De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 24 mei 2012

Onze reis naar Salzburg (Deel 2 19 t/m 20 mei)

19 mei

En toen was het zaterdag. We worden opnieuw vroeg wakker door het uitbundige gezang van de vogels en de kwakende kikkers in een nabij gelegen vijver. De lucht is strak blauw en de zon schijnt al, de voortekenen van een warme dag. Mango loopt gelukkig weer een stuk beter en hopelijk zet het herstel door. Na het ontbijt vertrekken we naar de show. Wij zullen  eerst Cynthia af zetten bij de showhal. Op de rondweg van Salzburg staan we al snel vast in de file. Terwijl wij rustig staan te wachten halen Piet en Tineke ons in. We zetten Cynthia en Luna af, wensen hun succes met de World show. We spreken af dat we haar aan het eind van de dag weer oppikken. We vervolgen onze weg naar Anif, hier hebben wij de World Club Show. De omgeving is prachtig en we hebben alle tijd om goed om ons heen te kijken, we komen namelijk weer helemaal vast te staan in het verkeer. Iedereen moet naar dezelfde plaats maar toch zijn veel mensen ongeduldig en proberen tussen te dringen of andere routes te vinden. De weg naar het officiele parkeerterrein is afgesloten en we rijden een eind verder. We parkeren de bus op een gemaaid grasveld. Er staat een oude eik en we kijken goed naar de stand van de zon. De bus plaatsen we zo dat hij in de middag in de schaduw komt te staan. Spullen pakken en op naar de show. Het lijkt eerst wel een soort bush safari. Over een smal bospad met twee smalle bruggetjes begeeft iedereen zich naar de show. Veel karretjes zijn te breed voor de bruggetjes en men moet de spullen er afpakken. Dit zorgt voor erg veel vertraging.

Als we uiteindelijk op het show terrein komen zien we een chaos aan mensen, geen drinkwater voor honden en veel onduidelijkheid. We zoeken snel een plek en plaatsen de partytent van Piet en onze tarp zodat we snel een stuk schaduw hebben voor de honden. De warmte was niet lekker. Er staan grote tenten waarin de honden geshowd moeten worden. Onder deze tenten was het gelukkig wel aangenaam.

Een boom, de partytent en de tarp zorgen er voor dat we een redelijk koel hoekje hadden.


Strak blauw was de lucht boven het show terrein.


Opzich een geweldige omgeving.


De show was op het terrein van een slot. De film Sound Of Music is opgenomen op deze  prachtige locatie


En dan is het showtime. Djoplin is de eerste van ons die de ring in moet. Ze deed het super en werd derde.


En ook zus Djune deed het erg goed. En net iets beter dan haar zus, Djune werd tweede


En dit is Oostenrijk, heel veel mensen showen hun honden in orginele kleding. Erg mooi om te zien.


En dan is het tijd voor Mango. Ik had met hem al een hele tijd gelopen om hem weer soepel te krijgen. Het terrein was net gemaaid en niet supervlak. Hij liep dan ook voorzichtig.


Hij deed het verder super en werd 1 U, Best Of Breed . En won de title World Club Winner 2012. Aan het eind van de dag moest hij dus weer aantreden voor de groepskeuring.


Het werd warmer en warmer en uiteindelijk werd er toch een voorziening getroffen dat er vers drinkwater voor de honden aanwezig was. Veel mensen verlaten direkt nadat ze klaar zijn het show terrein. De organisatie neemt het besluit om de groepskeuringen en best in show keuring aan het eind van de dag  niet te houden. Het is voor de honden veel te warm .

We krijgen ondertussen telefoon van Cynthia. Luna heeft het fantastisch gedaan en was geplaatst bij de beste tien. Ze was super trots, en terecht.



De gewone keuringen gaan ondertussen gewoon door. Michael en Frodo moesten tegelijk de ring in.


Beide kampioensreunen deden het goed.


Michael staat te wachten op zijn beurt om op de tafel te mogen.


Het staan gaat goed maar Michael heeft van af het begin al een hekel aan buiten shows. Gras is niet om netjes te lopen, gras is om gek te doen vind hij. Het lopen ging dan ook niet zoals het hoort maar we waren wel tevreden.


Uiteindelijk worden Frodo en Michael 3 en 4.


En het werd nog steeds warmer en warmer. Wel kwamen er enkel wolken aan de lucht.


Als Domino de ring in gaat gaat het ook goed. Kleine Do werd keurig derde.


En als laatste was Sjors aan de beurt. Sjors werd helaas niet geplaats bij de beste vier.


Omdat de groepskeuringen afgelast werden konden we dus eerder naar huis. Terwijl Piet nog in de ring staat gaan Jos en ik terug om de auto's op te halen. We beginnen weer aan onze bush safari, de afstand bleek toch mee te vallen, waar we 's ochtends nog bijna drie kwartier werk hadden deden we nu in iets meer dan 5 minuten.
De auto stond heerlijk in de schaduw en was dus lekker koel. Nu konden we wel op het officiele parkeerterrein komen en het was dus een stuk makkelijker om de spullen weer in de auto te krijgen.

We verlaten Anif, de eerste van de twee shows zat er op. We waren tevreden met de resultaten. Op de camping is het ook erg warm en Piet, Leo en ikzelf zoeken heerlijke verkoeling in het zwembad.

Het was een heerlijke afsluiter van een warme dag in het zwembad.


Kom dames in het water, maar nee we kregen ze niet zo ver dat ze ook het water in kwamen. Tineke zei wel dat als Djune de volgende dag Wereldkampioen zou worden wij haar met kleren en al in het water mochten gooien. We hadden dus stille hoop.


's avonds genieten we nogmaals van een heerlijke barbecue en de verhalen van de show komen los. We hadden allemaal een fantastische dag gehad maar waren ook erg moe. De avond zou dan ook niet erg lang duren voor ons en al redelijk snel kruipt iedereen in bed.

Luna was ook erg moe.


Mango, Djoplin en Domino zochten elkaar weer op.


En ook Djune, Frodo en Sjors lagen heerlijk in dromeland.


Morgen zal de dag zijn waar het allemaal om begonnen is voor ons de World dogshow. Zal Mango zijn vierde  opeenvolgende  wereldtitel kunnen halen ??

20 mei

Vroeg zijn we deze zondag wakker, het is de dag dat het gebeuren moet, De World Dogshow 2012. We laten de honden uit, nemen een vlug ontbijt en rijden dan rond half 8 naar de showhal. In tegenstelling tot de andere dagen stond er nu geen file op de rondweg en konden we vlot doorrijden. Petra had parkeerkaarten geregeld en dus konden we vlak voor de ingang parkeren. Als je deze kaarten niet had moest je een heel eind weg parkeren, je werd dan met schuttle bussen naar de show gebracht. We zijn vroeg en de hallen zijn nog niet open. Er staat al wel een hele rij mensen te wachten en nu blijkt maar weer dat een mens een meute dier is die steeds luier wordt. Men sluit achter aan in de dichtsbijzijnde rij terwijl iets verderop een heel kort rijtje staat te wachten. Wij nemen de korte rij en zijn al snel binnen.



 We zoeken onze ring en plaatsen de spullen. Tussen de ring en het looppad is ongeveer drie meter ruimte waar iedereen zijn benches kwijt kan, dit is uiteraard veel te weinig. Als we met onze stoelen  dan ook over de afzetstreep zitten worden we door de beveiliging aangesproken dat we binnen de lijnen moeten blijven. Zo gauw het mannetje weg is zitten we alweer buiten de lijnen. Twee keer kwamen ze langs en toen kregen ze waarschijnlijk door dat de ruimte echt te klein was. Iedereen zat buiten de streep.

De ruimte tussen de ring en de streep voor de stoelen was veel te klein.



De ring van de Hamiltons is naast de ring van de beagles en al snel zien we een bekende. Marek uit Polen is twee jaar terug bij ons geweest voor een dekking van Mango. Uit deze dekking zijn 8 puppen geboren. Marek heeft er zelf 1 gehouden en is met deze teef aanwezig op de show. Het is een copy van Mango.


 Fanta Plesowka de dochter van Mango.


Vader Mango en dochter Fanta.


Ze lijken erg veel op elkaar


Het werd snel warm in de hal, veel honden gingen dan ook snel rustig liggen om energie te sparen.


Als de beagles beginnen moeten Djoplin en Djune al snel de ring in.


Piet haalt met Djune een keurige derde plaats. Voor ons dus een tegenvaller, We mochten Tineke nu niet in het zwembad gooien.


En dan is het tijd voor Alinda en Mango. Mango loopt redelijk soepel in de ring en het ziet er goed uit. Zou het lukken. De keurmeester komt uit Finland en bekijkt Mango erg kritisch. Ze geeft Mango 1 Uitmuntend en Beste reu en World Winner 2012. Ze had wel als commentaar dat hij te dik was ??????? En jacht hond moest niet vet zijn................ Zolang we met Mango showen hebben we alleen maar gehoord dat hij  mooi in conditie was. Maar goed hij had had gehaald waar we voor kwamen. De vierde wereld titel op rij. We waren weer trots op hem.


Zijn dochter werd beste teef en toen ging de strijd voor beste van het ras tussen vader en dochter. Met het commentaar van hij is te dik hadden we al een vermoeden dat de keurmeester voor de teef zou gaan als BOB en dat deed ze dan ook. Fanta werd Best Of Breed.  We konden er vrede mee hebben. Mango heeft zijn kwaliteiten doorgegeven aan de volgende generatie.


 Niet eerder voorgekomen in de geschiedenis van de hamiltons dat vader en dochter tegelijk World winner en World winster werden. We waren trots op beide.


En wat lijken ze op elkaar.


Bij de beagles stond ondertussen Domino al op de tafel. Do deed het goed maar werd door de keurmeester niet geselecteerd.


En ook Sjors kwam niet in de selectie.


Als laatste moeten Michaelen Frodo de ring nog in de grote kampioensklasse met 20 top reuen.


Opperste concentratie bij Piet.


De groep is te groot voor de ring en dus wordt opgesplitst. Eerst blijven de eerste tien in de ring, de andere tien gaan buiten de ring wachten. Michael zat in de tweede groep en moest dus nog even wachten. Hij was vrolijk en blij en straalde van alle kanten.


Als de eerste tien gekeurd zijn wordt er gewisseld.  Nu moeten Alinda en Michael de ring in.


Michael doet het goed en loopt ook beter dan een dag eerder op de buitenshow. De keurmeester bekijkt hem goed.



Als ook deze tien gekeurd zijn komen de ander honden ook weer in de ring. 20 toppers staan er nu bij elkaar. De keurmeester maakt een eerste selectie van 10 die mogen blijven. Zowel Michael als Frodo zitten bij deze tien. Dan moet er weer een selectie gemaakt worden voor de beste vier. Helaas, Mike en Frodo zitten niet bij de laatste vier. Maar beide heren hebben het goed gedaan door hoog in de klasse te eindigen.


Voor ons zit de show er nu op. Petra, Leo,Tineke en Piet blijven op de show om te zien wie uiteindelijk Best in Show wordt. Alinda, Tineke, Jos, Cynthia en ik rijden terug naar de camping we zijn helemaal op. We nemen een snelle hap mee van de grote gele M en op de camping duiken Jos en ik nog even heerlijk het zwembad in. De honden waren helemaal kapot. Twee dagen show vreet ontzettend veel energie.


De bekers van Mango stonden op de tafel. Een fijn gevoel.


Rond een uur of half negen komt de rest weer terug op de camping, de show is afgelopen. Ze gaan nog een hapje eten bij de pizzaria. Wij blijven bij de tent en drinken nog wat op de goede resultaten. Al snel duikt iedereen vermoeid zijn bed in. Ik blijf wachten op de rest en we nemen de dagen nog eens door met elkaar.  Uiteindelijk besluiten we ook maar om op bed te gaan. De volgende dag gaan Piet en Tineke weer richting Holland. Wij zullen nog een laatste dag genieten van het mooie Oostenrijk.

Wordt vervolgt

2 opmerkingen:

Sylvia zei

Interessant verslag en de foto's (pff wat zijn er veel zeg)!!

Geweldig van Mango en Fanta mag er ook zijn een prachtige meid!!

Wat er allemaal zo toe gaat bij de shows het lijkt me zo erg vermoeiend. Maar anderzijds ook wel een geweldige avontuur!

En dat het daar zo erg warm is, is ook niet fijn!!

tineke en piet zei

Hoi Tjeerd en Alinda,

Ik heb met heeel veeel plezier je verslag zitten lezen en weer genieten van alle mooie foto s. Wat hebben we een geweldige tijd gehad en wij hebben echt zo genoten. Cyntia is ook een vrolijke
noot geweest. Het was weer goed voor de lachspieren zullen we maar zeggen... gefeliciteerd met jullie titels multi champs..