De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zaterdag 2 februari 2019

Show Eindhoven

Het was weer showtime vandaag. Vanmorgen ging de wekker hier heel vroeg. Om vijf uur stonden we naast ons bed, een reisje naar Eindhoven stond in de agenda. Gisteravond nog een behendigheids training gehad met Elwood en om kwart voor 11 waren we thuis. Met het gaan van de wekker vanmorgen kwam er dus een einde aan een kort nachtje. Gelukkig gisteravond de meeste spullen al klaar gezet en in de bus gedaan , dat scheelde vanmorgen weer werk. Rond kwart voor zes doe ik Odin en Donald in de bus. Ook Michael gaat mee. Als support voor de jonge heren en om hem een plezier te doen. De andere heren blijven thuis. Voor Elwood een echte rustdag die mag morgen weer aan de bak. Het zal voor de heren de eerste binnen show weer worden na de World show afgelopen zomer. Hier hadden ze een negatieve ervaring opgedaan doordat het allemaal te massaal was voor hun. We gingen dan vandaag ook me de instelling heen om het showen weer leuk voor ze te maken en er geen druk op te leggen. We rijden vlot door en goed twee uur later zijn we bij het beursgebouw in Eindhoven. We zoeken een plekje en zien wel dat het erg krap is allemaal. We zijn mooi op tijd en kunnen dus plekjes vrij houden voor Petra en Piet. Als een andere exposant denkt om zomaar onze spullen te kunnen verplaatsen en chagerijnig te doen schiet ik even uit mijn slof, Alinda was er verbaasd van, dat doe ik niet zo snel. We gaan even met de heren de ring in. Even laten wennen aan het lopen en de sfeer. Daarna gaan ze weer heerlijk de bench in. Petra en Piet zijn inmiddels ook gekomen en er is support van Joris en Nicole en van Carla met haar dochters Amy en Nienke.
Voor ons zijn eerst nog 15 dalmaten aan de beurt en dan mogen de beagles. 

De heren zitten in de zelfde klasse dus dat houdt ook in dat Alin en ik weer samen de ring in gaan. Donald had het eerste nummer en Odin het derde. Dus de mannen liepen vlak achter elkaar. Hopelijk trekken ze niet naar elkaar toe of gaan ze zoeken.
Tijdens het inlopen wou Donald niet echt stil staan en op de tafel al helemaal niet ik  was benieuwd wat hij in de ring ging doen. We stellen ons op en zetten de honden in stand, Donald blijft mooi staan en ook Odin staat keurig.  Dan moeten we eerst twee ronden lopen. Donald voorop en hij loopt mooi, zijn gang werk is echt top dat zit wel goed. Na twee ronden houden we stil en mag Donald naar de tafel. Ik zet hem er op en de keurmeester betast hem. Hij vind het allemaal prima en is heerlijk relax.


Opstellen



Twee rondjes lopen.



Ontspannen op de tafel bij de keurmeester.



We mogen van de tafel af en een keer recht op en neer voor de keurmeester lopen. Daarna een volle ronde door de ring en als laatste nogmaals neerzetten zodat er een oordeel over de hond gemaakt kan worden op het verslag.


En nogmaals in stand.


Wij zijn klaar, nu wachten op de rest, heerlijk ontspannen werken met Donald, op het laatst duurde het hem wat te lang en kon je merken dat zijn koppie vol zat .


Als Odin aan de beurt is herhalen zich de handelingen en ook Odin staat mooi rustig op de tafel.


Een ontspannen Alinda, dit werkte door op Odin die als een standbeeld bleef staan.



Even was er een schrik eactie van Odin toen er iets omviel terwijl hij recht op en neer liep. Hij herstelde heel snel en liep als een trein.


Donald zou uiteindelijk als vierde eindigen en Odin als vijfde. We waren tevreden, we hadden twee honden die een nare ervaring nu omgezet hebben in een positieve. Beide mannen waren voor hun doen heerlijk relax in de ring, er waren wel spannende momenten maar daar gingen ze goed mee om.
En dit alles onder het toeziend oog van onze show veteraan. Rond de honderd keer heeft Michael in zijn showtijdperk op het tapijt gestreden , nu op zijn oude dag is hij als mental coach voor de jonge mannen terug aan de rand van de ring.


En de jongen heren...…. die waren doodmoe.

 
Tegen twee uur vertrekken we weer uit Eindhoven. We verlieten de show met een positief gevoel. Er is weer een basis gelegd om verder op te bouwen. Op naar de volgende show.

Joris, bedankt voor het maken van de foto's van de heren in de ring. Dit lukt mij nu zelf niet.

1 opmerking:

Joris zei

Graag gedaan Tjeerd.