De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 7 december 2015

Rudolph From Muskoka Dreams, BOB en 3BIG

Rudolph........ Ik hoor jullie denken wie is dat nou weer, we kennen de Borkse meute maar daar zit geen Rudolph in. En dat klopt. Rudolph is wel een Muskoka maar niet 1 van ons. Als ik zeg Joep dan gaat er misschien een lampje branden. Rudolph is de stamboom naam van Joep. Ja op een officiele show hoort een stamboom naam en dan komt er geen roepnaam in de catalogus. Een show dus  daar gaat deze blog over.

 Joep zijn baasjes leek het leuk om hem een keer te laten keuren en te horen wat het oordeel van een echte keurmeester was over Joep. Joep werd ingeschreven voor de NKC Clubmatch in Groningen. en Alinda kreeg de vraag of ze Joep wou uitbrengen, vandaar het oefenen van een paar weken geleden. Gisteren was het dan tijd voor het echte werk de show.

We hadden afgesproken om rond half tien in Groningen te zijn. Ongeveer gelijk tijdig komen wij en Joep met zijn baasjes aan.  Michael is met ons mee als supporter voor zijn jongere neefje. We lopen naar binnen en zoeken een plekje voor de benches. Joep kijkt blij om zich heen , het is allemaal nieuw voor hem dus hij krijgt heel veel indrukken.

Beide heren gingen in hun bench, voor Michael was het een vertrouwd iets, onze oude show veteraan is het gewend hoe het er op zo'n show aan toegaat. Joep lag heerlijk in zijn bench en nam alles rustig in zich op


We doen beide mannen bij elkaar in de bench en Joep heeft al snel door dat hij ook heerlijk op de rand kan hangen en naar buiten kan kijken.


Of lekker bij baasje op de schoot. Hij vond het allemaal geweldig wat er voor zijn neus gebeurde.


Joep is een zoon van Domino , dus een neefje van onze Justin, er zit veel gelijkenis in de koppies van Joep en Justin


 
En dan is het zover dat Joep bijna de ring in mag. Samen met Erich en Gerda, de baasjes van Joep, staat Alinda met Joep te wachten bij de ring.
 

Een nieuwe Muskoka show ster zet zijn eerste stappen in de show ring, en stapt zo in de voetsporen van veel van zijn beroemde familie leden.


Het ging heel goed, het lopen was eerst even wennen maar toen het kwartje viel liep Joep keurig door de ring, Het show tafeltje van de KC was erg wiebelig dus van de keurmeester mocht hij op de grond staan. En ook dat ging erg goed.




De keurmeester was onder de indruk van Joep en vond hem een prachtige reu. Joep werd eerste en ook nog een Best Of Breed.


En zo stapte deze kleine man op zijn eerste show in de voetsporen van zijn moeder. Best Of Breed een applaus en een knuffel van de keurmeester waren voor hem. En natuurlijk een plaats in de eindkeuring voor groep 6 aan het eind van de dag.


We hadden nu een hele tijd rust voordat het zover was. De erekeuringen begonnen pas om drie uur. Alin zet Michael ook nog even op de show tafel, even weer wennen. In Maart komt zijn hoogte punt in zijn lange show carriere, Als veteraan mag hij naar de Crufts in Engeland.


Ondertussen krijg ik een berichtje van Jenny, Petra, de fokker van Joep, is bij hun op visite en ze komen naar Martini plaza om Joep aan te moedigen in de ere ring.

In de voorkeur ring is Alinda weer bezig met Joep, de kleine man is na een lange dag toch wel moe en heeft nu iets van pfffff, schiet nou maar op.


Maar het gaat weer goed en hij staat weer prachtig.


Uiteindelijk komt Joep op een keurige derde plaats in de eindkeuring van rasgroep 6. Een prachtige prestatie waar we trots op waren.



Trotse baasjes en handler samen met Joep, het was een mooie dag op de show.

 
Aan het eind van de dag vertrekken wij nog even naar Roden. Petra en Leo waren er nog en hun hele meute was mee. Dus even heerlijk knuffelen met de Muskoka dames en de meiden van Jan en Jenny. We sluiten de dag af met gezamelijk Chinees eten. Het was een lange maar zeer mooie dag.
 
Erich en Gerda, nogmaals gefeliciteerd met de prestatie van Joep. Het was een genot om zo  een dag met hem bezig te zijn

Geen opmerkingen: