De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 14 december 2009

Het jaar 2009

We zitten weer in de laatste maand van het jaar 2009, dus is het weer tijd om het jaar in vogelvlucht nog eens door te nemen. Het is een byzonder jaar voor ons geworden. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze geliefde Kevin, op een leeftijd van bijna 14 jaar, Mango is definitief bij ons gebleven, Michael, Dylan en Jayson hebben weer veel avonturen beleefd en ook wij zelf hebben dit jaar erg veel tripjes gemaakt naar het buitenland. Van Wales, Denemarken naar Slowakije en al deze reizen in het teken van de honden. Vriendje Max is weer meerdere keren komen logeren en onze heren hebben bij Max geloogerd. Jayson heeft heerlijk drie weken met zijn zus gespeelt. Met Michael, in Arnhem, en met Mango, in Leeuwarden, hebben we dit jaar rasgroep zes gewonnen op een grote internationale show, hier zijn we ontzettend trots op. Het hoogte punt dit jaar is de Wereld titel van Mango. Hier onder een beknopt overzicht van 2009, veel leesplezier.

Januari.

Het jaar begon koud. Voor het eerst sinds 12 jaar was het weer eens echt winter. Op veel sloten en plassen kon naar harte lust geschaats worden. Zo trok ook ik er veelvuldig op uit om lange tochten te maken. Helaas duurde voor mij de winter kort. Midden in de vorstperiode ging het opeens erg hard achteruit met onze Kevin. Een acute nekhernia leverde hem ontzettend veel pijn op. Voor ons als baasjes volgde een enorme zware beslissing....Kevin van de Oppershoeve is vredig ingeslapen tussen ons en zijn vriendjes op 13 januari ´s middags om drie uur.. Rust zacht grote vriend , we missen je.



De door ons georganiseerde Grote snert wandeling stond in de agenda voor 20 januari, Voor ons een erg moeilijke dag. Maar de vele wandelaars staken ons een hart onder de riem in deze voor ons moeilijke periode. De wandeling verliep uitstekend het weer was goed en de opkomst groot. De wandeling zou voor een twee tal honden bijna 24 uur duren. In het begin van de wandeling waren ze er vandoor gegaan en we hebben ze de heledag niet weer gezien. Tot ´´s avons laat zijn we aan het zoeken geweest maar zonder resultaat. Op maandag middag kon ik rond 16 uur de baasjes bellen dat ik ze weer had gevonden. Zo liep het uiteindelijk allemaal goed af.



Februari.

Alinda gaat met voor het eerst met Mango naar een show in Denemarken. Ik zelf blijf thuis en krijg vriendje Max te logeren. Als ik met de heren een wandeling ga maken komen we midden in een slipjacht terecht. Een fantastisch schouwspel.





Dylan krijgt een broertje in de straat. Onze buurkinderen zijn helemaal gek op onze honden. Voor de buurvrouw was dit een aanleiding om een echte Dylan trui te breien. Het resultaat is fantastisch. Later in het jaar komt Suzan zelfs met deze trui in een landelijk tijdschrift over honden.



Door het goede optreden van Michael vorig jaar op de show in Arnhem mocht hij verschijnen op de hond van het jaar show. Hier voor worden alleen de eerste drie honden van elke show uitgenodigt. Het was erg leuk om dit eens te mogen meemaken.




Maart.

Afscheid nemen doet zeer. Voor de tweede keer in korte tijd zouden we afscheid moeten nemen van een vriend. Toen we er aan begonnen wisten we het maar uiteindelijk was Mango toch al langer gebleven dan de bedoeling was. De crufts in Engeland, dit zou de laatste show zijn voor Alinda en Mango. Na de Crufts zou Mango in Engeland blijven.... Maar na veel denken en huilen had Pam voor haarzelf een besluit genomen. Ze kon het niet over haar hard verkrijgen om Mango bij ons weg te halen. Met andere woorden Mango zou blijven. Onze blijdschap was niet te beschrijven wat een fantastisch gebaar. We genieten van een heerlijke week in Wales en laten Mango daar voor een dekking.




Na goed 14 dagen halen we hem weer op.




Dat de tijd vliegt dat wisten we, op 26 maart wordt Dylan al weer 1 jaar.



April.

Op de paasshow in Leeuwarden wint Alinda met Mango rasgroep 6. Uiteindelijk komen ze op de 9e plaats voor best in show. Een prestatie waar we trots op zijn.





Op 14 April krijgen we het trieste bericht dat de moeder van Dylan, Dyma, erg plotseling is overleden. Veel te jong is ze heengegaan. ze mocht maar 6 jaar oud worden. Dyma rust zacht. Lieve Dyma, in je nakomelingen leef je voort.




Er kwamen problemen met de website. Een hele tijd heb ik hem niet kunnen bijwerken.

Op de jaarvergadering van de BCN was de uitreiking van de trofee voor de beagle van het jaar. Dit is een competitie voor de beagles die het hele jaar door op shows worden uitgebracht. Over een heel jaar gekeken kwam Michael op de tweede plaats. Hiervoor kreeg hij de aanmoedigings beker. Hij nam deze beker over van zijn zus Djill. Ook zus Blue en zijn moeder Dana staan vermeld op deze beker.





Mei.

We waren op de jongehondedag van de beagleclub. Dit maal werd dit evenement gehouden in Biddinghuizen bij Flevo on Ice. Het weer werkte niet echt mee.





Een week later waren we er weer.Ditmaal op de gamefair 2009. Dit is een beurs met alles over wild en jagen. We stonden met de honden in de hondenstraat. Hier konden de bezoekers kennismaken met verschillende soorten jachthonden. Er was ook een minicoursing baan waar de honden zich heerlijk op konden uitleven.




Arnhem 2009..... Door een val van haar paard kan Alinda niet showen. Ik zal mijn show debuut maken , en hoe. Met Dylan win ik zijn klasse, Met Michael win ik de openklasse Als de beste reu van de dag moet worden gekozen komt Michael op 1 en Dylan word reserve. En dan komt de keuze voor beste van het ras.Het ging tussen de beste teef van de dag, Dreamcatcher From Muskoka Dream's (Beagle van het jaar 2008) en Onze Michael. De keurmeester koos voor Michael. wat waren we trots op onze knaap. Later op de dag mag ik nog maals met Michael schitteren in de rasgroep. Op nieuw viel de keurmeester voor Michael. Samen met Michael op de hoogste trede van het podium, Winnaar van rasgroep 6 Een droom kwam uit. De volgende dag moesten we terug komen voor de eindkeuring voor best in show. Hier werden we 10e, wat een show debuut.






Juni.

De renovatie van de tuin is klaar. Alles is weer Mango proof en het gras is weer groen.




De clubmatch van de BCN ditmaal ook een buiten evenement.




Juli.

Twee weken zijn we aan het trekken geweest door het mooie Wales en Engeland. Michael en Mango waren mee. Ze hebben genoten van alle aandacht die ze kregen. Jayson logeerde deze periode bij zijn zus en de Muskoka dream beagles.






Augustus.

Tijdens de Ot en Sien wandeling in Roden wint Michael de beaglerace. Een mooie test voor de grote beaglerace tijdens de BCN familiedag.



Jayson was tijdens deze wandeling de oudste beagle. Hij moest nog even op de foto met de jongste beagle.




Met het mooie weer gaan we een weekendje logeren bij Petra en Leo. De honden gaan mee Mango krijgt voor het eerst zwemles van Faith.
Er werd een mooie foto gemaakt van de grote blije familie.



September.

De familiedag van de BCN werd dit jaar door Alinda georganiseert. Ze had voor een heel ander concept gekozen. Helaas waren er weinig bezoekers. Maar de mensen die er wel waren hebben genoten van een heerlijke dag bezig zijn met je hond.





We gaan met de heren naar Denemarken. Jayson blijft in Holland hij logeerd bij Alinda haar broer en zijn familie. We hebben een heerlijke tijd in Denemarken. Mango wint zijn Deens kampioenschap. Word vierde in de rasgroep en wint de Kopenhage winner titel. Wij maken kennis met verschillende Deense beagle eigenaren en genieten van de prachtig beagles die daar rondlopen.





Michael lag te genieten aan de rand van de ring. Hij keek net als ons naar prachtige Deense beagles.





Oktober.

Zonder onze eigen beagles, maar met 4 beagles en twee Hamiltons, vertrekken we naar Bratislava. De World dog show 2009. Dit moest het hoogte punt worden van dit show jaar. Opnieuw een ervaring die we niet snel zullen vergeten. Samen met Piet, Tineke en Petra hebben we een heerlijke tijd in Slowakije. Mango en Faith winnen beiden de Wereld titel 2009. Een kroon op het werk. Mango wordt zelfs nog derde in de groepskeuring in de zogenaamde circuitshow. Ook haalt hij hier zijn Slowaakse landstitel.



Een borrel op het succes van de show en de gezellige tijd.





November.

Het strand is voor de honden een prachtig grote zandbak. We zijn met de meute naar Juliana dorp gereden . Hier hebben de heren zich heerlijk kunnen uitleven in het zand en langs de vloedlijn.





December

Michael maakt zijn debuut op de show in Engeland. De LKA in Birmingham. Samen met Mango maakt hij de overstap naar Engeland. Er waren 150 beagles ingeschreven. Michael kon helaas geen hoge notering bijschrijven op zijn lijstje. Het was wel een ervaring om hier te staan met hem.



Mango daar in tegen deed waar ze in Engeland al vanaf het begin bang voor zijn. Hij werd Best of Breed , en dat in het hol van de leeuw.




Zo kwam een beagle jaar weer ten einde. De laatste dagen van 2009 zij aangebroken. Wij hopen dat jullie met veel plezier hebben mogen meegenieten van onze avonturen met de heren.

Wij wensen een ieder goede kerstdagen en een goed 2010

Tjeerd, Alinda ,Jayson, Michael, Dylan en Mango

1 opmerking:

Yvon zei

Wij wensen jullie ook een heerlijke kerst en en gelukkig en HONDSLEUK nieuwjaar!!!!
Leuke samenvatting....
groeten oet Limburg