De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 1 december 2009

Het weekend van de Winner

Afgelopen weekend was het dan zover. Het was weer tijd voor de belangrijkste show van Nederland, De Winner in Amsterdam. Pam en haar zoon Jose kwamen speciaal voor deze show over om Mango en de door haar gefokte Hamiltons te zien schitteren op de show. Vrijdag begon voor ons de voorbereiding voor het weekend. De heren waren wel weer toe aan een heerlijke douche en dit was er dus het geschikte moment voor. Er lag een laagje manege zand in de douche toen ik klaar was. Zaterdag morgen vertrekken we naar Noord Holland. Jayson mocht dit weekend ook mee dus alle heren in de auto en rijden maar,we logeren dit weekend bij Petra en Leo. Aangekomen in Wijdenes weten de heren al direkt waar ze zijn. Ze horen de Muskoka beagles al blaffen. Als de poort opengaat stormen onze heren naar binnen. Mango rent direkt naar Faith en ze beginnen onmiddelijk te spelen. Het is een genot om te zien hoe goed als alle honden met elkaar omgaan. Dylan vind Djane, Jayson zoekt en vind zijn zus Daisy, En Michael speelt de stoere reu die alle dames uitdaagt om te spelen. De witte voeten van de heren waren binnen afzienbare tijd voorzien van een heerlijke modderlaag en er zat zelfs al modder achter de oren, Heerlijk..

Alsof ze er altijd bijhoren lopen de heren heerlijk in de roedel van Petra mee.




Al dat rennen en spelen kost kracht. Beide oudjes besluiten om gezellig samen in de mand te gaan liggen slapen. Is het geen plaatje...



Petra en Alinda vertrekken aan het eind van de middag naar Schiphol om Pam en Jose op te halen. Ik zelf blijf bij de honden. Niet dat deze aandacht voor mij hadden, er werd alleen maar gespeelt. En een plezier dat ze hadden.
Als de avond is gevallen zijn de honden eindelijk uitgespeeld. Als we 's avonds op de bank zitten zoeken ze allemaal een plaats om heerlijk uit te rusten.

Faith op schoot bij Jose. Kleine Djane op schoot bij mij.



En the Lord op de troon van de prinses.




We nemen nog een slok op de komende show dag en hopen op succes. Mango kijkt met vragende ogen naar het gerste nat.



Zondag vertrekken we vroeg naar Amsterdam, It's showtime. Het is erg druk en zoals gewoonlijk is het parkeren een chaos, en afzetters zijn het ook nog 15 euro parkeer geld en ze wassen je auto er niet eens bij. In de Rai zoeken we de ring waar de beagles gekeurd worden en plaatsen onze spullen naast de ring. Het kan wat ons betreft beginnen. Er waren 25 beagles ingeschreven dit jaar. De jeugdklasse reuen werd gewonnen door Roeper's Sweet Blue Legend. Dylan stond in de tussen klasse. Deze klasse werd gewonnen door Houdine van de Mansveldhoeve. Dylan werd hier tweede met een ZG.



Michael maakte zijn opwachting in de openklasse. Hier was de winst voor Ayers Rock from Elly's Pack. Michael werd hier derde met een Uitmuntend.



In de jeugdklasse teven was de winst voor Anna Belle from Elly's Pack. Djane werd hier vierde met een ZG.
De openklasse teven werd gewonnen door Roepers Blue Magic.

In de open klasse stond Michael zijn oudere zus Djill. Djill won deze klasse en moest samen met de overige teven, die hun klasse hadden gewonnen, nu strijden voor de beste teef van de dag. Hier was de overwinning opnieuw voor haar.



Djill maakte nu kans om opnieuw gekozen te worden voor beste van het ras. Op de Winner show in 2007 was het haar gelukt en we zaten vol spanning langs de rand van de ring te kijken of ze het nu weer zou worden. Het ging tussen Djill en Rocky.... Djilll liep fantastisch en we vonden Rocky iets minder lopen..... wat zou de keurmeester doen. .. Rocky of Djill ??? Het werd Rocky. Voor beide honden was het een eer om daar te staan. Elly moest nu later op de dag nogmaals de ring in voor de rasgroep 6. Ook hier zou Rocky schitteren en de groep winnen.

Beste reu en teef van de dag.



Petra had met Faith gewonnen bij de Hamiltons dus ze moest alsnog de eindkeuring in van groep 6. Hier zou Faith keurig geplaats worden bij de laatste 6. Helaas geen podium plaats. We nemen nog een borrel op alle successen die we het afgelopen showjaar hebben mogen beleven en kijken met veel genoegen terug op een jaar met mooie succesen en veel plezier.
Een lange show dag kwam zo weer ten einde. Moe maar voldaan vertrekken we weer richting Wijdenes.

Op maandag gaan we met Pam en Jose shoppen in Amsterdam. we laten ze een deel van de stad zien. Ze keken hun ogen uit. Jose en ikzelf waren in een bepaald deel van de stad erg gezien. We verden van achter vele ramen vrolijk toegewuifd en uitgenodigd om even binnen te komen.

Thuis vermaakten de honden zich heerlijk met elkaar er werd opnieuw gerend en gepeelt alsof hun leven er van afhing.

Doe open dat hekje dan kunnen we weer rennen.



Djane, mijn kleine vriendin.



Djane, Dylan , Mango en Faith ze hadden de grootste lol samen.



En ook Jayson deed heerlijk mee.



Rennen.....



Baas ik vind het hier geweldig.



Na het eten vertrekken Alinda en ik weer naar huis. Pam en Jose blijven nog 1 nacht en worden dinsdagmorgen door Petra weer naar Schiphol gebracht.
Een fantastisch weekend kwam ten einde, we hebben genoten. Petra en Leo bedankt voor jullie gastvrijheid.

Geen opmerkingen: