De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 10 april 2012

Paasshow en Erelid

Tweede paasdag is altijd de paasshow in Leeuwarden. Dit jaar hadden we zelf geen honden ingeschreven. Alinda zou wel de ring in gaan met Misty, het zusje van onze Justin. Dus zonder honden vertrokken wij naar Leeuwarden. In tegenstelling tot 1e paasdag was het nu slecht weer, regen,regen en nog eens regen toen we naar Leeuwarden reden. We parkeren bij het FEC en wandelen naar de hal, het was wel vreemd om zelf geen hond mee te nemen. We zoeken de beagle ring en leggen onze spullen neer bij onze beaglevrienden. De beagles moesten pas in de middag de ring in dus we konden nog heerlijk rond kijken naar de andere rassen. Veel leerlingen van Alinda moesten de ring in dus overal moest ze wel even een praatje maken..
Na de middag gaat Alinda even oefenen met Misty, Het is voor Misty haar tweede show en ze vind alles heel spannend, je moet haar dan ook met veel geduld behandelen in de ring. Alinda heeft het vertrouwen van Misty gewonnen en het oefenen gaat goed.

Misty, het twee kleur zusje van Justin.


Met geduld en vertrouwen gaat het allemaal goed.


Even de boog ontspannen door lekker gek te doen.


Er werden showprogramma's uitgedeeld. In een artikel over de wondere wereld van de hondenshow en hoe wordt je een showbink stond een prachtige foto van Michael. Uiteraard moest deze foto boven op de benches staan.


Als Alinda en Misty de ring in moeten gaat het goed. Misty loopt lekker en volgt Alinda goed. Maar dan moet ze op de tafel. Erg spannend vind ze dit. De keurmeester vind haar een erg mooie hond die goed gebouwd is alleen een beetje te goed in conditie. Als de keurmeester haar dan ook nogal ruw behandelt is het over. De staart krult tussen de benen en Misty vind het niet leuk meer. De keurmeester probeert haar in stand te zetten en tilt haar zelfs op aan haar staart ???????? Einde oefening, Misty wordt angstig en het is over voor haar.

Misty vind het spannend maar loopt toch goed met Alinda mee.



Alle aandacht voor Alinda

Nichtje Djane kwam ook even langs vliegen.


En dan gaat het mis, de staart krult tussen de benen in Misty vind het niet leuk meer.


Als de keurmeester weer bij haar weg loopt krijgt ze het vertrouwen weer terug en kan Alinda haar weer goed neerzetten.


En ook vrij op de grond staat ze goed.


Na de beagles gaan we nog naar de ere ring om te kijken naar rasgroep 6 en andere groepen.
Na een lange dag gaan we uiteindelijk weer naar huis. Buiten is het nog steeds nat en guur.

Vorig jaar stond een dag na de show een hele grote foto van Michael in de Leeuwarder courant. Gisteren sierde onze kanjer dus een tijdschrift over de wondere wereld van de hondenshow. Hij stond er met twee foto's in. We zijn er wel trots op.



Met een grijns om zijn bek loopt Michael hier over de showvloer.


Thuis gekomen worden we uitbundig begroet door de meute. Een wandeling volgt en als we later op de avond de pc opstarten worden we blij verrast. Beagles/honden bepalen voor een groot deel ons leven, shows, behendigheid, trainingen, de blogs, enz, enz. Daarnaast  zijn  we ook actief op een aantal beagleforums op internet.  Het forum waar we het meest op zitten is Beaglebabbelbox  klik hier  Onze Jayson is inmiddels bekent en geliefd bij heel veel beagle eigenaren.  Op beaglebabbelbox is onze oude heer nu benoemt tot erelid, we zijn vereert met dit mooie gebaar.

1 opmerking:

Sylvia zei

heb het verslag gelezen. Mooie zusje van Justin die Misty.

Heel erg jammer dat de oefening niet gelukt was. Maar bij Alinda deed zij wel prima. Is het normaal dat een keurmeester zo ruw moest doen?

Geweldig die Michael in het blad!!!!

Ja Jayson een Erelid echt gaaf!!