De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zaterdag 4 oktober 2014

Show Zwolle.

Vandaag was het dan zover, de show in Zwolle stond in de agenda. Gepland in de ijsselhallen een complex met veel ruimte. De duurste show qua inschrijfgeld van Nederland dat weer wel. Vorige week kregen we een mailing dat het bestuur van de hallen benaderd was door het Centraal bureau Opvang Asielzoekers om eventueel onderdak te bieden aan vele vluchtelingen uit onder andere Syrie. Wij als exposanten zouden er geen overlast van onder vinden dat de show nu in een kleinere ruimte zou plaats vinden. 


Vanmorgen dus op naar Zwolle. Michael hadden we ingeschreven in de veteranen klas, hopelijk behaald hij vandaag zijn derde punt voor de Nederlandse veteranen titel. Elwood gaat mee als supporter voor Michael, en zijn dochter Djyma die ook mee zal doen. We vertrekken rond kwart over tien naar Zwolle en binnen de drie kwartier zijn we er. We laden ons spul uit en lopen naar de hallen. Als we binnen zijn treffen we 1 grote chaos aan. Totaal geen ruimte, medewerkers zijn slecht geinformeerd en weten totaal niets, als je ze iets vraagt krijg je te horen , weet ik niet, Er is bijna geen ruimte om met je kar met bench langs te gaan, alles zit hut je mutje op elkaar, onbegrijpelijk. Je hoort veel mensen klagen , Nee Zwolle jullie hebben hier geen punten gescoord, na de blamage van twee jaar geleden zouden jullie beter moeten weten.
 
Maar goed, genoeg daarover, de beagle ring bereiken we uiteindelijk maar plek om ons spul neer te zetten is er niet. We zetten onze spullen dus maar ergens neer waar plek is. Elwood hadden we mee om hem weer wat zelf vertrouwen te geven maar met deze chaos zal dat juist niet werken dus we laten hem eerst maar veilig in de bench.  Door de nieuwe regels mag men nu eerder vertrekken , dus als je gekeurd bent en niet hoeft te wachten op een ere keuring mag je naar huis, langzaam komt er dan ook meer ruimte in de hal.


We maken Michael klaar voor zijn optreden in de ring. Hij doet het weer fantastisch en straalt weer zoals we van hem gewend zijn. 1U Beste Veteraan, De laatste punt voor zijn kampioenschap is dus binnen.


Wachten tot je de ring in mag.
a (5)
Mooi staan.
a (7)
Lopen met volle aandacht voor Alinda.
a (11)
Nog een keer staan voor een volledige beoordeling van de keurmeester.
a (13)
Knappe kerel.
a (15)
En dan is het een feit. Het laatste punt voor de titel is binnen. Michael From Muskoka Dream’s is nu Nederlands Veteranen kampioen.  Hij komt nu in het trotse familie rijtje,Oma Daphne, Moeder Dana, Zus Red en Blue en neef Max gingen hem voor met het behalen van deze titel.
a (43)
Bij de teven stond Djyma in geschreven. Het was voor haar de tweede grote show waar ze kwam. Papa Elwood was er om haar te ondersteunen.


Frank en vrij liep Djyma door de ring.
a (18)
a (20)
Mooi staan daar is goed op geoefend. Ze staat er goed bij.
a (24)
Kleine smurf. Kleine hondjes worden groot, met twee weken wordt ze al weer een jaar waar blijft de tijd.
a (28)
Vanaf de zijlijn hield Elwood zijn dochter goed in de gaten.
a (41)
Djyma kreeg een 3 ZG met een keurig keur rapport.


Het wachten voor ons is dan op de erek euring. Michael mag strijden met de mede veteranen voor een plaats bij de beste tien veteranen van de show. Terwijl we wachten maak ik een aantal foto’s van vader en dochter.
a (46)
a (52)
a (57)
En dan is het zover, de veteranen mogen naar de voorkeurring. Een snelle telling zegt mij dat er ongeveer dertig gaan strijden voor een plaats bij de beste tien. We zullen zien. We weten dat Michael in de grote ring vaak net iets meer kan, dus afwachten maar. De groep mag naar de erering en daar gaan ze, goud van oud een prachtig gezicht. Michael doet waar we stiekem op gehoopt hadden, hij straalde door de ring, wat een genot om hem zo te zien gaan. Nu maar afwachten wat de keurmeester gaat doen.
a (79)
a (82)
De keurmeester maakt een selectie, hij loopt bij de honden langs en haalt  er een selectie uit. Her en der pikt hij er een hond uit. Andra de Hamilton van Nel staat twee plaatsen voor Michael en die wijst hij aan. Mooi. Hij loopt verder… en ..verder en slaat  dan Michael over , verdorie het zal toch niet…als hij de hele rij langs is geweest loopt hij terug en pikt er nog een aantal uit. en dan wijst het vingertje naar Michael… Yes hij zit bij de beste tien. In mijn gedachten zie ik zijn hele show carriere voor bij komen, vanaf zijn eerste show als puppy in Veendam ,zijn shows in Nederland, een reis door  Europa van Engeland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Slowakije, Frankrijk en dan staat hij nu hier als veteraan.
De keurmeester begint te plaatsen en zet Michael achter bordje nr 7. Toppie, we waren trots op zijn prestatie. Voor Andra zit er nog meer in ze blijft staan tot de laatste twee geplaats moeten worden, 1 of 2 de spanning stijgt. Het wordt een tweede plaats. Super.
a (84)
Blijdschap bij Alinda, het is gelukt. De titel is binnen en een prachtige 7e plaats voor beste veteraan in show.
a (85)
Trots op mijn kanjers.
a (86)


MICHAEL FROM MUSKOKA DREAM’S = NEDERLANDS VETERANEN KAMPIOEN


Rood wit Blauw_bewerkt-2
Zo kwam een dag die heel raar begon met veel frustratie tot een prachtig einde.

Geen opmerkingen: