De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 25 november 2007

Winner 2007, Amsterdam

Vandaag was het dan zover, de Winner in Amsterdam. De grootste hondenshow van het jaar in Nederland. Voor Michael was het nu zijn laatste kans om Nederlands Jeugkampioen te worden, 1 punt heeft hij nog nodig dus winnen is vandaag een must.

Vanmorgen om 7 uur zijn we vertrokken. Onderweg veel regen en windstoten. Gelukkig is de show in de Rai,droog en warm. Sinds kort zijn we in het bezit van een TomTom dus het rijden naar de shows is een stuk makkelijker geworden.Instellen en rijden maar. Niets meer verkeerd rijden of zoeken ideaal. Kwart voor negen rijden we de parkeerterreinen van de Rai op. `Parkergeld 13 euro !!! Pardon word hij daar ook voor gewassen. Wat een geldkloppers maar goed dat kun je tegenwoordig verwachten. Door werkzaamheden rond de Rai moesten we nog een aardig eindje lopen. Het is dan wel makkelijk dat Michael in zijn bench zit, op de bolderkar , alle atributen die mee gaan leggen we dan ook boven op de bench. In de Rai is het zoeken naar onze ring. En inderdaad, de grootstse show van Nederland wat een boel showringen. Nadat we ring 29 gevonden hebben plaatsen we ons aan de rand van de ring, met naast ons `neef´ Max from Muskoka dream´s.


´Neef´ Max












Er staan 32 beagles in het programma boekje, een leuk aantal. Er zijn ook honden die we nog niet eerder hebben gezien op show´s maar ook heel veel bekenden en familie leden van Michael.


Blue, Red en Yellow kwamen even bij ons kijken.












Na de Basset is het de beurt aan de Beagle. We doen nog eens extra ons best om Michael mooi te laten glimmen. Nog een keer borstelen, nog een keer poetsen, hij staat er mooi bij. Als Alinda met hem de ring in gaat staan ze er met 4 jonge beagles.
 














Na dat ze het eerste rondje gelopen hebben maak je voor je zelf een indruk van de groep en dan denk je het is mogelijk vandaag. Mike liep mooi en ook in stand staan ging goed.Nu worden de honden ieder afzonderlijk nog eens gekeurd. Zowel in staand op de tafel als lopend. Kijkend naar de andere honden denk je steeds meer ,het moet kunnen. Niet mooi staan, kromme voorpoot, niet willen lopen, allemaal dingen die je ziet bij de anderen. Als Alinda Mike op de tafel zet gaat het opnieuw goed. Het driehoekje lopen gaat ook goed nu nog wachten op de laatste van de groep.
















Opnieuw moeten ze rond lopen en dan haalt de keurmeester Michael en Benno er uit. Ze moeten naast elkaar gaan lopen heen en terug. Op dat moment denk je nummer 1 en 2. Tenminste dat is meestal het geval, Bij deze keurmeester dus niet. Het ging hier om 3en 4. Hoe kan dit!!! onvoorstelbaar, alles ging goed. Misschien was hij niet als eerste geplaats maar de hond die nu op twee stond hoorde er absoluut niet te staan. Zowel Michael als Benno lopen bijna elke show U(uitmuntend) en nu krijgen ze beiden een ZG (Zeer goed)Dus geen 1 u voor Michael en geen Nederlands jeugdkampioenschap. Helaas maar waar. Als herinnering aan de show kreeg hij een medaille met een Nederlands lint eraan. Hier wou hij nog wel even mee op de foto.




















Zus Red en Grote zus Djill deden het uitstekend vandaag. Djill werd 1U in de openklasse plus CAC CACIB en BOB en tevens derde in rasgroep 6. Red werd 1U in de jeugdklasse teven en Res CAC. Yellow werd 3U in dezelfde klasse. Blue werd 2U in de openklasse teef en Max werd 2U in de openklasse reu.

Al met al was het een leuke dag met veel bekenden en mooie honden. Voor ons is Michael onze eigen Drentse Jeugkampioen. De volgende show is in het weekend van 15 tot en met 17 December in Wychen. Michael start dan in de Openklasse.

1 opmerking:

Abbey zei

Leuk verslag. Jammer van de uitslag voor Mike, maar ja...de keurmeester beslist. Stuur ons even een mailtje, dan kan ik jullie wat foto's van Mike sturen.

Groetjes,
Marco, Dia & Abbey