De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 9 november 2014

Jongehonden dag.


Vandaag was de jonge honden dag. Dit is een dag dat de nesten van jonge honden van het afgelopen jaar getoond  worden aan keurmeesters. Er wordt dan gekeken hoe de combinatie reu/ teef uitgepakt heeft ten aanzien van de nakomelingen. Het nest van Elwood en Elfie was ook opgeroepen om te komen.  Storm kwam niet, maar dat is ook logische, voor een rondje door de ring en een beoordeling van een keurmeester kom je niet even apart over uit Noorwegen. Djyma en Bo zouden wel aanwezig zijn. Graag willen ze ook de beide ouder dieren er bij hebben. Dus ook wij zouden naar Heteren komen. Mango ging ook mee als vriendje voor Elwood.
Om goed negen uur zijn we in Heteren. Jan en Jenny en hun dames zijn er ook al en de familie Kort met Bo is net voor ons aangekomen.  Ook de brakkenclub heeft vanmorgen een jonge honden keuring dus het was al redelijk druk.


Laura was heerlijk bezig met Bo en Elwood.
a (7)
Elwood keek heerlijk ontspannen om zich heen, van zijn angst was vandaag weinig te merken, gelukkig maar.
a (16)
Joris en Nicole kwamen even langs om te kijken naar de verrichtingen van de Whoopy’s, Uiteraard waren we gekleed in onze Big Smile Beagle Event outfit, Er werd veel over gesproken en gefluisterd, wat is dat Big Smile Event toch ????????
a (22)
Tosca en Fanouck waren ook mee.
a (20)
a (30)
Familie Whoop wacht bij de ingang van de ring. Net als Elwood zijn Bo en Djyma twee heerlijke honden die heel veel energie hebben en het liefst de hele dag druk bezig zijn. Stil zitten en wachten is niet echt aan ze besteed
a (23)
Elwood en Elfie
a (43)
Laura met Bo, een nieuwe ervaring voor Bo, op de show tafel, ze vond het spannend maar deed het verder heel keurig.
a (56)
Stil staan…… Een Whoopy die vrijwillig stil wil staan , nee die moeten nog geboren worden, Bo had dan ook iets van schiet nou op ik wil weer lekker gek doen.
a (65)
En dan Djyma op de tafel, Djyma heeft wel vaker op een show tafel gestaan dus die had al een beetje door wat de bedoeling was.
a (74)
a (79)
Trotse pap en mam
a (85)
En nog een keer netjes staan met z’n allen.
a (88)
De keurmeester komt er bij en geeft uitleg wat hij van het nest vind. De honden moeten nog wat uitgroeien, dat was ons wel bekend, deze foklijn is vaak wat later klaar dan andere foklijnen maar blijven dan ook tot hoger leeftijd honden in uitmuntende conditie.


Buiten maak ik nog een groepsfoto van de familie
a (117)
Elwood, Djyma,Bo en Elfie
a (130)
We gaan nog even een kop koffie drinken met elkaar en besluiten dan om nog even een kleine wandeling te doen. Een spontaan ontstane  mini Big Smile, We rijden naar het Leesten bij Apeldoorn, dit is een hondenlosloop gebied.
a (176)
Het losloopgebied wordt gerenoveerd dus er is nu een alternatief losloop terrein. Hier is het heerlijk spelen voor de honden
a (192)
Heerlijk rent de meute door de pijpestro
a (198)
Elwood genoot samen met zijn vriendjes
a (228)
Bo, een echte Whoopy vol energie en pretoogjes rende ze rond
a (229)
Aangemoedigd door haar zus en vader komt ze weer met een noodgang op ons af gerent
a (232)
a (236)
Djyma
a (241)
Fanouck is gek op stokken, ze liep dan ook constant met een stok in haar bek.
a (252)
Speur training door papa Elwood
a (259)
Zuster twist, ik wil de stok
a (306)
We nemen even een pauze op een mooie plek, Jan begint met een stok te gooien en Fanouck was druk met apporteren. Ook Bo wou mee doen.
a (331)
Ik ga in de werprichting zitten om Fanouck van voren te kunnen schieten, hopelijk krijg ik de stok niet op mij.
a (354)
Langzaam lopen we weer richting de auto, Deze kant op zegt Djyma
a (374)
Het was een mooie middag met stralend weer en prettig gezelschap. Heerlijk om te zien hoe goed ze met elkaar omgaan en samen genieten. Elwood is een trotse pap.
a (365)
Jan en Jenny, Joris en Nicole, Familie Kort, Bedankt voor deze mooie dag we hebben genoten.

Geen opmerkingen: