De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 2 juli 2019

Big Smile Beagle Event 2019 (Deel 3)

Zaterdag 22 Juni was het dan zover. Ik was zoals gebruikelijk al voor de wekker wakker. Zat al heerlijk buiten aan de waterkant, De zon was begonnen met zijn weg naar boven. Het was B - Day. De dag waar we het hele jaar haast naar uitkijken. Hier onder het verslag hoe de meute en baasjes deze dag beleeft hebben


Er komt al meer roering op de camping, de Schier gangers worden wakker. We ontbijten, pakken de laatste spullen en rijden dan naar  Lauwersoog. Op de parkeerplaats is het al een drukte van deelnemers en hun beagles. Wat een heerlijk gezicht. We hebben als organisatie weer een presentje voor de deelnemers een  aluminium bidon met ons eigen logo erop.

 
Ik loop vast naar de boot om een plek te krijgen waar ik kan filmen en foto's kan maken van iedereen die aan boord komt. Als we zeker weten dat iedereen aan boord is komen Alinda Joris en Nicole als laatsten aan bij de boot.
 

Elwood, Mango en Donald waren met mij mee. Alinda had Michael, Dylan en Odin aan de riem.


De boot waar we andere jaren mee gingen was verkocht, we voeren nu met de Silverwind.


We gaan de sluizen door en gaan het wad op, achter ons verdwijnt Lauwersoog.


En voor ons komt ons doel steeds dichterbij, Schiermonnikoog.


Alinda was met de heren ook naar het boven dek gekomen. Het was prachtig weer en de heren lagen alle 6 heerlijk te genieten in de zon.


 
 De koffie wordt rondgebracht en uiteraard de Friese oranje koek met ons eigen logo.

 
Michael en Dylan, ze waren er beiden bij. Ik heb het al vaker gezegd, dit hadden we niet meer durven dromen na de zware periodes waar beide heren, en dan vooral Michael ,door heen gevochten zijn.
 


Donald maakt kennis met de jongste passagier aan boord.


Het was laag water, somige zandbanken lagen droog en anderen lag nog een dun laagje water op. Deze zeehond leek ons uit te zwaaien. Dag beagleboot, veel plezier vandaag op Schier.


We meren aan en iedereen gaat van de boot af. Er staan twee bussen speciaal voor ons klaar die ons naar het strand brengen. Wij zaten in de eerste bus en waren dus ook als eerste bij de strand opgang. Een paar minuten later kwam bus 2 ook . De deuen gingen open en de beagles en baasjes kwamen er uit , je had de andere touristen moeten zien kijken hahaha, dat hadden ze niet verwacht.


De smile zat om hun toet terwijl ze aan de riem naar het strand liepen, Ze wisten wat er ging gebeuren.


En ook Mango was blij weer op het strand te zijn.


Toe nou, maak los die riem....


Zon, blauwe lucht, blije baasjes en beagles, wat een genot.


Elwood had zijn race schoenen aan en vloog door het water.


Donald keek hem na.

 
Dylan had er zin in een grijns rond zijn snoet, wat was het genieten voor ons om te zien hoeveel plezier hij had.
 


Elwood maakte nieuwe vrienden.


En Donald, die rende als een Duck zonder kop rond.



De oude baas met een grote smile.


Odin en Donald, altijd in elkaars buurt.



Tja...….





Alinda met haar maatje Michael.


En even later met beide oudjes.


Big Smile Beagle Event, wel duidelijk waarom het die naam heeft .





We verlaten het strand en gaan via de duinen naar het dorp. De honden gaan weer aan de riem.

 

We eten wat bij een restaurant  en vervolgen daarna onze wandeling, in het dorp nemen we een rust pauze op een groot gras veld.


Gaat het nog Dylan ? Michael is en blijft de verzorger van de zijn meute.



HEt is tijd om ons ter verzamelen in het centrum van het dorp, De gereserveerde bussen komen ons weer ophalen om ons naar de boot te brengen. De dag op Schier zit er weer op.  Als we allemaal aan bord zijn vertrekken we weer naar Lauwersoog. Overal op het dek waren zwaar vermoeide baasjes en honden.



1 van de weinige foto's van mij met de heren . Mijn camera lag op de tafel en Sanne schoot een paar plaatjes van mij zonder dat ik eht door had.


Een moment van  ons samen.


De baas en zij  hond, even kwamen de emoties, Michael was erbij dit jaar dit hadden we niet mee durven dromen, was het zijn laatste BSBE of vecht hij door en is hij er volgend jaar nog gewoon bij. Even waren we 1, en genoten van het hier en nu samen.


Moe, heel erg moe.


Het was een prachtige dag een dag die weer een mooie bladzijde in ons boek is geworden.


De oogjes werden kleiner en kleiner.


Odin en Donald hadden nog wat energie over om met Nienke te knuffelen.
 

Mango gluurde onder de reling door naar de eendjes.


Maar de man met de hamer kwam toch ook langs bij Odin, zittend viel hij in slaap.



Cool Duck.


We zijn er bijna baas, ik zie de haven alweer.


We meren aan en lopen de kade af. Op de kop van de  haven verzamelen we ons nog 1 maal voor een groepsfoto. Het was een fantastische dag.

 
Voor de mensen die zich er voor opgegeven hadden was er nog een buffet, de anderen gaan hun eigen weg weer naar huis. De honden worden verzorgt op de parkeerplaats. Daar de auto's de hele dag in de zon hadden gestaan waren ze behoorlijk warm van binnen. Ik besluit op de parkeerplaats achter te blijven en zo een oogje in het zeil te houden op de honden die in de auto's zitten. Deuren en achterkleppen staan allemaal open. Ik wandel op en neer tussen de auto's En hou alle slapende honden in de gaten. Amy en Nienke brengen mij het eten op de parkeerplaats.
 

 
Als iedereen klaar is met eten vertrekken we vanuit Lauwersoog weer naar Zoutkamp. Het zat er nu echt op Big Smile 2019 was afgelopen.  Bij de tent genieten we nog even na van deze prachtige dag. Sanne en Chantal breken hun tent weer af, en ook Eric en Irene vertrekken weer naar huis. Voor ons volgen nog een paar heerlijke dagen op de camping.
 
Wordt vervolgd.
 
 
 
 

Geen opmerkingen: