De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 13 september 2021

Een drukke zondag, Deel 1 de clubmatch

 Afgelopen zondag was de clubmatch van de beagleclub en een agility wedstrijd van de Raad van beheer. James hadden we ingeschreven voor de clubmatch en Elwood voor de agility wedstrijd. Alinda en ik zouden dus gescheiden op pad gaan. De 1 naar Heteren en de ander naar Wijdewormer. Ik deel deze dag dan ook in twee blog berichten. De eerste is voor de avonturen van James. Het was vroeg dag. De wekker ging hier om kwart over vijf voor mij, ik moest rond kwart over 8 in Wijdewormer zijn en dat was nog een rit van 2 uur. Alinda kon iets langer liggen en kwam er om half 6 uit. Ik maak twee tassen klaar, 1 voor de show en de sporttas voor de agility, was wel even opletten dat ik de juiste tas in de goede auto zette. Ik vertrek om kwart over 6 met Elwood en Alinda vertrekt een kwartier later met James. Het is voor James pas zijn tweede echte show, de eerste was vlak voor dat alles in het land op slot ging door de Corona. Ervaring heeft ie dus niet en deze show zagen we dan ook als een mooi leermomentje voor de kleine man. Alleen op stap met Alinda, geen andere vriendjes mee en ook zijn grote meester was er niet bij. Allemaal vreemd en anders voor hem dus. Het is voor achten als Alinda in Heteren is, ruim op tijd dus mooi even de tijd om met James nog een stuk te wandelen.

De kleine man alleen in de bench achter in de auto, klaar voor het grote avontuur wat zal volgen


Alinda had geen grote tent mee maar een kleine strandtent. Hier paste de bench van James mooi in. Later zou hij in de tent gezelschap krijgen van Herman en Hugo en Djoplin .


Alinda maakt James klaar, beetje warm lopen en laten wennen aan alles om zich heen.



Op de achtergrond een half broer van James. Victor.


En dan mogen ze de ring in. Al van jonge pup af is James een hond die zich zelf in stand zet. Free stack,  Een hond die goed gebouwd is doet dit uit zich zelf. Alinda hoeft dan ook maar weinig aan hem te zitten om hem helemaal correct neer te zetten. Veel honden worden tegenwoordig op blokjes getraind om deze houding aan te nemen. Een angst training noem ik dat, elke beweging op zo'n blokje doet je bewegen en uit angst om dan niet te vallen blijf je dan wel stil staan. Zo krijg je wel de gedrilde show hond die geen poot verzet  maar natuurlijk is het niet.


Lopende en zweet honden , rasgroep 6. Het mooiste is als de hond dan ook echt voor je uitloopt en niet dat je hem vooruit moet trekken. Hier kun je heel mooi zien dat Alinda James tegen moet houden omdat hij graag vooruit wil lopen.


Vrij staan


Al 1 van de weinigen droeg alin nog een mondkapje als ze James op de tafel zet voor de keurmeester.
.

De keurmeester van de show kwam uit Zweden.


Mooi staan op de tafel.



En dan het driehoekje voor de keurmeester zodat ze een beoordeling van het totaal beeld kan maken.


Mooie gangwerk foto zo



Recht op en neer


En dan mag James aansluiten in de rij, wachten tot de rest beoordeeld wordt, en ook daar zet hij zich zelf weer prachtig neer.



Als alle honden in deze klasse beoordeeld zijn moeten ze allemaal nog een aantal rondes door de ring. De keurmeester bepaalt dan de plaatsing. James loopt hier recht de camera binnen.


En James en Alin komen op een mooie vierde plaats met een U(itmuntend) Alin was erg tevreden. De kleine man had het goed gedaan tussen de meer geoefende show honden in zijn klasse.



Opnieuw ging er een vaan mee naar Westerbork.


Alin volgt de rest van de show en verlaat aan het eind van de middag Heteren. Samen met James had ze een mooie dag gehad, de kleine man had het goed gedaan, veel nieuwe indrukken opgedaan en was erg moe.

En die vermoeidheid was vandaag nog niet over.


Joris en Sylvia bedankt voor de foto's zo kreeg ik ook nog een beetje mee van de verrichtingen van de kleine man op zijn 2e show.

Geen opmerkingen: