De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 5 oktober 2008

Clubmatch Sneek



Gisteren zijn we naar de clubmatch van de Kc Sneek geweest. We haddden onze drie bandieten weer mee.Vanaf 9:00 uur mocht je de veemarkthallen in Sneek binnen. De show begon om 10:00 ur. Het was dit keer bijna een thuis wedstrijd voor ons. Dus we konden 's morgens lekker rustig aan doen. Om 8:00 uur vertrokken we dan ook naar Sneek. Als we in de hallen zijn komen we Nel(eigenaar van Andra) al snel tegen. We zetten onze spullen dan ook bij elkaar neer. Nel had Svear, haar oudste Hamilton, ook mee. Er was hier vandaag dus 3/4 van het hele Hamilton bestand van Nederland.



Als we de nummers op hebben gehaald krijgen we te horen dat er een keurmeesters wijziging is, in verband met ziekte. Rasgroep 6 zal gekeurd worden door een andere keurmeester. Zowel Nel als Alinda zijn het hier niet mee eens. En ze denken er zelfs hard over na om de honden terug te trekken. Alinda belt snel met Gabrielle Veenstra,haar instructrice bij ringtraining(kyno spirit, zie link) of zij de honden uit wil brengen. Gabrielle wil dit wel doen. Er is wel een bijkomend probleem. Als zowel Dylan als Mango gekozen worden tot beste pup dan moet er een andere oplossing gekozen worden. Mocht dit dus het geval zijn dan zal ikzelf mijn show debuut maken met Mango. Ook Nel heeft inmiddels iemand gevonden die Andra voor haar wil uitbrengen. Dus na een heleboel geregel besluiten we om de honden toch te showen.

Als eerste mag Dylan het spits weer afbijten. Het gaat heel goed. Hij loopt weer super door de ring. Het staan gaat ook goed en de keurmeester is erg onder de indruk van hem . Hij krijgt dan ook 1 Veel Belovend.




Bij de teven is ook nog een pup. Dit is Just a Breeze from Elly's Pack. Ook zij krijgt een 1 Veel Belovend.



Als beste pup van de dag kiest de keurmeester voor Dylan. Hij mag dus in de eind keuring nog een keer schitteren.



Dan is het de beurt aan Michael. Snel worden de honden omgewisseld en Gabrielle neemt Michael mee de ring in. Ook dit gaat goed. En Michael krijgt een erg mooi keurverslag. Hij krijgt 1 Uitmuntend en beste van het ras. Later op de dag mag hij nog eens aantreden in de rasgroep.



Ook Mango deed het weer super. 1 Veel Belovend en beste pup van het ras.(zie zijn eigen site)

Nu we klaar waren konden we wachten op de eindkeuring. Het was ons bekent dat de show in Sneek nog wel eens lang kan duren. Dat was ook dit jaar weer het geval. Het duurde allemaal erg lang en de honden werden dan ook erg moe. Zaten ze eerst nog lekker om zich heen te kijken.



Nu besloten ze toch maar om te gaan slapen.



Als het dan eindelijk zover is dat de eindkeuringen beginnen zijn ze weer wakker. Garielle neemt Dylan mee, en ik zelf neem Mango. Als we de erering betreden maakt de keurmeester zijn keuze. Er mogen 5 honden door. Hier zitten Gabrielle en Dylan helaas niet bij. Mango mag wel door en wordt 4e pup van de show.




In de eind keuring van ras groep zes wordt Michael tweede. Hier hielden we al rekening mee, want het gebeurd bij deze keurmeester haast nooit dat een beagle de rasgroep wint. Een lange en vreemde dag kwam ten einde. Alinda had de hele dag een leeg gevoel, je loopt wel op de show rond maar je brengt zelf geen hond uit.
De eerste komende show is met twee weken. Dan gaan we naar Dortmund.



oant sjen !!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dylan is looking wonderful.

Tjeerd looks lovely with Mango..you can see there is a big conection between the two of them.

See you soon.

Love Pam and all at Meillion xx

Big Hug for Dylan and Mango xx

Anoniem zei

Hoi Alinda en Tjeerd,

Dat zijn weer mooie resultaten!
Maar welke keurmeester hebben jullie dan gehad, dat je de honden terug wilde trekken?

Anoniem zei

Oeps!!!!!!!!!!!!!!
Ik was mijn naam vergeten.
bovenstaand berichtje is van
mij.
gr. Yvon