De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 20 maart 2023

De landelijke TWC finale


Afgelopen zaterdag was het dan zover. De landelijke finale van de Team Winter Competitie. Wij hadden ons als team in regio Noord als 4e geplaatst voor deze finale dag in Laag Soeren. Afgelopen maandag was Alinda weer terug gekomen van haar reisje Crufts, helaas nam ze een souvenir mee en is ze de hele week ziek geweest. Ze knapte weer wat op en wilde toch mee naar de wedstrijd omdat ze het team niet wilde laten stikken. Uit voorzorg had ik dus al een slaapmatje en slaapzak in de bus gelegd, dat als het wel te zwaar voor haar was ze even een moment van rust in kon bouwen. 

Als team waren we ingedeeld als parcours bouwers dus we moesten er vroeg zijn. Dat hield dus in dat we ook heel vroeg weg moesten uit Bork. 5 uur ging hier zaterdag morgen dan ook de wekker. De laatste spullen klaar maken en alle heren in de bus. Op naar Laag Soeren.  Rond kwart voor 8 rijden we het terrein van de manege op, er zijn al meerdere lopers. het was voor ons de eerste keer op deze locatie. 2 manege bakken een grote met mooi licht en een oudere kleinere. In beide hallen werd een baan opgebouwd. De jumping in 1 het VP in de ander. We moesten beide rondes achter elkaar verkennen , eerst het VP en direct daarna de Jumping waarna we begonnen met lopen van de jumping.


De grote hal met het VP


En de andere hal met de Jumping

Joris en Nicole kwamen ons weer supporten. Het was voor hun een moeilijke zware dag. Op vrijdag hadden ze Herman verloren op de leeftijd van 13,5. Er volgt hier op de blog binnen kort nog een in memoriam voor Herman, een vriend van de meute waar ook wij van genoten hebben. De jumping begint en Elwood is als eerste van ons team aan de beurt. Elwood liep wel goed maar was minder fel als normaal, de overgang naar het warme weer op zaterdag speelde hem een beetje parten dachten we. Elwood loopt een mooie jumping maar tikt toch 1 latje. Odin mag dan. Alin neemt hem mee naar binnen en Odin begint voortvarend met een mooie snelheid. Maar dan in een draai ziet hij 1 hondje langs de kant staan(alle honden wachten buiten de bak op hun buurt ivb met beperkte ruimte) en raced er in 1 rechte streep heen. Een disk dus. Zo jammer dat Alinda haar ronde op deze manier verpest werd. Harold mag dan en loopt met Iza een foutloze ronde. Donald is de volgende en Duck doet het goed, ik krijg hem de juiste tunnelgaten in maar ook hij tikt net als Elwood 1 latje. Als de latten omhoog gaan is het de beurt aan Sia en ook zij loopt een foutloze ronde met Ally. Kim is ons laatste team lid en helaas loopt ze met Vasco een disk. 

De uitslag van de jumping was als volgt voor ons. Harold 16e, Sia 20e, Donald 65e, Elwood 68e en Alinda en Kim een disk

De jumping loopt voor op het VP en als de laatste gelopen hebben op het VP volgt er een half uur pauze. In de pauze mogen de rondes niet meer verkend worden en na de pauze wisselen we van parcours.

Een drukke boel in de voorring van de grote hal


We starten met het VP en Elwood is weer de eerste die mag van ons team. En net als op de jumping was het niet de felle Elwood die we gewent zijn. Hij liep wel goed maar niet met het vuur wat hij anders heeft. Hij loopt een mooi Vp mist helaas een raakvlak maar komt goed rond. Odin dan. Alin zet hem neer en hij schiet direct de baan weer uit, disk. Ze hersteld en loopt toch nog een lekker ronde met hem. Harold dan, een paar foutjes maar hij komt wel rond. Donald  begint lekker, gaat lekker vol vuur  neemt de palen insteek prachtig maar dan stap ik net te snel weg en komt hij een paal te vroeg eruit. Ik probeer te herstellen maar hij springt over een sprong, Disk.  Sia loopt ook een disk en Kim met een paar foutjes komt wel rond.

De uitslag voor ons op de jumping was als volgt.  Elwood 44e, Kim 65e, Harold 74e en Donald, Alinda en Sia een disk.

De beste 10 teams gingen door naar de finale en dat was een estafette ronde. Deze bouwen we op en als de ronde staat worden de 10 finalisten bekend gemaakt. Wij zaten er niet bij, maar dat hadden we ook niet verwacht.  Als team zouden we als 16e eindigen op deze landelijke finale dag.

Individueel stonden we op de volgende plekken in het algemeen klassement: Harold met Iza 35e,  Ik met Elwood 48e,  Sia met Ally 64e, Ik met Donald 92e,  Kim met Vasco 96e, en Alinda met Odin 109e(alle honden met een dubbele dk kwamen op plek 109)

Voor alle teams die zich gekwalificeerd hadden voor deze finale dag waren er nog prachtige herinneringsvanen met de klassering die ze behaalt hadden in hun regio. Voor ons dus de 4e plaats in regio Noord.


De mannen met hun grote ere vaan.


We kijken nog even naar een deel van de finale estafette en vertrekken dan weer naar huis. Alinda haar kaarsje ging uit en voor mij zelf en de mannen nog even weer rust in bouwen voor de wedstrijd van zondag in Hellendoorn. Het was een mooie wedstrijd dag een prachtige afsluiter van de TWC . Een TWC met vier wedstrijden waar Elwood dit jaar echt super heeft gelopen. Tijdens de finale wedstrijd zijn er prachtige foto's van de mannen gemaakt, die ontving ik vandaag in de mail.

De oude meester aan het werk.



Odin in volle vaart


Samen met Alin


Blij ei


Donald die over de top van de A schutting duikt




Het zonnetje valt precies boven de hindernis


Hieronder de link naar de beagle mannen in actie tijdens deze finale dag.


Teamgenoten. Harold, Sia, Kim, en  Alinda bedankt voor de gezellige wedstrijddagen en mooie successen als team Herrie en Toeters Having Fun.



Geen opmerkingen: