De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 19 december 2016

Het jaar 2016


Een jaar is opnieuw voorbij gevlogen en inmiddels zitten we al weer in de laatste weken van 2016. Tijd dus weer voor een terugblik op de belevenissen van de heren van de Borkse Bende in 2016.  Een jaar waar in er weer van alles is gebeurd. Er zijn weer vele wandeling gemaakt, nieuwe vriendschappen geboren en oude vriendschappen verbroken. Samen op vakantie met de Muskoka dames in Duitsland, Afscheid nemen van de show op Cufts, een zomervakantie in Wijdenes, een echte familie dag en natuurlijk het Big Smile Beagle Event. Een paar van de vele hoogte punten die in het verslag nog weer naar voren zullen komen. Helaas hebben we ook dit jaar weer afscheid moeten nemen van een goede vriendin ,Dana, de moeder van onze Michael is ons helaas toch nog onverwacht ontvallen. Vele logeer vriendjes zijn langs geweest in Bork en er zijn weer vele foto's genomen. Veel plezier met het terug kijken op het jaar 2016 van de Borkse meute.

Januari :

Het eerste uitstapje van het jaar was direct een heerlijke week er even tussen uit. Samen met Petra en Leo en de Muskoka dames hebben we een heerlijke week in Duitsland bij de Sirius hoeve. Een prachtig groot omheind veld waar de honden naar hartelust kunnen rond rennen. We hadden sneeuw en veel ijzel maar dat mocht de pret niet drukken. Het was genieten.







Aan het eind van de maand gaat de omgeving van Bork verscholen onder een sneeuwdeken. De heren genieten volop van de witte wereld.




Februari:

Het winterse weer maakt plaats voor harde wind, de sneeuw verdwijnt heel snel.  Michael zit een beetje in de lappenmand, een blessure aan zijn voorpoot zorgt ervoor dat hij 6 weken lijnrust krijgt. Als het weer weer wat is opknapt worden er weer vele wandelingen gemaakt.


Hoe snel kan iets veranderen, zat je de vorige maand nog gezellig samen in Duitsland, vlak na thuis komst kreeg Petra het bericht dat Djill ernstig ziek is en nu het het bericht dat Dana erg ziek is en niet lang meer te leven heeft. We gaan naar Wijdenes om afscheid van haar te nemen. De heren gaan mee en die leven zich heerlijk uit op de grote weide.


Als we weg gaan ligt Dana ons na te kijken in de mand, dit beeld van haar, zo vertrouwd zal voor altijd in mijn gedachten staan.



2 dagen na ons bezoek overlijd Dana, een groot kampioen en  boven al een fantastische vriendin is niet meer, ze laat een grote leegte achter.



Dallas verhuisd van Wijdenes naar Roden en haar naam veranderd in Beaver. Voor Jan en Jenny en helemaal voor Elfie is de komst van Baever goed. Het verdriet van het verlies van Djyma heeft diepe sporen achtergelaten bij Jan en Jenny en de meiden. Met de komst van Beaver begint Elfie weer op te leven. Als ik een tuinklus kom  doen in Roden is Beaver helemaal in haar element tussen de omgezaagde boomstammen.




Maart:

We gaan naar de Martini dog show. Alinda zal Joep en Brownie uitbrengen in de show ring.




Een shock wave behandeling heeft ervoor gezorgd dat Michael zijn blessure is verdwenen , precies op tijd voor zijn gedroomde afscheid van de show.


Crufts:

Een verhaal opzich. De grootste show ter wereld en dit jaar voor ons het echte afscheid van Michael van de show. Afscheid nemen op Crufts, een gedroomd afscheid op het aller hoogste niveau.
Dylan en Justin gaan logeren bij Petra in Grootegast. Michael, Mango en Elwood gaan met ons mee naar Engeland. En ook Joyce en haar moeder gaan mee samen met bordercollie Lya. We logeren weer bij Christine en haar familie in Birmingham.
Vele jaren stonden we met Mango in de stand van Discoverdogs voor raspromotie maar door smerige spelletjes van personen die zich dan '' vrienden'' noemen waren ze ons dit jaar niet nodig. Mango ging toch mee en we hebben een behoorlijke lange neus getrokken naar bepaalde personen, de haat en nijd in de hamilton scene is helaas nog steeds aanwezig.



We hebben een fantastische tijd in Engeland. Mango krijgt de postuum onderscheiding voor zijn zoon Sputnick als beste dekreu van het afgelopen jaar, dit deed wel even heel zeer bij ons.



En dan is het showtime. Voor de allerlaatste keer en op het allerhoogste niveau neemt Michael afscheid. Bijna 9 jaar aan show belevenissen schieten door mijn hoofd als hij zijn laatste rondje loopt. Wat een genot om hem hier op Crufts zijn carriere te mogen zien beeindigen. In de zware veteranen klasse wordt hij vijfde, wat waren we trots.

Michael moest vroeg maar trouwe fans, vanaf zijn eerste show had hij langs de ring, onder andere een trotse fokker Petra en ook Tineke was aanwezig om Michael zijn laatste optreden te zien.

 
Jaren streden ze tegen elkaar. Michael en Benji van Issabel, Benji had zijn afscheid vorig jaar en nu was Issabel er als support voor Alinda en Michael. Het besef dat een gouden generatie nu definitief afscheid heeft genomen van het showtapijt bracht veel emoties boven. Strijdend in de ring maar altijd elkaar de overwinning gunnen, de tijden dat het showen nog mooi was. 
 
 

Trots, dat waren we. Een show leven van 9 jaar in de ring sloten we af. 5e op Crufts de grootste show ter wereld. Samen met neef Frodo. 4 en 5 wat een prestatie.


April:

Ik breng heel wat avond uurtjes door in de garage, klussen voor de meute. Er worden hindernissen gemaakt voor een eigen behendigheidstrainingsbaan.



Ik ga weer te klussen naar Roden, Elwood gaat met mij mee.


En vele wandeling worden er gemaakt. Alle heren samen of heerlijk 1 op 1 samen met de baas.


 




 
De tulpen komen in bloei. Ik ga weer op stap met de heren om foto's te maken tussen de bloeiende tulpen.






Mei:

Buurhond Bhodi komt hier logeren, en viert zijn eerste verjaardag samen met zijn vriendjes, hier in de meute. Er wordt druk gespeelt met zijn beaglevriendjes.



We gaan weer naar Wijdenes, de laatste besprekingen voor de Muskoka familie dag. De heren genieten weer samen met hun vriendinnen op de weide.



Juni :

De maand begon met de Muskoka Run Free dag. Wij waren er samen met Jan en Mathilda al een dag eerder om alles op te zetten, we sliepen in onze tenten op de weide.  Een familie dag voor de Muskoka Dreams beagles op de weide bij Petra in Wijdenes. Veel Muskoka beagles kwamen deze dag weer terug naar hun roots, leeftijden van een half jaar tot 14 jaar samen, allemaal familie, een prachtig gezicht. Het werd een dag vol plezier voor baas en hond, Behendigheid, minicoursing, beagle race en gezellig praten met mede beagle baasjes. Het weer werkte super mee en we keken aan het eind van de dag terug op een fantastische dag.


Een compleet wedstrijd circuit behendigheid stond er opgesteld.





De krant kwam zelfs langs, en Justin stond later in de week bijna pagina groot  afgedrukt.



Big Smile Beagle Event, het jaarlijks terug kerende grootste beagle feest van Nederland. Dit jaar stonden we zelfs op meerdere campings. Wij maakten er een beagleweek van. Het was genieten.

 
De Blues Brothers kwamen  de avond voorafgaande aan het event ook weer langs. 


 
 
Het werd weer een prachtige dag op Schiermonnikoog.
 







De maand juni was een echte drukke maand voor ons, veel activiteiten en  dus ook heel veel honden plezier. De Ot en Sien wandeling mocht ook dit jaar niet ontbreken in het rijtje. Joris en Nicole waren bij ons te logeren om ook dit jaar weer in Roden mee te lopen.






Juli :

Een maand met prachtig weer en heerlijke wandeling samen met de heren.








Petra en Leo komen een weekend naar Drenthe samen met de Muskoka dames. 9 beagles en Mango hebben lol samen met elkaar.



De vakantie periodes breken aan. We kregen een loge. Bhodi, onze buur hond, kwam bij ons logeren. Zijn baasjes gingen naar het buitenland en konden Bhodi niet meenemen. Bij ons vierde Bhodi dus een heerlijke vakantie tussen zijn beagle vriendjes.


Augustus :

We zijn druk met klussen in huis. Geen buitenlandse vakantie dit jaar met de heren. Maar we gaan er toch even  een weekje tussen uit. Kamperen bij de Broers in Wijdenes op de weide. Een heerlijke week even relaxen en onthaasten samen met de mannen. Niks moet en alles mag, heerlijk, wandelen samen en visite van vrienden ontvangen op de ''camping''.






Een dagje naar het strand met beide meutes, genieten.



En met zoveel honden, dan ben je nou eenmaal een kijk atractie.


De mannen hadden echt vakantie, en wij ook.



September :

We gaan met de meute naar Roden voor de eerste verjaardag van Beaver. Petra en Leo komen ook met de meiden. Heerlijk spelen in de tuin, wandelen en zwemmen in het bos en afsluiten met een BBQ.





In Assen is een nieuwe hondenspeeltuin. Er was een speciale middag georganiseerd voor alleen maar beagles. Normaal zul je ons niet snel op zo'n locatie vinden maar deze middag gingen we er heen met de mannen.




De clubmatch van de beagleclub. We gingen er weer eens kijken. Zelf hadden we geen honden ingeschreven , maar even weer bijkletsen met oude bekenden. Michael en Elwood gingen wel met ons mee als supporters.





Christine komt over uit Engeland. Ze heeft drie van haar honden mee genomen. Twee puppen en veteraantje Dallida. Ze worden direct opgenomen in de meute.



De engelse logees.



Dallida en Michael, twee veteraantjes drie weken leeftijdsverschil.


Oktober :

We beginnen de maand weer met heerlijke wandelingen. 1 op 1 en boswandelingen met de hele meute.






Er komt een loge in de meute. Disney, Michael zijn twee jaar oudere zus komt een weekje logeren. Ik maak vele wandelingen met de vijf beagles samen en maak heel veel groepsfoto's, ook maak ik nog een fotoshoot van Disney alleen.



Ik neem Disney alleen mee het bos in voor een fotoshoot



De herfst is haast mooier dan de zomer. De kleuren buiten zijn fantastisch. Ik ga alleen op stap met de mannen naar de bossen.




November :

En weer is er uitbreiding van de meute. De Roder dames komen twee dagen logeren. De meiden worden zoals gebruikelijk zonder problemen opgenomen in de groep en hebben een heerlijke tijd samen met de heren van Bork. Ik maak weer vele foto's van het spul samen.



De Noorderkroon dames.

 
Een week later  komen er opnieuw twee logees in de meute, geen beagles maar een grote poedel en een cavalier king Charles.
 
 
Eindelijk is het zover, Elwood en ik maken ons debuut in de behendigheids wedstrijd sport. De eerste wedstrijd was spannend voor ons beide, het resultaat was nog niet wat we hoopten maar we werken aan een mooie toekomst samen.
 
 

December:

De winter komt met wat speldenprikjes, enkele dagen met behoorlijke vorst. De heren vinden het super, het liefst zijn ze de hele dag buiten. Wandelen in het winterzonnetje het is genieten.



We gaan naar onze tweede behendigheids wedstrijd. Elwood heeft de feestmuts weer op en bakt er niets van. Angst heeft hij niet meer, nu werken aan een goed luisterende beagle in de wedstrijdbaan. Plezier had hij wel, Een grote grijns zit er rond zijn snoet als hij over de hindernissen vliegt.


We sluiten ons trainings jaar af met een fun wedstrijd. Drie heren gaan mee, Justin, Elwood en Michael. Wat hadden ze een lol. Michael genoot dat ook hij weer de behendigheidsbaan op mocht.

 
En dan komt er een moment dat ik moet besluiten om het jaarverslag online te brengen, de laatste weken/dagen van dit jaar zal ik nog gewoon als blog bericht plaatsen, de avonturen van de heren die gaan gewoon door. Ze zijn al weer druk bezig met het uitspoken van nieuwe gein.
 
 
Met het maken van dit jaarverslag viel het me op dat ik dit jaar heel vaak groepsfoto's heb gemaakt van onze eigen honden samen met vriendjes en vriendinnetjes. Het was altijd weer een uitdaging om een groep zo op de foto te krijgen dat ze allemaal naar mij keken. Het lukte niet altijd maar vaak wel. Hier een collage van een aantal van de groepsfoto's van afgelopen jaar.


En dan is de koek nu echt op. Nog een paar dagen en dan staan de kerstdagen voor de deur. Het was voor mij weer een hele klus om het jaarverslag ook dit jaar weer in elkaar te zetten. Een klus waarbij je het hele beagle jaar weer van A tot en met Z aan je voorbij ziet komen, een jaar met veel vreugde, plezier maar ook verdriet.  De avonturen van de heren van de bende van Bork die gaan gewoon door. En ook volgend jaar zal ik de blog weer blijven vullen met hun belevenissen.  Hopelijk hebben jullie net zoveel genoten van dit jaar verslag als ik zelf met het maken er van. Rest ons nog 1 ding.
 
Fijne kerstdagen en een voorspoedig 2017.
 


Tjeerd, Alinda,
Elwood, Dylan, Michael, Justin, Mango. 
 

Geen opmerkingen: