De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 28 juli 2013

Hittegolf in Nederland

Het is een raar jaar, waren de eerste 6 maande te koud ten opzichte van normaal, nu zitten we opeens voor het eerst sinds 2006 weer in een ware hittegolf. Temperaturen rond en boven de dertig graden zorgen er voor dat de meute zich hier erg rustig houd. S morgens heel vroeg een wandeling en s avonds heel laat dat zijn de momenten dat het nog een beetje aangenaam is voor de jongens. Asfalt en stenen zijn warm aan hondenpootjes maar vergeet niet dat zand ook erg warm kan zijn aan hun voetzooltjes. Het liefst zijn ze de hele dag dus een beetje rustig. In huis is het redelijk koel met de ventilator aan, die deze week echt over uren maakt. Zo nu en dan scharrelen ze even naar buiten, even in de zon maar al snel verdwijnen ze allemaal weer naar binnen. Voor de afkoeling hebben we een kinderbadje in de tuin gezet.

Elwood ligt samen met Mango het meeste van de heren buiten. Heerlijk kan hij in de zon liggen, we moeten hem soms toch echt uit de zon halen anders gaat het niet goed.


Ik zocht het kinder badje op en liet het weer vol lopen met water. Als ik de slang pak is Elwood er als de kippen bij. Water is voor hem echt super.


Ook Dylan en Justin komen even kijken wat er gaat gebeuren.


Bakken aan de bar lijkt het wel wat Justin hier doet.


Waar het water uit de slang komt zit een stroming in het bad, de heren vinden dit het mooiste plekje en snorkelen heerlijk met hun snoet in de stroming.


Baas, er moet toch echt veel meer water in hoor.


Wel makkelijk zo'n grote drinkbak.


Justin en Dylan heerlijk aan het pootje baden.


Als s avonds de zon tussen de huizen doorzakt liggen Mango en Elwood het liefst in de laatste zonnestralen van de dag.


Justin en Elwood.


En overdag liggen de heren op hetzelfde plekje zo nu en dan zich even heerlijk op te warmen.


Kleine bandiet, wat heb je uitgespookt ??


Elwood wou het badje verplaatsen en zet zijn scherpe tanden in de rand, tja daar kan een opblaasbadje dus niet tegen. Even vlug naar de bouwmarkt en een zandbakschelp opgehaald van hard plastic, dit kan ook uitstekend dienstdoen als hondenbadje en is Elwood sloop proof.


Beide vriendjes weer heerlijk in de zon.


Mooi stel.

  
Dit is een beetje het beeld van de laatste week. Niet te veel drukte  met de heren door de warmte. De regenbuien van dit weekend hebben gelukkig voor wat afkoeling gezorgd. Maar vanaf komende dinsdag stijgt de temperatuur weer en gaat opnieuw richting de dertig graden.

1 opmerking:

Sylvia zei

Wauw weer mooie foto's genomen! Ja de meiden ook meer binnen gebleven dan buiten...plafondventilator ook overuren gemaakt!

Goed hoor die zandschelp, proof voor Elwood.