De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 30 januari 2018

Een gouden generatie

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat een gouden generatie voor het eerst echt van zich deed spreken op de internationele shows. Namen als Michael, Djill, Blue, Red, Yellow, Benji, Fraggle, en Bailey  zouden vanaf dat moment heel vaak boven aan in de uitslagen staan. Uiteraard waren er meer maar in de loop van de jaren ben ik die uit het oog verloren. Kampioenschappen en titels werden er gewonnen, te veel om op te noemen, mooie onderlinge duels werden er uitgevochten maar wat altijd aanwezig was was het onderlinge respect. Het elkaar gunnen van de overwinning, fair play, het bestond toen nog. De jonge heren en dames van toen  zijn de oudjes van vandaag. Helaas zijn enkelen uit die tijd  ons al ontvallen. Alleen de allersterksten zijn tot op late leeftijd doorgegaan met showen en de namen die ik hier boven al noemde vielen  allemaal onder die categorie, genieten van de show tot op hun oude dag. Veteranen kampioenschappen werden gewonnen maar wat de boven toon bleef voeren dat was het plezier, het plezier dat zij allen hadden in de ring. Hier een eerbetoon aan deze gouden generatie. De toppers van toen  foto's uit de tijd dat ze bijna maandelijks, zo niet wekelijks, met elkaar de strijd aangingen in de ring, als jonge matadoren, vol vuur over het groene tapijt. Aangevuld met foto's van nu. Het mooie donkere  in de vacht heeft plaats gemaakt voor een grijze look. Maar de uitstraling die ze hadden, die is gebleven, kanjers waren het, en zijn het nog steeds, stuk voor stuk.

Danisch Blue From Muskoka Dream's : Geboren 29-07-2004

 
 
 

Djill From Muskoka Dream's : Geboren 29-07-2004




 
Blue en Djill hebben vaak tegen elkaar gestreden in de ring.
 
 
Famous Fraggle From Muskoka Dream's :  Geboren 08-04-2005
 


Fraggle en Michael kwamen elkaar ook tegen in de ring.


 
 Max From Muskoka Dream's  aka Benji : Geboren 08-04-2005
  

 
 
 
Benji en Michael hebben heel wat onderlinge duels uitgevochten, het was vaak stuivertje wisselen tussen deze beide kanjers.



Code Red From Muskoka Dream's  aka Red : Geboren 26-05-2006






Michael en Red, nest broer en zus.


Als veteranen strijden broer en zus op de Winner show.


Baileynoël  : Geboren 11-11-2006 





Bailey en Michael stonden vaak samen in de ring vanaf de jongehonden klasse.

 
 
 
Na een tijdje met hardnekkige blessures kwam Bailey als veteraan weer terug op de show. Een foto moment van een aantal jaren eerder deden we over. De beide heren als youngsters en als veteraan. 
 
 
Dreamcatcher From Muskoka Dream's  aka Yellow : Geboren 14-02-2007
 




                       In 2008 werden Yellow en Michael Beste show teef en reu van het jaar.


Samen met  Michael strijden voor beste van het ras in Arnhem 2009

 
Michael Fom Muskoka Dream's  : Geboren 26-05-2006
 
 
 
 
 
Goud van oud, een gouden generatie. Zoveel honden van verschillende eigenaren die allemaal mee streden in de top van de internationele shows. Het was een mooie tijd, een tijd die helaas niet weer zal komen. Deze kanjers, we hebben van ze genoten op het groene tapijt, ze genieten nu allemaal van hun wel verdiende pensioen, hopelijk nog vele jaren.
 
 

 
 



 

Geen opmerkingen: