De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 10 mei 2018

Tuin

De afgelopen winter was (weer) funest voor ons gazonnetje. De hele zomer door veel honden vriendjes op het gras en de ze winter in de sneeuw ook heerlijk buiten ravotten, de sneeuw wordt dan tot een ijslaag gestampt en het gras verstikt er onder. Andere tuinen zijn allang sneeuw vrij en hier kon je nog schaatsen. Maar goed, de heren hadden veel plezier. Het hield dus in dat de tuin dit voorjaar weer op de kop moest, dan ook maar direct goed aanpakken, het terras was ook toe aan een opknapbeurt dus die er ook uit en opnieuw erin. Een afvoerputje in het terras achter aansluiten op de afvoerbuis kon nu ook mooi omdat het gazon toch op de kop ging. Al met al een weekje elke avond bezig en de hele tuin was weer als nieuw. Voor de heren was het nieuwe gras even verboden gebied, tot gisteren toen ging het hek los en konden de mannen weer genieten.

Op maandag avond begonnen met het verwijderen van de huidige bestrating.


Donald hielp druk mee.


En op woensdag lag het er weer in. uitgezonderd het laatste knip en snij werk.


Op donderdag avond begonnen met het gaven van de geul voor de afvoerbuis. Het was een echte speeltuin voor de mannen.



 
 Op vrijdag, koningsdag, het nieuwe gras gehaald, en daarna begonnen met het omspitten van de tuin.

 
Een dik uur later is hij om


De mannen hielpen mee met het verkruimelen van de grond hahaha, heerlijk rennen over het knollenveld.


Uitvlakken


En het nieuwe gras er weer op.


En in de loop van de middag was hij weer dicht.


De gehele achter tuin dus in een week opgeknapt. Koste wel wat zweetdruppels maar dat had ik er graag voor over. We zijn nu een kleine anderhalve week verder en het gras is inmiddels al twee keer gemaaid. De zoden hebben zich gehecht op een paar kleine plekjes na.

 
Gisteren mochten de heren er voor het eerst op, nog wel onder toezicht want ik weer zeker dat ze juist die punten die nog niet vast zitten weten  te vinden. Maar als je ze dan zo ziet genieten dan weet je weer waar je het voor hebt gedaan. Blije hondjes, blije baasjes
 

Snuffel snuffel.


En lekker rollen






Of heerlijk liggen slapen in het zonnetje.




 
Het regent hier nu dus geen zon plezier vandaag op het gras. De tuin is er klaar voor, laat het mooie weer maar komen voor de heren van de Bokse Bende.

Geen opmerkingen: