De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 21 februari 2024

In memoriam Mika

                     Afgelopen maandag kregen we het trieste bericht van het overlijden van 

                                          Beaglecountry Modise South Africa        Mika


Geboren op 11-06-2010 bij Jan en Jenny van Dijk in Roden. 11-06 is tevens de geboorte dag van Jenny en in 2010 gaf hun Elfie haar dus een prachtig verjaardagscadeau met de geboorte van Elfie haar eerste nest.

Pupje Mika, Elfie haar zoon en onze Dylan zijn neefje, zou een prachtig leven krijgen bij Jan en Mathilda en hun zonen Steven en Richard. Mika zou het begin zijn van hun liefde voor de beagle, en onze vriendschap. Mika zou de basis vormen van hun roedel die uitgroeide naar 7.  Wij leerden Mika kennen als pup toen wij met Dylan op kraamvisite bij Elfie kwamen. Wat volgde werd een vriendschap tussen ons en Jan en Mathilda waarin de beagles de  rode draad vormden. We kwamen geregeld bij elkaar, de honden konden goed samen en we zagen de roedels van elkaar groeien en veranderen.  Wandelingen, wandel weekenden, visites, Big smile beagle event, kerst en nog vele andere momenten hebben we samen doorgebracht met de honden, en altijd was Mika daar vanaf 2010  deel van. 

Een leven waarvan hij genoot, een sportief leven met vele hoogte punten in de agility. Wandelingen met de baasjes in de natuur en thuis heerlijk ravotten met zijn meute die langzaam uitgroeide naar wat hij nu is. Ook wij zagen Mika zo uitgroeien van pup tot puber naar senior en genoten op afstand mee van zijn avonturen. Het laatste jaar ging het langzaam achteruit met de gezondheid van Mika en afgelopen maandag was het laatste wat Jan en Mathilda voor hem konden doen... hem laten gaan , want als de kwaliteit van leven er niet meer is dan is houden van ook loslaten, hoeveel pijn en verdriet het ook doet.

Mika heeft een prachtig leven gehad, bij baasjes die hij alles gegeven heeft en waar  hij heel veel liefde heeft mogen ontvangen . 

Ik ben in mijn fotoarchief gedoken om onze herinneringen aan het leven van, en met,  Mika nogmaals te bekijken. 

Lieve Mika, Rust zacht. Bedankt voor wie je was, voor de momenten dat ook wij van jou mochten genieten. Rust zacht knul.............

Onze eerste kennis making met Mika, Ome Dylan tussen zijn eerste neefjes en nichtjes in 2010


In 2011 gaan we met Jan en Jenny naar Zevenhuizen . Mika  komt heerlijk knuffelen bij Jenny en mama Elfie, oom Dylan is er ook bij.


Oom en neef samen aan de wandel


Mika met trotse mama Elfie.


We gaan op bezoek bij Jan en Jenny en Jan en Mathilda komen ook langs. Justin en Mika zijn dikke vriendjes.


Mooie jonge man.


Moeder en zoon.


We gaan naar het wandel weekend van de beagle club en de familie s weer samen.


Op het wandelweekend in 2012  strijden Mika en Michael samen voor de overwinning in de beagle race. Michael won met klein verschil van Mika


Pasen 2013 komen jan en Mathilda bij ons. Tijdens een boswandeling laat Mika zijn sprong technieken zien, geen slagboom was veilig voor hem.


We gingen vaak naar de beagle wandeling in Castricum. Het plezier dat de heren daar samen hadden is duidelijk te zien.


Weer naar het wandelweekend en weer genoten we van alle heren


Big Smile Beagle Event in 2014. Baas Jan was naar Alaska, maar Mathilda kwam samen met Steven en Richard bij ons logeren en de heren waren uiteraard mee. De dag erna wandelen we samen door Westerbork.

Kerst 2014 vierden we samen in Westerbork

En die van 2015 in Roden, je was weer terug in je geboortehuis.



Samen met je maatjes Pepper en Benji


In 2016 is de Muskoka familie dag, Je was erbij, niet als een volle maar als een halve Muskoka met uiteraard je Muskoka broer Pepper erbij.


We lopen een agiity team wedstrijd in Waddixveen en genieten van een heerlijk weekend bij jouw thuis. De dag na de wedstrijd neem je al je beagle vriendjes mee naar jouw agility baan, Wat een plezier samen.


Je hebt je voetsporen achter gelaten in de agility en jij was het begin van het leven in de agility sport van je baasje.  in 2017 doen we weer mee met de team wedstrijd en mocht jij ook nog 1 keer je kunstjes laten zien in de wedstrijd.


Onze meute verliest onverwachts Justin . En Odin doet zijn intrede hier. Jij kreeg in Odin een nieuwe vriend. Als jullie elkaar zagen waren jullie niet meer bij elkaar weg te krijgen.

2018


2019


2020


In 2021 genieten we weer van vele momenten samen. Je wordt grijs en langzaam komen de ouderdomskwaaltjes.

Corona gooide in heel veel ontmoetingen roet. Samen kerst vieren kon niet en de bezoekjes over en weer werden ook beperkt. In 2022 vieren we kerst op Pasen. We komen als vrienden allemaal naar Nieuwekerk aan de ijssel en hebben een prachtige dag samen. Jij genoot van al je vrienden om je heen en als je samen met mama Elfie van de zon zit te genieten leg ik jullie samen  prachtig vast op de plaat 


Vorig voorjaar kwam je samen met je baasjes en meute weer naar Westerbork. We genoten van elkaar en maakten een heerlijke wandeling in de bossen van Grolloo

12 jaar genieten van alles

Samen met onze heren op de groepsfoto, 1 van de vele die ik in al die jaren heb mogen maken.


En dan na het wandelen bij de baas op schoot in een diepe slaap vallen. 



Lieve Mika, toen hadden we niet kunnen denken dat dit onze laatste ontmoeting zou zijn. Afgelopen maandag verliet je het tijdelijke voor het eeuwige. Dank voor de mooie momenten die ook wij met jouw mochten mee maken..... Mika Rust zacht........... 


Jan, Mathilda, Steven en Richard
Benji, Pepper,  Mr Magoo, Ikawa, Rebel & Seven

 Heel veel sterkte met het verlies van jullie geliefde Mika


Alinda, Tjeerd
(Oom) Dylan, Elwood, Odin, Donald, James & Charlie


1 opmerking:

Jan zei

Bedankt voor het verwoorden van wat vriendschap is. Vriendschap tussen de roedels, wij als mensen en de relatie hond en mens. Houden van is ook loslaten. Het gemis zal groot zijn, maar de herinneringen blijven leven. Jan en Mathilda. En vanachter de regenboogbrug een vette knipoog van Mika.