De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 15 december 2015

Michael zegt : I'll Be Back !

Een boek is nooit uit voordat het laatste hoofdstuk is geschreven, en zo ging het dus ook met de show carriere van onze Michael. Afgelopen Maart zou zijn laatste show zijn in Nederland, deze show sloot hij in stijl af. Beste veteraan van het ras en de Benelux veteranen winner 2015 titel. Het showboek was uit........ ten minste dat dachten we. Tijdens onze vakantie brachten we Mike nog een keer uit op de show in Wales en hier plaatste hij zich voor Crufts volgend jaar. Een lang gekoesterde wens kwam uit. Michael mocht naar Crufts.  Het jaar liep verder en we dachten er weer aan om hem nog een keer in te schrijven voor de Winner show in December, even weer laten wennen aan de sfeer op een grote show. Ondertussen waren we weer begonnen met behendigheid  met Michael en het viel ons op hoe vrolijk, blij en goed in conditie hij nog steeds was. Voor ons was dit de doorslag om hem dus inderdaad weer in te schrijven voor de Winner, zijn stunt van vorig jaar waren we nog niet vergeten, als veteraan liet hij velen verbaasd achter door geplaatst te worden als reserve reu. Wie het niet meer weet klik de volgende link nog maar eens aan en geniet van een veteraan die iets deed wat velen niet hadden verwacht. Klik hier.

Tot zo ver wat er voorafging aan de  come back van Michael. Alinda had hem dus ingeschreven voor de Winner 2015. We hadden oppas geregeld voor Elwood, Justin en Dylan, deze heren zouden een aantal keren worden uitgelaten door onze buren. Mango ging met ons mee.
Zondag morgen ging de wekker hier vroeg. Half zes stond ik naast mijn bedje. Honden verzorgen, eten , laatste spullen in de auto en op weg naar Amsterdam. Terwijl ik de auto inpakte voelde het alsof oude tijden herleefden, met Mango en Michael samen hebben we met deze twee heren heel Europa doorgereisd en nu zijn ze beiden veteraan, en zaten ze weer samen voor dag en dauw achter in de bus om op weg te gaan naar een show. Waar blijft de tijd.

Oude tijden herleefden. Voor dag en dauw op pad naar de show met Michael en Mango.

 
We rijden vlot door en zijn rond half negen in Amsterdam. we parkeren in de parkeergarage onder de Rai en zijn direct 17 euro armer.  Spullen op de bolder kar en  op naar de hallen. Als we binnen zijn valt het direct op dat de ruimte rond de ringen erg krap is, benches staan hutjemutje op elkaar terwijl er in de hallen waar de verkoop stands en demonstratie ringen zijn ruimte aan overvloed is. We vinden een plekje en zetten de benches klaar. De ring van de beagles en hamiltons is naast elkaar dus dat is makkelijk kijken. De keuringen beginnen om half 10. Voor de beagles zijn nog vijf andere honden aan de beurt dus we naken Michael alvast klaar. Ondertussen zijn er ook fans voor hem aangekomen, Petra en Josephine en Nicole zijn er om Michael straks aan te moedigen. 
De beagles beginnen, de veteranen klas is de laatste klas. Eerst komen de jongste puppen gevolgd door, de jeugdklas, de tussenklas , de kampioensklas en dan de veteranen klas. Michael straalt in de ring en het ziet er allemaal fantastisch uit wat hij laat zien. Keurmeester was Diana Spavin uit Engeland, ze was onder de indruk van onze Michael. Vorig jaar versloeg ze hem met een reu voor Beste reu op de Winner, nu moest ze hem keuren.
 
Michael vond het allemaal prima.
 

Staan op de tafel en helemaal betast worden, het deed hem niks, Als een stoer vent stond hij , het leek wel een standbeeld
.


Een driehoek lopen, een recht op en neer en dan nogmaals in showstand, ditmaal op de grond voor de keurmeester.


1 Uitmuntend en beste veteranen reu. En dus Veteranen Winner 2015 ! Ons eerste doel was geslaagd.


De beste reuen uit hun klasse komen opnieuw de ring in voor de keus van beste reu.
Michael stond weer fantastisch in de line up.

 
Recht op en neer voor de keurmeester zodat ze nog 1 maal het gang werk van de honden kan beoordelen.
 



En weer staan, opnieuw als een standbeeld, ik heb Michael niet vaak zo snel goed zien staan. Het was een genot om naar hem te kijken. De keurmeester maakt haar keus en de spanning aan de rand van de ring stijgt, Er was van alles mogelijk volgens mij. Mike had zich van zijn beste kant laten zien en dat was ook de keurmeester opgevallen. De beste reu werd geplaatst en voor de reserve reu kwam de keurmeester recht op Alinda  en Michael af  YESS !! He did it again !! Voor de tweede achter 1 volgende keer wordt Michael op de Winnershow als veteraan gekozen als reserve reu van het ras. Opnieuw een fantastische stunt van ons veteraantje, wat waren we trots op hem.


En daar sta je dan, op je oude dag wordt je opnieuw reserve reu van het ras op de grootste internationale show in Nederland.


We hadden niet verwacht dat hij zijn stunt van vorig jaar zou herhalen maar wat waren we er blij mee. Ondertussen zijn de keuringen van de teven begonnen en wachten wij vol spanning op de veteranen klas. Hierin staat Roeper's Blue Magic , Merel ingeschreven. Merel is het nichtje van onze Michael.


En ook Merel laat zien dat honden waar met liefde en zorg mee om wordt gegaan tot op hoge leeftijd met plezier door de ring kunnen gaan. Merel straalde en liep als een trein.


Ze werd 1 Uitmuntend, Beste veteranen teef en kreeg de titel Veteranen Winster 2015


En ook Merel moet dus weer terug komen voor de keus van beste teef. Piet en Tineke hadden een luxe probleem dat drie van hun honden hun klasse hadden gewonnen. Alinda kreeg dus Merel in haar handen om haar uit te brengen. Het ging goed maar helaas werd ze niet gekozen als beste teef of reserve teef.


En dan is het moment daar dat er gekozen gaat worden wie de Beste veteraan van de dag is. Wordt het Michael of Merel.

Beiden doen het super en vanaf de zijkant horen we applaus en mooie woorden als beide oudjes de ring door gaan.  De keus is moeilijk maar uiteindelijk wordt het toch Michael die opnieuw Beste veteraan van het ras wordt. Wat een mooie successen voor onze kanjer.

Veteraan Winner en Winster 2015. Michael en Merel. Mike zijn oor stond nog in de race stand hahaha.


Netjes staan samen met de keurmeester. Wat een toppers. Beiden nog zo mooie strak in conditie.


Trots, dat was ik op Alinda en Michael.


Het lange wachten begint nu, want na drie uur beginnen pas de ere keuringen. Michael moet hier aantreden met alle beste veteranen van de dag. Nadia, waar hij vorig jaar de juniorhandling finale mee liep komt hem nog even aanmoedigen. Even High fiven.


En dan is het zover dat de veteranen de voorkeurring in gaan, ik zoek een plaatje langs de erering en wacht met spanning af.


En zoals altijd komen de honden binnen op muziek van Queen, 'we are the champions' Michael groeit altijd in de grote ringen, zijn gangwerk wordt stevig en zij koppie komt naar oven, hij straalde in de ring.


 Meer als veertig veteranen komen de ring binnen en er worden maar drie geplaatst. Helaas kiest de keurmeester enkel voor de rassen die ze zelf ook mag keuren. Voor Alinda en Michael zat het er op. Een prachtige showdag kwam ten einde.


Een prachtige afsluiter. High five baas, we deden het weer !!

 
Nicole geeft haar vriend nog een dikke knuffel en dan vertrekken we uit Amsterdam.
 

We rijden nog even langs Petra in Wijdenes. We genieten nog even na van de fantastisch prestatie van Michael. Leo had eten voor ons en ondertussen spelen de honden heerlijk met elkaar. Mango maakt kennis met een nieuw vriendinnetje, Dalles, de jongste Muskoka telg.


En de rest, die lag heerlijk in een diepe slaap.


Na achten rijden we weer naar het Noorden. Iets na tienen zijn we thuis waar we begroet worden door de thuisblijvers. We zitten nog even na en gaan dan dood moe naar bed. Een fantastische dag kwam ten einde.

Michael From Muskoka Dreams: Beste veteraan, Veteranen Winner 2015, reserve reu  wie had dat kunnen dromen.
 

Geen opmerkingen: