De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 20 februari 2024

1e Dogsport wedstrijd 2024

 

Afgelopen zondag was het weer race day. De eerste wedstrijd van Dogsports in 2024. Een wedstrijd die een nieuw hoofdstuk zou worden in het agility boek van Elwood. We hadden besloten om Elwood dit jaar over te zetten naar de veteranen. De jaren tikken door en vorig jaar merkten we dat hij meer moeite kreeg met de parcoursen. Het spelletje vind hij nog steeds fantastisch dus hem er helemaal uit halen zou niet eerlijk zijn. Dan maar een tandje minder. We lopen dit jaar weer een dubbele agenda. Wedstrijden bij de Raad en bij Dogsport. Bij de Raad loopt hij nog en jaar 2e graad en bij Dogsport konden we hem in de veteranen laten starten. Zo kan hij nog gewoon volop blijven genieten van het spelletje.

 Zo vertrokken we dus zondag weer met de hele meute naar Hellendoorn. Dylan, James en Charlie mee als support want anders waren die weer een lange dag alleen thuis. Voor Donald zou het zijn eerste wedstrijd zijn na zijn blessure, afgelopen dinsdag had hij zijn eerste training in 4 weken weer gehad dus we waren benieuwd hoe het zou gaan.

Het is iets voor achten als we arriveren, het is al druk in de manege dus vlug een plekje zoeken voor de spullen en daarna  met de mannen aan de wandel. Er zijn twee ringen en vandaag had ik het geluk dat ik niet tussen beide ringen op en neer moest. Zowel Donald , Odin als Elwood liepen in dezelfde ring. 

We starten met een vast parcours. We verkennen de rondes en zoeken de lijnen. Dan is het wachten tot we mogen. Donald startte als eerste van de P 40 direct gevolgd door Odin.  Donald begint, je merkte aan alles dat hij weer helemaal hyper was dat hij weer mocht. Als een kanonskogel schiet hij weg, mist wel het raakvlak van de kat maar gaat goed door, loopt heerlijk en vliegt echt door de palen. Via de tunnel richting het schut, alles gaat nog goed maar dan gaat het fout, ik wissel en Donald schiet achter me langs en neemt een verkeerde sprong. disk, zo jammer want hij liep zo lekker. Geen klassement dus voor beide mannen, maar toch een goed gevoel bij ons. Donald weer terug en Odin die een prachtige ronde liet zien. Als de veteranen aan de beurt zijn gaat het latje naar beneden de ronde blijft het zelfde en we starten. Elwood begint en je ziet aan hem he, de lat ligt lager. Hij loopt een mooie ronde en we zouden als eerste eindigen.


Het volgende rondje is de snooker. 2 goed genomen snookers en dan de volle ronde. Je verkent je ronde maar je verkent eigenlijk niet een alternatief voor als het fout gaat in het begin.  Donald start en tikt direct de lat van de rode snooker eraf, dan moet je naar de volgende rode voordat je verder kunt, je bent dan uit je ronde en Donald sprong dus al over een andere sprong, ik maak rechtsomkeer naar de finish, nee deze ronde was niks. Odin erna en ook daar ging het fout. Hij dolt wat door de ring springt dan twee keer over rood en dus een disk, Alin maakt de ronde verder dan ook niet af. Voor beide manen dus geen glorie deze snooker. En ook hier voor de veteranen dezelfde ronde en ook 2 rode snookers. Elwood start weer vol vuur, schiet even rechtdoor maar ik krijg hem terug, dit bleek achteraf een kostbaar stukje tijd.  We lopen een prachtige ronde zonder fouten. Niet de snelste maar wel de volle punten. We zouden als 3e eindigen.


En dan is er nog 1 ronde te gaan. De jumping. Een heerlijke race ronde lag op ons te wachten. Donald  was weer vol vuur en we schoten echt weg. Op volle snelheid jagen we over de baan, even lijkt het fout te gaan maar ik krijg hem er weer goed bij. We komen foutloos en snel ronde. Odin er direct achter aan en ook hij loopt een hele mooie ronde en komt ook foutloos rond. Wat hadden beide mannen hier een mooi resultaat neer gezet. Als de uitslag binnen komt staat Donald op 1, Race Duck is back. Odin was foutloos maar buiten de SPT en werd 11e. Buiten de tijd was jammer maar dat hij goed rond kwam en liet zien dat hij het echt wel kan was voor ons een grotere bekroning dan een ereprijs


En dan is er nog 1. The Whoop. Elwood laat een prachtige race zien. De snelheid zit er weer wat meer in , De oude Whoop was terug. Wat is het nog steeds genieten met de oude meester in de baan.  En ook deze jumping sloot hij af met een overwinning.


We waren klaar, wat een prachtige eerste wedstrijd dag. Het wachten is op de prijsuitreiking, ik werd 4 keer naar voren geroepen 3 keer voor Elwood. 1e, 3e en 1e en 1 keer voor Donald 1e.


We pakken de spullen op en rijden naar huis. Uiteraard werd er bij Hoogeveen gestopt bij de grote gele M. Tradities zijn er m in ere te houden dus na deze super dag waren er weer kipnuggets voor de mannen


Als we thuis zijn vallen de mannen in een diepe slaap. Op 1 na....... Elwood die rent en springt nog een hele tijd met speeltjes door de kamer maar uiteindelijk wint de vermoeidheid ook bij hem en valt hij een een heerlijke slaap. Er werd door Elwood en Odin behoorlijk gedroomd want hun pootjes bleven maar  rennen.

Moe na een prachtige wedstrijd dag



Vandaag kwam de competitie stand na 1 wedstrijd dag online. De uitgangspositie is gezet. Nu kijken wat de rest van het jaar brengt.

Donald staat na 1 wedstrijd dag op plek 4 gevolgd oor Odin op 5


Elwood voort het klassement aan bij de veteranen.


Hier weer de link naar de bewegende beelden van de mannen.

1e wedstrijd Dogsport 2024 in beeld.

De volgende wedstrijd van Dogsports staat voor 17 maart in de agenda. Dan is ook het wedstrijd debuut van James. Met vier heren sterk zullen we dan aan de start verschijnen.

Geen opmerkingen: