De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 6 augustus 2020

In memoriam Yellow




Afgelopen maandagavond kregen we het trieste bericht dat geheel onverwachts, na een kort ziekbed, Yellow was overleden. Acuut nierfalen was haar fataal geworden. Yellow….. Dreamcathcer From Muskoka Dreams. Een echte Dreamcatcher dat was ze, vele dromen van Piet en Tineke heeft ze waar gemaakt.
Een bijzondere beagle dame met een prachtige staat van dienst is ons ontvallen. Zo plotseling, zo oneerlijk maakt het verlies van deze bijzondere dame nog moeilijker. Ook wij hebben aan de kantlijn mogen meegenieten van deze prachtige dame. Als jonge hond genoten we van haar in de ring, Dreamcatcher... ja … nee je was een eyecatcher, als je haar 1 maal had zien lopen dan vergat je haar niet weer. Wat een gangwerk kon deze dame tonen in de haar zo geliefde showring. Samen met onze Michael streed ze op het scherpst van de snede voor de beagle van het jaar competitie in 2008. Ze werd Nederlands Jeugd Kampioen, Nederlands Kampioen en Nederlands veteranen kampioen. Clubwinner in 2009, 2 maal een CAC op de Wereld kampioenschappen en als grote afsluiter van haar fantastische show tijdperk  Wereld veteranen kampioen. De stap naar agility zou ook genomen worden maar helaas door een nekhernia op 6 jarige leeftijd is dat niet doorgegaan. Een operatie volgde en na die operatie kwam je dus bijzonder goed weer terug in de show ring. Een laatste groet aan deze bijzondere dame zoals wij haar hebben mogen volgen. Rust Zacht Dreamcatcher......bedankt dat wij ook een heel klein beetje deel van jouw leven mochten zijn.  XXX

Yellow, geboren op  Valentijnsdag, 14 februari 2007. Yellow en haar broers en zussen kregen allemaal een naam die gelinkt was aan het indianen district Muskoka. Als Piet en Tineke komen kijken bij dit nestje schiet Cupido raak met zijn pijl bij Tineke, opslag is ze verliefd op deze kleine. pup. Een aantal weken later verhuist de kleine dame van Wijdenes naar Middelbeers. Het kleuren pallet van kennel Roepers werd gevuld. Naast Blue en Red kwam er nu een Yellow in de meute

In de loop van 2007 verschijn je voor het eerst op het show tapijt. Samen met Piet het begin van een bijzonder tijdperk.

 
In 2008 sta je bijna elke show in Nederland ingeschreven. Je straalde in de ring. De showring was jouw domein.
 


Binnen of buiten het maakte je niet uit. Als jouw naam in de catalogus stond dan was het voor de concurrentie al wel duidelijk wie er die dag met het CAC punt vandoor zou gaan.



Als wij een weekend kamperen bij jullie in de tuin laat je ons tijdens de wandeling genieten van het grote ven waar jezelf zo graag kwam. Heerlijk zwemmen samen met je maatjes.


Maar als de shows weer beginnen sta je er weer.


 
Een jaar vol strijd in de ring en aan het eind van het jaar was daar de beloning. Je was de beste showteef van Nederland. Samen met onze Michael als beste show reu.
 

 
Je reizen naar het buitenland begonnen en ook daar was je succesvol.
 
 
Op de World dogshow in Zweden behaal je tweemaal het CAC, een super prestatie.
 
 
In 2009 win je de clubmatch van de BCN. Je versloeg 109 beagles. Een droom van Piet en Tineke kwam uit.
 

 
In Arnhem datzelfde jaar strijd je opnieuw tegen Michael. Jullie werden beste teef en beste reu.
 
 
In 2010 zien we je wat minder vaak op de shows, maar met de clubmatch ben je er weer bij. Je verdedigd je titel maar kon hem helaas niet prolongeren. Toch straalde je weer in de ring en won je je  klasse.
 

 
De jaren die volgden verliepen voor jouw rustig. Je kwam minder op show genoot van het wandelen en spelen met de rest van de meute. Maar dan slaat het noodlot toe. Een nekhernia valt jouw ten deel. Een operatie volgt gevolgd door een periode van herstel. Vanaf het moment dat Tineke je ophaalde uit de kliniek was er een nog sterkere band tussen jullie beide geboren. Je herstelt goed en je komt terug in de show ring als veteraan.
 

2015 werd de kers op de taart voor jouw en Piet en Tineke. Nadat je alles gewonnen had wat je kon winnen, hersteld was van een zware nekoperatie gaat de reis naar Milaan. De World dog show 2015.
Het werd een reis die nooit vergeten zal worden. Als je in dromen kunt geloven kun je ze ook waar maken.   Jij, die kleine Yellow geboren in de klei van Wijdenes liet daar in warme zwoele Milaan opnieuw een droom van Piet en Tineke uitkomen... 
                  
                            Dreamcatcher From Muskoka Dreams  Wereld veteranen  kampioen 2015.

 
Je ging met show pensioen, tenminste zo leek het. Op de clubmatch in 2016 mocht je nog 1 keer stralen in de ring.
 
Als veteraan, maar met de passie van een jonge hond ging je door de ring, je kreeg opnieuw de handen van de toeschouwers op elkaar. Wat bleef het een genot om jouw te zien gaan.
 


Beseffen dat er een tijd van komen is en een tijd van gaan. Samen heel Europa door gereisd, samen veel gewonnen, samen veel beleefd. Op zo'n moment komt alles even samen.


Showen op oudere leeftijd met een grijns om de snoet. Zo zal je voortleven in de gedachten van velen die jou meegemaakt hebben in je leven.



Nog 1 maal plaats nemen achter de bordjes. Een vertrouwde plaats voor jou en je baasjes.

 
 
 Eind 2018 is een bizarre periode voor je baasjes en jullie als roedel. Kort achter elkaar komen zowel Red als Blue onverwachts te overlijden. Het verlies van beide dames heeft een grote impact op jullie allemaal. Samen zijn jullie sterk en dragen het grote verlies.


14 februari 2020 werd je 13. Een aantal weken later komen Petra en Leo op visite met je dochter Djoplin.

 
Je leeft je rustige leventje, geniet van het leven en gaat nog heerlijk met Tineke weg naast de fiets.
Vorige week zelfs nog.
 
Afgelopen maandag ging het fout, een storing in je hersenen zorgde ervoor dat je nierfunctie weg viel. Er was niets meer voor je te doen. Het laatste wat Piet en Tineke konden was je laten gaan en verder lijden besparen. Houden van is ook laten gaan , hoe zeer het ook doet.
 
Lieve Yellow….. Rust zacht. Je was een Dreamcatcher, hebt voor je baasjes vele dromen laten uitkomen. Je wordt gemist, maar de herinnering aan jouw is onuitwisbaar, gevangen in een Dreamcatcher zal de herinnering aan jou altijd blijven voortbestaan.
 
Blue, Yellow en Red zijn weer samen. Vanachter de regenboog geven zij met z'n drietjes de boog net dat beetje kleur extra......
 

 
 Run free behind te Rainbow bridge
 
Piet en Tineke, Heel veel sterkte met het grote verlies van jullie geliefde Yellow.
 
Alinda, Tjeerd
Michael, Dylan,Mango,Elwood,Odin ,Donald en James.

Geen opmerkingen: