De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

vrijdag 1 november 2013

Een oude sterke foklijn

Bij de beagles heb je in de loop der jaren vele foklijnen gekregen. 1 van de oudere en betere lijnen die staat voor de kwaliteit van een aantal hedendaage beagles is de oude Oppershoeve lijn. Bij de echte kenners van het ras is deze lijn bekend. Gezonde, sterke, aanhankelijk, lieve, honden die bijna allemaal een hele mooie hoge leeftijd halen. Binnen de hedendaagse fokkers zijn er nog maar een paar die met de genen van deze fantastische lijn doorfokken. Nadat de familie Achtien in Wolvega gestopt is met het fokken van de Oppershoeve beagles is Petra Broers , From Muskoka Dreams doorgegaan met deze lijn. Daisy van de Oppershoeve werd haar stammoeder. Daisy was, zoals ik hier al vaker genoemd heb, de nest zus van onze Jayson. Afstammelingen uit deze lijn kwamen terecht bij onder andere de volgende fokkers, Geables Pride, Kennel Roepers en Beagle Country van Jan en Jenny. Jan en Jenny hebben jaren terug zelf ook echte Oppershoeve honden gehad en zoals de meesten die eens een Oppershoeve hond gehad hebben , die willen ze weer. Via Elfie (Love me Tender From Muskoka Dreams) kwam er opnieuw Oppershoeve bloed bij hun in de foklijnen.
Onze Elwood is ook een nazaat van de oude lijn en via een combinatie tussen Elwood en Elfie zou je dus weer terug gaan in de oude bloedlijn.  Deze combinatie zou eventueel later nog een keer herhaald worden.  Nu Elfie na haar bevalling een zware operatie heeft ondergaan waarbij haar baarmoeder is verwijderd kan dit dus niet meer. Dit nest is voor Jan en Jenny de laatste mogelijkheid om terug te keren naar hun oude lijn. We zijn dan ook blij dat er een pup in Roden blijft om zo deze oude fantastische foklijn te kunnen voortzetten.

Afgelopen zondag was het hier s morgens vies weer. Ik heb mijn externe schijf aan de computer gezet en ben gaan zoeken in mijn duizenden foto bestanden naar foto's van de moederlijn.

Opa Eddy, Papa Elwood en Zoon Storm.

 
 Elfie en Elwood en hun puppen


De stamboom lijn die zowel via Elfie als via Elwood terug gaat naar Daisy van de Oppershoeve. Er is duidelijk te zien dat Daphne bij Elwood verder terug zit in de lijn.


1 opmerking:

Unknown zei

Wat een leuk stukje. Mijn zoon (kleinzoon van Wolter Achttien) kwam dit tegen. Hij was super trots toen hij dit las. Dank je wel.