De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 6 maart 2018

Terug op de show

3 jaar geleden namen we met Michael ,als veteraan, afscheid van de Nederlandse shows. Zijn laatste show in Nederland was de Martini dogshow. Afgelopen zondag waren we na 3 jaar weer terug als exposant op de show. En op de show waar we dus gestopt waren met Michael begonnen we nu met Donald in de baby klas en Odin in de puppen klas.

Zondagmorgen ging de wekker hier dus weer redelijk vroeg. Het was voor de heren raar opkijken dat we zo vroeg beneden stonden. Elwood zal wel gedacht hebben he heb ik weer een wedstrijd. Ik voer de honden en pak de bus verder in. De heren drentelen om me heen. Wat gaan we doen baasje lijken ze mij te vragen. Helaas jongens jullie gaan niet mee. Ik doe de jonge heren in de bench achter in de bus en Michael staat ook al met zijn voorpoten tegen de plank, til me maar op baas. Helaas Michael ook jij gaat niet mee vandaag. De mannen krijgen allemaal nog wat lekkers en wij vertrekken naar Groningen.

Het begin van een nieuwe ervaring voor de jonge heren.


Groningen is voor ons een thuiswedstrijd dus binnen de drie kwartier waren we er al. Onderweg halen we Piet en Tineke nog in. Die waren al vroeg vertrokken deze morgen vanuit Brabant.
We plaatsen onze spullen langs de ring en direct is de gezelligheid van vroeger weer terug.

 
We zijn mooi op tijd en kunnen de heren dus nog even wat laten wennen aan alles. Even een paar rondjes door de ring, even op de tafel en dan weer rust in hun mobiele bench. Alinda zal ook Dijocey uitbrengen en met haar gaan we ook even de ring in om haar wat te laten wennen.
 
Vanuit de bench houden Donald en Odin alles goed in de gaten, ze vinden het allemaal wel spannend.
 
 
Dijocey zat het liefste bij baas Jan op schoot , zo had ze mooi overzicht wat er allemaal om haar heen gebeurde.
 
 
Als het tijd is voor de beagles dan bijt Donald voor ons het spits af. De kleine man stapt nu in de voetsporen van veel van zijn familie leden.


Donald klaar om de ring in te gaan. Papa Goofy staat bij hem.


Donald liep heerlijk vrij rond, zijn staart bleef maar kwispelen. Het laten zien van zijn tandjes ging een beetje moeilijk maar dat was ook te verwachten, hij is druk aan het wisselen dus zijn bekkie is gevoelig.
 
Hij werd Beste baby reu en ook Beste baby van het ras en zal later op de middag in de ere ring gaan strijden tegen alle beste beaby's van de andere rassen.
 
Dan is het de beurt aan Odin. Ook voor Odin is eht zijn eerste show. Odin had meer last van spanning dan Donald dat zag je aan alles. Maar hij deed het super. Werd Beste puppy reu.
 

Als alle reuen geweest zij is het tijd voor de teven. Alinda brengt Dijocey uit en ook zij loopt heerlijk vrij door de ring. Dijocey werd beste puppy teef.

 
Toen had Alinda dus het luxe probleem dat ze met Odin tegen Dijocey oest strijden voor Beste pup van het ras. Snel regelde ze een andere handler voor Dijocey en dan gaan ze de ring weer in.  De keumeester koos voor Odin als beste pup van het ras. ook Odin zou dus later op de middag de erering mogen betreden.
 
Donald zijn papa Goofy was beste reu geworden en moest strijden tegen Pip die beste teef was. De keurmeester koos voor Pip als beste van het ras. Dubbel succes dus voor Piet en Tineke.

 
Het is nu lang wachten tot het half vier is en de ere keuringen beginnen. We drinken een borrel op de overwinning van Pip en hebben veel plezier met elkaar. Ik maak nog een serie foto's van Papa Goofy en zoon Donald.
 




 
En dan is het tijd om ons klaar te maken voor de ere keuringen. Eerst de baby's Donald doet het goed en loopt heerlijk door de ring. Helaaswordt hij niet geplaats bij de laatste drie.
 
Dan is het de beurt aan Odin. Odin is moe en heeft er niet veel zin meer in. Ook het teefje wat voor hem loopt vind hij lekker ruiken. Ook voor Odin geen plaatsing bij de laatste drie.
 
Dan is het wachten op de rasgroep 6. En helaas worden Piet en Pip ook niet geplaats bij de laatste drie. 
We gaan terug naar onze spullen en ik maak nog even een paar stand foto's bij het bordje nr 1.
 
Donald was zo moe dat hij eigenlijk niet meer mooi wilde staan.
 
 
Odin deed nog een keer zijn best
 

En ook Dijocey had nog een beetje energie over.



We pakken onze spullen bij elkaar en gaan richting de auto. Een mooie gezellige dag kwam ten einde.
 


De heren vielen in een diepe slaap. Wat een nieuwe ervaringen hebben ze opgedaan deze dag.

 
S avonds thuis zat ik heerlijk op de bank . Om mij heen lag alles in een hele diepe coma. Voor mij op de tafel, twee prachtige keurverslagen en twee rozetten. Beste jongst pup en Beste pup. Wat een mooi succes om mee terug te komen in de show.
 
 
Hier onder een paar linken naar filmopnames van Donald, Odin en Dijocey
 
 
 
 

Geen opmerkingen: