De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 26 december 2016

1e kerstdag met vrienden

Inmiddels al een aantal jaren een traditie dat we eerste kerstdag samen met vrienden en hun honden vieren. Dit jaar vierden wij kerst in Zevenhuizen bij Jan en Mathilde en de jongens. Petra kon helaas dit jaar niet, dus het groepje was iets kleiner dan andere jaren. Onze meute is wel tijdelijk weer iets uitgebreid met logee Disney, dus ook Disney vierde dit jaar kerst met heel veel beagle vriendjes. Gistermorgen vertrokken we hier rond half 9 dan ook richting Zevenhuizen(Zuid Holland) Jan en Jenny met de meiden waren vanuit Roden hier heen gereden en samen gingen we in de blauwe beaglebus. Mango, Elwood en Beaver samen in een bench, Dylan en Michael samen en Elfie en Justin samen. Carlein en Disney, de beide veteraantjes van 12,5 en 13,5 jaar oud gingen samen met Alinda en Jenny op de achterbank van de bus.

 
 Het is rustig op de weg en we rijden vlot door. Tegen half elf zijn we in Zevenhuizen. De honden worden al welkom geheten door Benji, Mika, Pepper en Cosmo en de verschillende meutes gaan zonder problemen weer in elkaar op en spelen van af het eerste moment druk in de tuin. Rennen en vliegen door de borders heerlijk achter elkaar aan. En ook Disney, die de andere honden dus nog niet kende, doet heerlijk mee en heeft de grootste lol.

Michael

Disney staat te kijken, zoveel vriendjes met welke zal ik eerst gaan spelen.


En dat werd de jongste van het stel, Beaver, Disney 12,5 jaar en Beaver bijna 1,5 jaar oud hadden dikke pret samen.




De Blues Brother  broers hadden elkaar ook weer gevonden. Pepper en Elwood daagden elkaar steeds uit. Volgens mij vertelde Pepper  Elwood dat hij beter moest luisteren naar de baas tijdens behendigheidswedstrijden hahah.


En achter elkaar aan jagen de beide broers.



Beaver en Cosmo doen ook nog even met de jachtpartij op Pepper.



Heerlijk, eigenlijk vier meutes die bij elkaar komen. Pepper even snoet aan snoet met Beaver, Disney staat er bij en denkt waar hebben jullie het over.



Genieten voor de bazen als de honden zoveel lol hebben samen.


En de BB gingen maar door met elkaar.



We gaan naar binnen voor d ekoffie, de honden zijn moe van het spelen en vallen verspreid door huis heerlijk in slaap. Richard komt binnen met een prachtige taart door hem gemaakt voor de verjaardag van Jan.

Een prachtige beagle taart, en hij smaakte voortreffelijk.


Beaver zoekt haar grote vriendin Carlein op en even later liggen ze samen te slapen op de bank.


We hadden Disney haar eigen kussentje mee genomen. Hier in huis is haar kussen ook haar heilige''veilige'' plekje. En ook hier in opnieuw een vreemde omgeving was haar eigen kussen haar vertrouwde plekje. Ze viel in een heerlijke diepe slaap.


Elfie viel bij Jenny op schoot in slaap, handig die tafel als kopsteun.


De Zweed lag met zijn kop tussen de zebra's in de vensterbank


Na de koffie en vele gesprekken is het tijd voor een warme hap. Jan werkt tegenwoordig in Brabant en daar is het traditie op eerste kerst dag worsten broodjes te eten. Jan had heel veel Brabantse worstenbroodjes meegenomen en we lieten ze ons goed smaken.

En dan is het uiteraard tijd voor een heerlijke wandeling. Er stond een stevige wind dus het werd even lekker met de neus in de wind. De honden in de auto's en we rijden naar de Rotte. Een water vlak bij Zevenhuizen.


26 jaar beaglewijsheid.



Hollandse plaatjes, het blijft een mooi gezicht deze echte molens.


Beagles, een Kelpie en een Hamilton samen aan de wandel.





De Rottemeren, voor mij als schaatsliefhebber, heilig water. Hier zijn in de tijden dat er nog echt e winters waren heroische schaatswedstrijden gereden.  De natuurijsklassieker van 200 kilometer, totaal 6 keer verreden met de volgende winnaars. Dries van Wijhe, Jos Niesten(2x) Evert van Benthem, Jan Eise Kromkamp en Hans Pieterse. Namen die het marathon schaatsen op natuurijs groot hebben gemaakt. Maar van winterse omstandigheden was er gisteren echt geen sprake.


Alhoewel, dit leek toch wel een beetje op een witte kerst hahahahh. Een aalscholver kolonie die de bomen helemaal onder gescheten hadden.


Na een heerlijke wandeling en uitleg van Jan over het gebied en haar geschiedenis rijden we weer terug naar huis. De honden zijn nu echt moe en vallen heerlijk uitgeteld in slaap.


De tafel wordt klaar gemaakt en wij gaan aan de gourmet. Genieten samen met vrienden op 1e kerstdag.

En Pepper...... tja het blijft ook een Blues Brother , net iets anders dan de rest.


We sluiten deze mooie dag af met een bakje koffie, de honden gaan weer in de auto en we rijden terug naar het Noorden. Tegen half 12 zijn we weer veilig in Westerbork.  Terwijl Alinda en ik Jan en Jenny uitzwaaien heeft Mango nog even een klein feestje voor hem zelf en slobbert een pan met pasta saus leeg die op het fornuis stond hahaha. ja het leven is nooit saai met een meute in huis.

Jan, Mathilda, Steven, Richard, Jan en Jenny bedankt voor deze mooie dag, het was gezellig en we hebben genoten.

Geen opmerkingen: