dat er wat ston te gebeuren en volgden ons dan ook door het hele huis. Op die manier waren ze er blijkbaar zeker van dat we hun niet zouden vergeten. Alles ingepakt en op naar Roden. Een half uurtje later rijden we bij Jan en jenny het erf op. Denia , Carlein en Elfie zaten al vol smart te wachten. Als de deuren van de bus open gaan worden de dames hartelijk begroet door onze heren. Elfie gaat bij Michael en Dylan in de bench en Denia en Carlein krijgen een eigen bench. Zo beginnen we aan onze reis. Het is erg rustig onderweg en we rijden vlot door. Via de afsluitdijk komen we in Noord Holland, de zon breekt door en het zal een stralende dag worden. Rond half elf zijn we bij de parkeerplaats bij de kust in Castricum. De familie Liebregt, met Benji en Mika zijn er ook al. We laden de spullen uit en maken de bolderkar gereed. De bolderkar ging mee als eventueel nood vervoer voor kleine Benji of oude Jayson. Ondertussen komt ook Petra aan op de parkeerplaats samen met drie van de Muskoka Beagles, Djane, Domino en Djoplin. We lopen naar de strand tent waar we ons verzamelen een grote groep beagles begroet ons.

Het was een gezellige drukte bij de strandopgang.



Justin zijn zus Doortje had er zin in.


Er zullen meer dan 80 honden mee lopen.  We zien weer veel bekenden, onder andere Michael zijn broer Guus en Justin zijn zus Doortje. Alin en ik krijgen de vraag of we een handje willen helpen met het goed laten verlopen van de wandeling en krijgen een rood hesje aan. Alinda zal voor op in de groep lopen en ik zal als strandveger achter aan lopen.
Na mij is er dus geen beagle meer op het strand. Door dat ik dus achter aan liep heb ik weinig foto's kunnen maken van de grote groep.

Monique heet de wandelaars welkom.


De veeg dienst in actie, samen met Mango (Foto Mirjam Huttinga)


De wandeling verloopt soepel, veel honden zijn los en rennen alsof hunleven ervanaf hangt. Michael, Justin , Dylan en ook Jayson rennen heel wat af. Mango heb ik aan de lange lijn en ook hij geniet met volle teugen. Opeens komt er een hond uit de grote groep naar achteren lopen, het is Domino, ze gaat heerlijk met Mango spelen en blijft bij ons rond hangen.

Opeens kwam Domino naar ons toe.


Spelen Mango !!!!!


Michael had een grijns van oor tot oor.


Jan met Denia en Carlein.


Petra neemt Mango van mij over en ze gaat samen met Mango naar de vloed lijn, De Lord ging uiteraard de zee weer in.

Natuurlijk moest Mango weer koppie onder.


Voor meer foto's van Mango kijk op zijn blog. Hier

Na een dik uur komen we op het keerpunt. We verzamelen ons en lopen dan weer terug naar het begin punt.

Even een paar minuten rust.


Alinda met Jayson Dylan en Justin.


De oude baas genoot met volle teugen.


En ook Justin vermaakte zich opperbest.


Djoplin wint de race naar de branding van Domino en Michael


Pootje baden samen met Mango.


De honden worden moe en het rennen begint iets af te nemen. Het was heerlijk stralend weer en met de zon op de rug is het bijna voorjaar. Ik veeg het strand schoon en alle beagles zijn mee.

Vrolijke viervoeters


Synchroom rennen


Elfie hield alles goed in de gaten.


Justin en Dylan en Michael op de achter grond.


Happy.


Duin beklimmers Domino, Djane, Djoplin en Michael


Dylan met de neus in de wind
  


Justin, Elfie , Djane, Dylan en Djoplin proberen Mango te mis leiden


Justin op volle snelheid


Petra met vier Muskoka beagles en een  vervelende reu aan de lijn.


Domino en Djane


Djane


Alles weer compleet,  Michael, Domino, Dylan, Justin, Djoplin, Djane


Vlak voordat we bij het eindpunt zijn zijn we er toch nog 1 kwijt. Djane is er plotseling vandoor en we zien haar nergens.  Gelukkig komt ze na 1o minuten weer dood leuk aanscharrelen.... en met een blik van zochten jullie mij kijkt ze je aan.

We drinken nog wat en vertrekken dan weer naar het hoge noorden. Bij Jan en Jenny gaan alle honden de tuin in en spelen nog een hele tijd, ik dacht dat ze moe waren maar dat bleek dus niet. Wij eten met elkaar nog een heerlijk bord snert en maken een bouwtekening voor Jan, Elfie wil een nieuw spelletje en tja dan moet de baas aan het werk.

Doortje keek mij recht in de camera.


Steven met Jayson.


De goed gevulde pan met snert.


Elfie, Kijk baas Jan, dit moet je voor mij maken.


Zo broer , zo Zus, Elfie bij Jenny, Dylan bij Jan


In de loop van de avond vertrekken we weer naar huis. Moe maar voldaan na weer een leuke dag.

Meer foto's van deze dag : Kijk op de blog van Mika en Benji. Klik hier
En op de site van Denia, Carlein en Elfie en dan bij dagboek. Klik hier

1 opmerking:

Mathilda zei

Leuk verslag weer en schitterende foto's!