De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 24 februari 2009

Hond van het jaar show

Afgelopen zondag waren we met Michael op de hond van het jaar show. Mee doen aan deze show mogen alleen de honden die het afgelopen show jaar 1e,2e of 3e zijn geworden in de rasgroep. Er waren in totaal maar 6 beagles die vandaag mee deden. Onze Michael was daar 1 van.




We konden deze zondag een klein beetje uitslapen want we moesten pas om 12 uur in Amersfoort zijn. Toen we vertrokken van huis keek de rest van de meute een beetje sneu. Altijd als baasje de spullen voor de show in de auto zet is het een teken dat we met z'n allen mee mogen maar vandaag dus even niet. We rijden lekker vlot door naar Amersfoort en parkeren langs de oude stadsgracht. Vanaf daar is het nog een klein eindje lopen naar De Flint. Doordat alleen de winaars van 1,2, en 3 van het afgelopen show jaar voor deze show uitgenodigt zijn is het veel minder druk dan we gewend waren van de grote shows. We zoeken een plekje in de hal en wachten op Piet en Tineke die vandaag met Michael zijn oudere zus, Blue, aanwezig zullen zijn. Er waren dus 6 beagles voor deze show uitgenodigt en wel de volgende 6. Ayers Rock From Elly's Pack, Imagine Me Ike from Elly's Pack, Michael From Muskoka Dream's, Bournehouse Such a Surprise, Danisch Blue From Muskoka Dream's en Snugglewood's Early News. Er werd begonnen met rasgroep 10 en voor de pauze was rasgroep 6 aan de beurt. Er waren in deze rasgroep 2 Rodesian Ridgeback, 1 Sabueso Espanol, 4 Dalmatische honden, 1 Bayrischer Gebirgsschweisshund, 3 Grand Basset Griffon Vendeén, 2 Pettit Basset Griffon Vendeén, 6 beagles en 2 basset Hounds. Een leuke groep. De honden liepen eerst een rondje op het podium en liepen dan via een echte Catwalk richting het publiek. Ondertussen stonden ze helemaal in de schijnwerpers. Sommige honden vonden het maar niets en waren erg schrikkerig. Onder muzikale begeleiding en applaus van het publiek lieten sommige honden zich echt goed van hun mooiste kant zien. ook Michael genoot van deze aandacht en liep erg goed.

Michael genoot van alle aandacht.





En zijn oudere zus Blue ook.



Als alle honden hun loopje hebben gedaan is het tijd om op te stellen. De beagles stonden allemaal mooi bij elkaar.



Nu is het de beurt aan de keurmeester om 5 honden te selecteren. Michael stond mooi dus het was afwachten.



Helaas koos de keurmeester niet voor Michael. Ayers Rock( staand op de foto voor Michael) werd wel geselecteerd voor de laatste vijf. De andere honden moesten nu een stapje naar achteren doen. De keurmeester moest nu de 5 gekozen honden nog plaatsen. Ayers Rock werd uiteindelijk 2e in de rasgroep.



Nu de uitslag bekent was kon iedereen weer van het podium. Alle eigenaren kregen een oorkonde mee als aandenken aan deze dag. We hebben nog een aantal keuringen afgewacht en zijn toen weer vertrokken naar huis. Het was een leuke ervaring om mee te maken. Komend weekend vertrekken we naar Engeland. Alinda zal daar Mango uitbrengen op de Crufts. Dit zal voor haar opnieuw een prachtig moment zijn om dit te mogen doen. In tegenstelling tot andere jaren zend de BBC de Crufts dit jaar niet uit op Tv. Er zullen wel live beelden vanaf de Crufts te zien zijn op internet en wel op de volgende site. www.cruftslive.tv

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw, in the spotlights.....

groeten uit Limburg

Anoniem zei

Wat leuk en wat een ervaring weer.
Wat is't ook een snoepie
We houden internet in de gaten!
Jacq.

Anoniem zei

Hallo Tjeerd en Alinda.
Ik lees op jullie site dat er slechts 6 Beagles uitgenodigd waren voor de Hond van het jaar Show.Dit is niet helemaal correct. Onze Bluebell Bride Guzzle Snuggle was b.v.ook uitgenodigd. Zij kon niet aanwezig zijn i.v.m. de worp van haar eerste nest. Zij was ook uitgenodigd. Misschien waren er meer Beagles die door omstandighedn niet aanwezig konden zijn?

Hartelijke groet, Anne-Marie

Brenda zei

Het lijkt me supergaaf om op de hond van het jaar show te mogen komen met je hond. Het is al een winst op zich om je hond daar uit te brengen! Ik vond het een mooie show om naar te kijken! Gelukkig hoef ik niet te kiezen welke van al die mooie honden de mooiste van die dag was...
Ik heb van alle honden foto's gemaakt, als u het leuk vindt kunt u die foto's bekijken op mijn website www.stativo.nl

Met vriendelijke groet,
Brenda