De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

vrijdag 26 juli 2019

Very Special Show Week Kulhuse (3)


De shows waren nu geweest, voor de komende dagen stonden veel andere activiteiten met de honden op het programma. Zo was er op dinsdag Mantrail, een lezing over hondenmassage, agility workshop, tricks workshop, de lever rally en s avonds een bingo. Wij hadden ons opgegeven voor de agility workshop en uiteraard voor de leverrally.  Dus na het ontbijt een rondje met de honden en daarna op naar het veld waar de workshop gegeven werd. Net als met BSBE was het net of sprak Michael de rest toe. Goed luisteren en je best doen zal hij wel gezegd hebben.


Op het veld van de show was nu een hekwerk geplaats waarbinnen een agility baan was opgezet.

 
We hadden Odin, Donald en Hailey ingeschreven
 


Even een rondje door de baan met de heren aan de riem


En daarna gingen we buiten de baan zitten, bezig zijn met de mannen en observeren van de andere lopers.


Ik zag de anderen kijken naar mij,en je zag ze denken waar is Elwood, de huidige kampioen.


De jonge heren zijn nog niet zo ervaren, met de trainingen lopen ze nog lang geen complete parcoursen, het houdt bij hooguit 6 hindernissen achter elkaar op.  We hadden dus geen verwachtingen dat ze hier alles zouden doen, de paaltjes is voor hun zoiezo nog een brug te ver.


Alinda ging als eerste van ons de baan in met Odin, en Odin deed het helemaal niet zo raar, luisterde goed naar de aanwijzingen en liet mooie stukjes zien.


Daarna ging Irene met Hailey, Zij zijn dit jaar samen begonnen aan de agility trainingen en hebben er veel plezier in.  Het gaat steeds beter  en ze raken steeds meer op elkaar ingespeeld.



En dan is het tijd dat ook ik de baan in ga. Donald is snel dat weten we, alleen nog erg ongecontroleerd. Maar tijdens deze training had hij zijn koppie er goed bij en we vlogen door de baan. Langs de kant zag je de mensen kijken zo die is nog sneller dan Elwood.



3 personen volgden mijn verrichtingen met iets meer dan normale interesse. Ik had geen idee wie het waren. Achterna gezien kwam ik er achter dat het de keurmeester was voor de wedstrijd later in de week. Ik kreeg een compliment, you are good ,werd er gezegd.



Alinda ging bezig met Odin en de paaltjes. Rustig aan en hij ging er uiteindelijk met hulp keurig door.


Het was heerlijk om zo even bezig te zijn met de jonge generatie.






 
De zon komt er bij en het wordt weer warm, de rest van de dag krijgen de honden rust in hun kennel. Wij lezen wat, en gaan weer naar de kust. Rond 4 uur stond de lever rally in de agenda. Dit is een beagle race over een vooraf bepaalde afstand. 1 houdt de hond vast de ander krijgt een stukje lever en maakt de hond gek, loopt dan de aan over tot achter de finish en als de honden losgelaten worden is het een kwestie van roepen en gek doen om de aandacht van je hond te krijgen zodat hij als eerste over de streep is. Vorig jaar werd Elwood hier winnaar en Michael beste veteraan.
 

De kampioenen van vorig jaar. Zouden ze hun titels kunnen verdedigen of gaat en ander met de eer strijken. De grootste overwinning had Michael al behaalt zonder te lopen en dat was gewoon hier aanwezig zijn.  En Elwood, wij gingen er zelf van uit dat hij verslagen zou worden door Donald, die is sneller.


De veteranen beginnen, hun baan is korter dan die voor de andere honden. Michael was helemaal happy, k hield hem vast en Alinda roept hem. Zijn eerste race won hij.



En ook Sammy mocht mee doen. Sammy is ook 13 jaar oud.


Hij verloor zijn 1e race.


In de finale race maak ik Michael weer helemaal gek. We gaan ervoor. Op Go laten we de honden los , Maar in plaats van in een rechte lijn naar Alinda te rennen wijkt Michael direct af richting de andere hond.

Hij maakte zo dus extra meters en dat koste hem helaas de overwinning.
Geen prologatie van zijn titel maar toch een prachtige tweede plaats.


Dan is het de beurt aan Domino, Alinda houdt haar beet en ik ren naar de andere kant. Op Go worden ze losgelaten  maar wat doet Do, de neus naar de grond daar lag een stukje lever hahaha. Ze vergat gewoon om te rennen.



tja daar sta je dan ,  Alle ander honden al bijna  over de finish en Domino nog bij de start .


En dan Elwood. Hij is vel maar is toch  traag weg.


Hij moet een achterstand inhalen om door te gaan naar de volgende ronde.


En dat lukt. Hij wint zijn race en is een ronde verder.


En dan mag ook Hailey. Lever voor de neus en dan gaat Irene naar de andere kant.


Die kant op meisje.


En go !


Dit noemen we dus een harmonica hond.  Uit


In


Uit.


En dan onze troef. Donald. Als een straaljager vloog hij over de baan.


Hij won zijn race overtuigend.


Hailey voor haar tweede race.


Minder snel dan de eerste . Voor haar hield het hier op, geen finale.


Eric hield de honden vast als wij met 1 in de baan waren.


We hebben het luxe probleem dat we twee heren door hebben voor de strijd voor een plaats in de finale, zowel Elwood als Donald.  Beide mannen moeten in de race met nog 2 andere honden tegen elkaar. De winnaar gaat door naar de finale race.  In een rechtstreeks duel wordt Elwood geklopt door Donald, de mannen werden 1 en 2 . Voor Elwood hield het op. Donald was door naar de finale.

En dan de finale. We maken Donald helemaal gek.


Three, two, one and...


De hond naast Donald werd voor Go al losgelaten en had dus een voorsprong. De start was vals maar je krijgt de honden niet meer terug. Donald kwam als tweede over de streep. Deze race telde niet. Ze krijgen even rust en moeten dan nog een keer.



Na een paar minuten rust gaan de finale honden terug de baan in. Weer de lever voor de neus en gek maken. Three, two, one  Go!! Donald is trager weg en moet dus beginnen aan eenn inhaal race.


Het was laagvliegen wat ze met elkaar deden.


Donald gaat super maar komt net een paar cm te kort. De hond naast hem, twee voudig winnaar van deze race  en vorig jaar verslagen door Elwood, was net iets sneller. Donald haalde toch een prachtige tweede plaats.


Het is tijd voor de prijsuitreiking. Eerst de veteranen. Michael op plek 2 en Sammy op plek 4.


Sammy op de vierde plaats.



 
 De wisselbokaal van plek twee is beschikbaar gesteld door de kennel van Ulla. De Ulradi kennel. Normaal gesproken gaan de wisselprijzen Denemarken niet uit. De bokalen die wij vorig jaar wonnen zijn ook allemaal in Denemarken gebleven.  Ulla heeft sinds vorig jaar een zwak voor Michael en heeft zijn verhaal op de voet gevolgd. Voor de wedstrijd zei ze al tegen Alinda, als Michael tweede wordt dan gaat de wisselbokaal mee naar Holland. Een prachtig gebaar.



De afsluiter is de prijsuitreiking van de echte race.  Donald op plek twee. Een  prachtige prestatie van onze jonge man. We waren trots op hem




De nr 1 en 2 . Luffe is nu drie voudig winnaar van de lever rally, vorig jaar verslagen door Elwood  dit jaar was hij net iets sneller dan Donald.


Donald zijn wisselbokaal. Aan het eind van de week hebben wij hem weer ingeleverd. Hij blijft in Denemarken.


Het was een prachtig sportief  gebeuren. Zowel in de baan als erlangs.

We gaan terug naar de tent en maken kennis met vrienden van Eric en Irene die op doorreis zijn naar Zweden. Hun zoontje Melle is dikke maatjes met Hailey.



Laat in de avond gaan we nog even met de meute naar het strand. We genieten na van een prachtige dag.


 

 

 
 
 

Geen opmerkingen: