De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 17 oktober 2019

Wedstrijd Balkbrug

Afgelopen zondag was onze eerste binnen wedstrijd van dit najaar. Plaats van handeling Balkbrug. De eerste keer binnen is voor de honden toch vaak weer even wennen. Het adrenaline gehalte is een stuk hoger, er is meer spanning en stress. Dus we waren benieuwd hoe Elwood de overgang van buiten naar binnen zou ervaren.
 De zaterdag avond had ik een feestje van het werk maar met de wedstrijd dag in het verschiet heb ik het bewust niet laat gemaakt. Voor 10 uur was ik al weer thuis. Het lijkt wel weer een topsport leven hahaha. Zondag morgen toch ligt verslapen, een kwartier later dan gepland stonden we naast bed. Vlug alles afhandelen en op naar Balkbrug. We zetten de spullen langs de ring en wachten op het moment dat we mogen verkennen. We zullen starten met een vast parcours.

 

 

We verkennen en er ligt een leuk rondje. We starten midden in onze klasse. Elwood wil al weg terwijl ik hem nog beet heb. Hij boort zijn neus de grond in. We starten en het gaat vanaf de start heerlijk. Raakvlak A neemt ie goed. Een erie sprongen en dan naar de palen, ook geen probleem. Door de tunnel naar de kat, hier mist ie het raakvlak. Door naar de tunnel en een paar sprongen, waarbij ik de laatste te kort draai en Elwood een latje tikt. We gaan door naar de wip, ik loop te ver voor hem en Elwood schiet bij de wip langs, een weigering dus. We herstellen en gaan over de finish, 2 fouten en een weigering. Jammer maar wel lekker gelopen we worden 10e
 
 
 
 
Als iedereen in onze baan geweest is wordt de baan omgebouwd voor de jumping. We verkennen en er ligt een race ronde, Een paar sprongen en dan recht op de tunnel af en dan door naar de volgende sprongen , er zit een plek bij waar ik echt de focus van Elwood zal moeten hebben , de tweede tunnel, hier moet hij in het tweede gat.  We zullen zien hoe het gaat.
 
We starten en direct gaan we weer lekker. De sprongen gaan goed en we vliegen op de ''makkelijke'' tunnel af. Ik draai te vroeg weg, Elwood zat nog niet in de tunnel, en ik trek Elwood zo dus als het ware  mee. Hij duikt het vekeerde gat in..... prrrrtttt, Een disk. Shit We lopen verder wel een heerlijke ronde maar helaas zullen we geen klassement lopen.
 
 
 
 
 
Als laatste onderdeel de snooker. Ik krijg dit spel nu eindelijk door. Vandaag zullen we na de rode hindernis het puntentoestel, de palen pakken en dan het parcours op nr. Het zal de eerste keer worden dat ik Elwood 2 keer de palen laat nemen in 1 rondje. We starten en Elwood heeft vanaf het begin zijn sirene weer aan. Prachtig om hem zo te horen. De palen gaan goed en we gaan door met de rest van het parcours. Op naar de A, opnieuw mist hij hier het raakvlak en stopt de punten telleing, we gaan door en na de tunnel opnieuw door de palen zonder problemen. We zouden als 8e eindigen.
 
 
Onze wedstrijd dag zit er op al met al waren we tevreden hoe Elwood de overgang van buiten naar binnen had dorstaan. Hij liet drie stabiele rondes zijn met foutjes van de baas. We weten waar het fout gaat en zullen daar de komende weken hard aan werken. In de competitie hebben we 5 strafpunten weg kunnen werken, we staan nu nog 6e maar zijn gelijk aan punten met nr 5.  Komend weekend hebben we opnieuw een wedstrijd, niet voor de competitie maar een clubwedstijd.  We staan dan met drie heren aan de start. Odin en Donald maken hun debuut in de Nederlandse wedstrijden. En ook Odin zijn zusje Hailey zal starten. We gaan met hun niet voor resultaat maar voor gewenning aan het geheel . Als supporter weten ze wat het is, nu moeten ze zelf de baan in.
 
Hier onder nog de link naar Elwood in Balkbrug
 
 
 

Geen opmerkingen: