De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 6 maart 2016

Martinidog show Groningen

Gisteren was de Martini dog show in Groningen. Zelf hadden we geen honden in geschreven maar Alinda zou een aantal beagles uitbrengen voor vrienden. Voor een paar Muskoka beagles zouden het de eerste stappen worden op het show tapijt. De beagles werden vlak na half 10 gekeurd dus dat was mooi op tijd.  Rond 8 uur waren we al in Martiniplaza, Het is nog redelijk rustig en we hebben mooi de tijd om ons plekje te vinden. Petra en Josephine zijn er al en Martijn en Petra kwamen tegelijk met ons aan.
De keurmeesters mogen maar een bepaald aantal honden keuren op een dag en de keurmeester van de beagles kwam over haar aantal heen. De puppen werden dan ook door een andere keurmeester in een andere ring gekeurd. Het leek er op dat de puppen en de andere beagles precies gelijk tijdig gekeurd zouden worden. Dit is natuurlijk niet handig er zijn exposanten die dan in twee ringen tegelijk moeten staan, gelukkig kon er geruild worden in de volgorde.
Voor  Petra,Martijn en Adyra was het een eerste kennismaking met het showen van honden. Adyra is een pup van Djanis, een nichtje dus van onze Elwood.  Martijn deed het keurig en Adyra kreeg een tweede plaats met een veelbelovend en een mooi keurverslag.

De eerste stappen op het show tapijt voor beiden.


Adyra deed veel nieuwe indrukken op.


Mooie staan voor de keurmeester.


2 Veel belovend. Een mooi resultaat voor een eerste show.

 
Na de keuring van de puppen dus vlug naar de andere ring waar de beagles zijn. Alinda gaat net de ring in met Joep. Voor Joep werd het zijn tweede show, afgelopen najaar was hij al op de clubmatch van de NKC en dan nu het grote werk op zijn eerste internationale show.  Joep liep mooi maar op de tafel wou hij zijn tanden niet laten zien. Dit hoort er wel bij want de keurmeester moet zien of er geen gebitsafwijking is. Alinda en de keurmeester proberen wel of hij zijn tanden wil laten zien maar stoppen er dan mee om hem niet in de stress te laten schieten. Joep mag zijn rondje lopen en de keurmeester beoordeelt hem verder. Door het niet laten zien van zijn tanden kan ze hem niet beoordelen met een Uitmuntend, hij krijgt dan ook een Zeer Goed met verder wel een keurig keurverslag.
 
Joep vond het allemaal wel spannend. Alinda kon hem goed verleiden met lekkere snoepjes.
 

Als eerste stond Joep in de groep.


Nee mevrouw ik laat mijn tanden niet zien.


Vrij staan voor de keurmeester, geen druk op hem leggen.


Kijk mevrouw de keurmeester , ik heb wel tanden hoor .


Mag ik nog een koekje Alinda ??


Joep lijkt erg veel op zijn moeder Domino.


He daar zitten mijn baasjes.

 
Als Alinda met Joep uit de ring komt kan ze direct in de volgende klasse weer aan treden dit maal met Brownie. Ook voor Brownie werd het zijn eerste show. Brownie vond het net als Joep ook allemaal best wel spannend, nieuwe indrukken en dan niet met het baasje de ring in maar met een 'vreemde' mevrouw. Ondanks dat alles deed Brownie het erg goed. Hij won zijn klasse met een 1 Uitmuntend.
 
Op de tafel, betast worden door de keurmeester.
 

Staan voor de keurmeester en opnieuw liet Alinda zien dat ze geen druk op Brownie wou leggen. Vrijstaan en constant belonen.




Hoi meneer achter het zwarte kastje, jou ken ik. Je ligt ook wel eens languit in het gras op de Muskoka runfree weide in Wijdenes.

 
Na de reuen is het de beurt aan de teven. Hier maakt Djanis haar opwachting weer. Djanis heeft een hele tijd geen shows gelopen. Net als haar broer Elwood heeft ze soms een periode dat ze vreemde mensen maar eng vind, Een half jaar geleden had ze haar eerste nestje. En nu stond ze dan weer in de showring. De ringmeester had een grote snor dus Petra nam het zekere voor het onzekere en zette Djanis net anders om op de tafel. Zo zag ze de grote snor niet en viel ze misschien niet terug in angst. Op de tafel was ze nog een beetje onzeker maar het ging allemaal heel goed. Het gangwerk van haar is echt fantastisch dus dat zat wel goed. Ze wint haar klasse met 1 U  en moet later nog een keer terug komen voor de keus van beste teef. Deze eer gaat net aan haar neus voorbij maar ze wordt wel gekozen tot reserve teef. Een mooie come back voor Djanis in de show wereld.
 
Je zag aan Djanis dat ze in het begin alles goed in de gaten hield
 

Even de boog ontspannen, even gek doen met de baas.


Bewust zette Petra haar anders om op de tafel, dit pakte voor Djanis goed uit, ze zag de grote snorman nu niet.


1 Uitmuntend, een mooie prestatie.


De drie beste teven van de dag. Djanis werd keurig tweede.

 
Na de beagles kijken we nog wat rond, praten met vele bekenden en gaan dan tegen het eind van de ochtend weer terug naar huis. Het was leuk om even weer terug te zijn in de show.
 
 

Geen opmerkingen: