De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 21 september 2022

Wedstrijd weekend, dag 1

 Afgelopen weekend was een echt wedstrijd weekend voor ons. Er stonden voor de heren twee wedstrijden in de agenda. Op zaterdag met drie heren naar Amersfoort en op zondag met twee heren naar Elim. Eigenlijk lopen we liever geen twee wedstrijddagen achter elkaar maar nu kwam het even zo uit.

Zaterdag morgen vertrokken we met de drie heren dus naar Amersfoort, de weersomstandigheden waren niet geweldig. In de regen reden we weg uit Westerbork. De hoeveelheid deelnemers was kleiner dan normaal dus gingen we ervan uit dat we redelijk vroeg weer thuis zouden zijn. James, Dylan en Mango bleven dan ook thuis. Met een lange wedstrijddag nemen we ze vaak mee.

Gaan jullie weg baasjes ? wij passen wel op het huis en Mango, wel een koekje graag voordat jullie weggaan.


Het is rond half negen als we Amersfoort binnen rijden. Een prachtige regenboog staat aan de lucht.


We zetten de tent naast de ring en halen dan de honden op. Ondertussen wisselen buien en zon elkaar af.  er mag verkend worden door de lopers uit de andere klasses en opnieuw kijken we uit op een prachtige regenboog.

De mannen naast elkaar in de tent. We stonden net goed, de regen kwam van achter en opzij, we konden dus de voorkant van de tent mooi open houden en uitkijken op de baan.



Uitzicht vanuit de tent op de wedstrijdring met opnieuw de regenboog op de achtergrond.



Als het zover is dat wij mogen verkennen lopen we de route van ons eerste rondje. We beginnen met Spel.  Ditmaal niet zelf een rondje verzinnen en zoveel mogelijk punten pakken maar een vast parcour en elke goed genomen toestel is 10 punten. Bij een fout stopt de punten telling. Maximaal kun je dus 210 punten pakken.


Elwood begint. Hij mist het raakvlak van de afloop van de kat, dit was hindernis vijf. Hij kreeg dus 40 punten voor de vier goede hindernissen. Odin mag dan. Odin begint goed en neemt in tegenstelling tot Elwood het raakvlak wel.  Na hindernis 8 gaat het helaas fout. Dus 80 punten voor Odin. Met Donald start ik als laatste. Donald heeft de sokken er in en loopt heerlijk, raakvlak goed en op naar de palen en ook die neemt hij goed. Donald heeft de kop er goed bij en is ook nog eens snel. W komen foutloos rond en pakken dus de volle mep van 210 punten. Wow, wat was dat lekker . Als de uitslag komt zit er een volgorde fout in de uitslag, Donald staat als tweede met veruit de snelste tijd. Ik ga er achter aan en krijg te horen dat ze op de hoogte zijn en dat het een fout in eht systeem is. Het zal worden veranderd.  Donald op 1, Odin op 3 en Elwood op 4. Een prachtig begin van de dag voor ons.



We wachten op onze volgende rondes en ondertussen blijven buien en zon elkaar afwisselen.


We verkennen onze ronde voor het Vast parcour. Het is het rondje van het spel maar dan in tegengestelde richting. Elwood begint weer, tikt twee latjes en mist een raakvlak. Odin begon nog goed maar dan wint de neus het van het spel en loopt hij een disk. Donald is weer als laatste. Heeft alleen een weigering op de palen. Later mist hij het raakvlak van de kat. 2 foutjes dus . Als de uitslag komt zien we dat de eerste drie honden 20 seconden of meer  langzamer waren als de nr's  4,5,6, ze waren foutloos maar liepen eigenlijk in wandeltempo door de ring. Op zulke momenten mocht er van mij wel een maximale parcourstijd zijn net zoals bij de Raad wedstrijden. Donald wordt 5e, Elwood 6e.




Er rest ons nog 1 ronde en dat is de jumping. We verkennen de ronde, opnieuw een ronde met lange race lijnen.



Ik maak Elwood goed attent en we knallen weg. Elwood loopt super en komt foutloos rond. Hij pakt zijn laatste promotie punt. Hij mag nu volgend seizoen starten in de B klasse. Odin heeft zijn kop er vanaf de start niet bij en na twee hindernissen is het over. Alin haalt hem uit de wedstrijd.  En als laatste Donald. We schieten weg en Donald schiet even door bij de palen, ik krijg hem terug en we gaan door, komt er te vroeg uit , herstel en weer verder. Donald loopt opnieuw heerlijk en maakt verder geen fouten meer. Elwood zou de jumping winnen, Donald werd 6e.


Zo kwam de wedstrijd dag ten einde. We wachten nog op de prijs uitreiking. Er zullen geen prijzen zijn voor de klasse overwinningen maar een eind prijs berekend over de drie onderdelen. Donald komt op een mooie derde plaats overall.  Tevreden verlaten we Amersfoort. Voor ons staat opnieuw een regenboog over de snelweg. Ik had het gevoel of er de hele dag iemand trots had zitten meekijken....


Donald met zijn prijs van deze dag.


Dag 1 zat er op, thuis maak ik alles weer klaar voor de volgende wedstrijd op zondag.

Hier onder de link naar de bewegende beelden

Geen opmerkingen: