De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 12 augustus 2020

In memoriam Fraggle

Opnieuw  een triest bericht. Op de leeftijd van bijna  15 en een halfjaar is Famous Fraggle From Muskoka Dream's begonnen aan zijn laatste reis over de regenboog brug.


Fraggle, 1 van de beagles uit de gouden generatie is niet meer. Zijn lijf was op, het enige wat Annelies nog voor hem kon doen was hem laten gaan, hoe zeer het ook doet. Een vriendschap van ruim 15 jaar samen was hun gegund.


Ook Fraggle was in zijn jonge jaren een show concurrent van onze Michael. Samen hebben ze gestreden in de ring, samen hebben ze gewonnen.

1 van de eerste keren dat we jouw in de ring zagen was in 2007 op de clubmatch van de BCN.
 
 
De eerste onderlinge strijd tussen jouw en onze Michael was in Sneek, ik hoor de keurmeester nog zeggen is het familie, ze lijken zo op elkaar.
 

Je was iets ouder dan Michael had al wat meer show ervaring en was iets meer af. Dat bracht toen de doorslag en jij werd Beste reu en later Best of Breed .


En 2e in de rasgroep aan het eind van de dag

 
Op de internationale  shows in Nederland en in het buitenland  kwamen we je ook tegen. Je liep ook vaak mee in de juniorhandling en hebt vele jonge handlers het showen bijgebracht.. Je stond je mannetje en  geregeld liep je top 3.
 
Hier samen met je nichtje Code Red. Beste reu en Beste teef.
 
 
 
Arnhem 2008, Je verslaat je nest broer Max,
 

Voor de keus van beste reu kom je je neefje weer tegen.


Was je in Sneek de baas over Mike dit keer was het andersom. Michael werd beste reu en jij reserve reu. Wat een prachtig moment was dat.

 
Je komt een tijdje niet meer op show maar als veteraan ben je terug. Je wordt veteranen winner op de Winner show in Amsterdam.
 
 
En net als de meeste van je strijdgenoten van toen mocht ook jij naar de Crufts in Engeland. Je kwalificeerde je als jonge hond en als veteraan herhaalde je dat kunstje.
 
 
Op veteranen leeftijd haal je je laatste punt je wat je nodig hebt voor het Nederlands kampioenschap, je bent nu zowel Nederlands kampioen als Nederlands veteranen kampioen.
 
 
Je gaat met show pensioen, leeft thuis heerlijk met je baasjes en je honden vriendjes, Ouderdomskwaaltjes steken op en je oren werken steeds een beetje minder.
 

 
Vandaag kwam dan de dag waar je als honden baasje van hoopt dat hij nooit komt, maar waarvan je weet dat hij komt. Je lijf was op...….. Je hebt een mooie leeftijd mogen halen in een heerlijk leven.
Famous Fraggle…. Run free behind the rainbowbridge…..Rest in peace….
 
Annelies en Rikie, heel veel sterkte met het verlies van jullie geliefde Fraggle.
 
 
Alinda, Tjeerd
Michael, Mango, Dylan, Elwood, Odin, Donald, James

Geen opmerkingen: