De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zaterdag 6 juli 2013

Elwood zijn showdebuut, Echt 2013

Vandaag was het dan zover Elwood zou zijn eerste stappen maken in de show wereld. Om vijf uur ging de wekker hier en een klein uurtje later zitten we in de auto op weg naar Echt in Limburg. De zon klimt al naar boven en het lijkt en mooie stralende dag te worden. We rijden vlot door en binnen de drie uur zijn we op de plaats van bestemming. Het is al behoorlijk druk. We pakken de spullen uit de auto en gaan naar het sportpark. Een plekje zoeken voor de tent is een klein probleem er is erg weinig plaats om je eigen tentje neer te zetten. We vinden een plekje en houden een plek naast ons vrij voor Piet en Tineke, die vier honden mee hebben. 2 van hun zelf en twee van Petra, die noodgedwongen thuis zit na een knie operatie.  De tent staat snel en Elwood kijkt zijn ogen uit op het terrein. Als Piet en Tineke er ook zijn zetten we hun partytent tegen onze tent aan, zo hebben we een mooi stukje schaduw, wat wel nodig zou zijn deze dag.  Alinda was nog niet in staat om zelf Elwood uit te brengen, gelukkig was Lindsay Horenga bereid om Elwood en Djanis te showen.

Het show terrein onder een strak blauwe lucht.


Elwood lag heerlijk in zijn eigen bench, rustig om zich heen kijken naar alles wat er voor de tent gebeurde.


We hadden ventilatoren aan de benches om te zorgen dat de honden koel bleven.


Elwood is nu exact 9 maanden. Dit is zijn eerste show. We hebben erg weinig ringtraining met hem gedaan, de laatste twee dagen wat extra geoefend maar verder mag deze jonge heer nog heerlijk genieten van het jonge hond zijn. Geen verplichte trainingen gewoon zonu en dan . Ondanks dat staat hij  super.


Lindsay was heerlijk relax met Elwood bezig.


En ook voor Djanis geldt, heerlijk jonge hond zijn, lekker spelen en gek doen met haar moeder en vriendinnen en zo nu en dan een keer oefenen. Djanis staat ook keurig als Lindsay met haar bezig gaat.


Als de beagles de ring in mogen gaat Alinda op een stoel langs de ring zitten. Lang staan gaat nog niet en al helemaal niet met de brandende zon op haar hoofd.


De jeugd klasse is vanaf negen maand. Was de show gisteren geweest dan mocht Elwood nog in de puppy klas ,nu dus niet meer. Hij was de jongste in zijn groep, het scheelde 4 maand met de oudste, dat is in de ontwikkeling van zo'n jonge hond dan ook duidelijk te zien.


Maar het ging ons om de positieve ervaring die Elwood hier zou opdoen. Heerlijk vrij en niet bang stond hij in de ring. Omdat het zo warm was mochten de honden onder de partytent van de keurmeester wachten tot ze op de tafel moesten.


De eerste keer op de tafel in de show, het ging goed .


Lopen voor de keurmeester.


En nog een keer mooi staan. Het ging allemaal keurig. Elwood kreeg een 3 ZG, hij was nog een beetje puppy achtig zei de keurmeester. Tja dat wisten we zelf ook wel hihih.
Maar het belangrijkste was zijn positieve ervaring.


Als de teven mogen moet Piet de ring in met  Roeper's Morning Sun.


En Lindsay met Elwood zijn zus, Djanis. Soul Finger From Muskoka Dream's. En net als Elwood ook Djanis was de jongste in de jeugdklasse.


Djanis liep met een grijns rond haar bek door de ring.


Even een moment van ontspanning.


Lindsay en Djanis konden het goed met elkaar vinden.


Piet wint de klasse. Djanis wordt keurig 5 U.


In de open klasse staat Djoplin, ik was even weg en heb hier helaas geen foto's van.

En dan in de kampioensklasse Tineke samen met  Roeper's Magic in the Air. Hier was de winst voor hun.


De vijf klasse winnaars van de teven.  Voorop Piet, als derde Lindsay met Djoplin en nr 5 Tineke.


Roeper's morning Sun wordt gekozen tot beste teef. Reserve teef werd Kalamazoo van de Mansveldhoeve.


De strijd tussen de beste teef en beste reu voor de Beste van het Ras. Roeper's Morning sun tegen de reu Raimex Gauntlet. De keurmeester koos de reu als BOB.


De keuring zat er op, we waren blij en trots op de behaalde resultaten. Andrea en Ton waren als toeschouwer ook aanwezig, ze hadden hun beagles Enzo en Daiki meegenomen. Hier maken Enzo en Daiki kennis met Elwood en Djanis.


Piet is ondertussen druk met het ontkurken van de fles. Een borreltje op de behaalde successen.


En zoals het Blues Brother eigen is. Samen sterk. Is het niet Elwood en Pepper, dan wel zoals hier, Elwood en Djanis.


Heerlijk genieten  van hapjes en drankjes aan de rand van de ring.


Vlak bij ons stond een kinderbadje voor de honden, Elwood vond het geweldig.


Joeppiee,, honden speeltuin.


We zouden nog met Djanis en Elwood in de koppelklasse, maar door de warmte hebben we besloten om het niet meer te doen.. Beide youngster hadden zoveel indrukken opgedaan dat ze helemaal gesloopt waren.


Na een warme en lange dag rijden we weer terug naar het Noorden. We hebben genoten. Piet en Tineke, bedankt voor de gezellige dag. Elwood hebben we de hele weg niet gehoord, de kleine man was doodmoe. Thuis moest hij zijn belevenissen uiteraard vertellen aan zijn vriendjes maar al snel was zijn batterij weer leeg en ligt hij nu heerlijk in een diepe slaap te dromen.

1 opmerking:

Tineke zei

Halloa,

Het was FANTASTISCH! Bedankt voor een heel erg gezellige dag. Zo is het weer gezellig op show. Samen lol en samen plezier en natuurlijk drankje erbij..haha
Heel erg bedankt voor de mooie foto s weer Tjeerd!Ze gaan straks op de website, gr TIneke en Piet