De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 4 oktober 2018

In memoriam Red

                                            Code Red From Muskoka Dream's

Maandag avond laat kregen wij het zeer verdrietige bericht dat geheel onverwachts Red was overleden. Red, zusje van onze Michael. In gedachten zijn we bij Piet en Tineke die zo onverwachts afscheid hebben moeten nemen van hun kleine meid Red. Lieve Red, dit verlies is zo onwerkelijk, rust zacht mooie dame...……

 
Op 26 mei 2006 werd Red geboren. Een reutje uit dit nest zou bij ons komen wonen, Michael. Vanaf het begin hebben wij Red dus mee mogen maken en zo ontstond ook onze vriendschap met Piet en Tineke.  Na 8 weken verlieten de puppen hun ouderlijk huis in Wijdenes. Michael ging naar Westerbork in Drenthe en Red naar Middelbeers in Brabant. Na een tijdje komen we elkaar weer tegen op de internationale shows, door heel Nederland.
 
 
Bijna elke maand is er, in de eerste jaren, wel een moment dat we elkaar even zien op een show ergens in Nederland. We zien je opgroeien van kleine pup tot een mooie volwassen jonge dame. Op show liep je al snel de sterren van de hemel.
 
 
Je broer en wij kwamen naar Brabant en samen met je vriendinnen en onze toen nog kleine meute hadden jullie veel plezier bij het grote bosven.
 

 
Samen met je broer Michael op de foto in de bloemenzaak.
 
 
Vaak hebben we je achter het bordje met nr 1 zien plaats nemen. Je was een echte kampioen. Samen met voornamelijk Tineke liepen jullie prachtige rondjes door de show ring. Het was elke keer weer genieten
 

 

 
Ook internationaal streed je mee met de besten.
Onze reis naar Engeland, hij was onvergetelijk. We hebben het er nog vaak over, en jij Red, jij was erbij. Wat hebben wij daar allemaal genoten. Op de show maar helemaal in de prachtige heuvels van Wales, het waren echt onvergetelijke momenten.
 
 





 
De jaren tikken door en je komt richting de veteranen leeftijd. We brengen je broer Michael naar jouw meute. Jullie samen zien genieten in de voor jouw zo vertrouwde wandel omgeving vlak bij je huis was zo byzonder.
 


En als echte veteranen gaan jullie samen de strijd weer aan in de show ring. Broer en zus samen strijden voor de titels.

In Arnhem pakte je je eerste punt voor het veteranen kampioenschap. Je trotse fokker Petra was erbij. En drie shows later was het een feit. Je was naast Nederlands kampioen nu ook Nederlands veteranen kampioen.


Je laatste show. De Winner, en opnieuw  met je broer gingen jullie er samen met de winst bij de veteranen vandoor.

 
 
Red en MIchael, Zus en broer, veteranen Winster en Winner een mooie afsluiting van je show carriere.


Afgelopen winter maak ik een blog bericht over de Gouden Generatie. Ja Red, ook jij stond daar tussen. Je was 1 van de kanjers op de show die heel veel gewonnen had en het lang met veel plezier vol gehouden heeft op het show tapijt  Ik kreeg van Tineke een mooie stralende foto van jouw, genietend van je oude dag.
 
 
 
Lieve Red, al jaren sta jij model als de rasvertegenwoordiger op de site van de Raad van Beheer. De foto van jouw, zo hoort een beagle te zijn. Ik hoop dat deze foto hier nog jaren zal blijven staan.

 
 Maandag moest je een operatie ondergaan. Die operatie had je goed doorstaan .Je had een nabloeding waardoor je iets langer bij de dierenarts moest blijven. Om 22:00 uur konden Piet en Tineke je weer ophalen. De schrik was groot toen ze aankwamen en jij er niet meer was....zo onverwachts, zo oneerlijk.....
 
Dinsdag  hebben je baasjes Piet en Tineke samen met Petra, je fokker, jouw naar je laatste rustplaats gebracht.
 
Lieve Red, Retteketet zoals je vaak genoemd werd, vergeten doen ook wij je nooit.
Rust zacht mooie dame.....het is zo oneerlijk en onverwachts.
 

Piet, Tineke en de roedel, Heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verdriet.
Zo onverwachts, zo oneerlijk, zo onbegrijpelijk.
 
Alinda, Tjeerd
 
Michael
 
Dylan, Mango, Elwood, Odin en Donald

1 opmerking:

Unknown zei

Lieve Tjeerd en Alinda,

Door de tranen heen hebben we je pracht memoriam hardop gelezen.
We zagen foto's die we niet kenden maar ook tranen trekkers uit Wales, wat een
prachtige reis was dat he ?
Heel erg bedankt voor dit zeer ontroerend blog.
Rust zacht mijn aller aller aller liefste beagle ever!! xxx