De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 7 september 2014

Gouden veteranen

Gisteren waren we voor het eerst sinds lange tijd weer op een show. We hadden Michael ingeschreven voor de Benelux winner show in Rotterdam. Dit jaar waren er speciale titels te winnen dus misschien kon Michael een nieuwe titel bij schrijven op zijn stamboom. Omdat het in Rotterdam was hadden we ook een afspraak gemaakt met de familie Liebregt om na de show bij hun langs te gaan in Zevenhuizen, voor onze heren die thuis bleven had ik de uitlaat geregeld via ons buurmeisje Suzanne.


Zaterdagmorgen ging de wekker hier dan ook al weer om half zes, dat is wel even weer wennen na drie weken vakantie. De laatste spullen bij elkaar pakken, honden voeren en dan klaar maken voor vertrek. Michael en zijn supporter Elwood  in de auto de andere heren een extra lekker koekje geven en rijden maar. Het was mistig, bij plekken zat het echt pot dicht, je merkt dus dat we richting de herfst kruipen. Na Amersfoort klaart het op en rijd het een stuk plezieriger. Na goed twee uur zijn we in Rotterdam. Parkeren bij Ahoy is geen leuke hobby 12,50 euro, als we de spullen uit de auto halen komt Petra ook net aan. Ook Tineke zien we al lopen op de parkeerplaats. We lopen naar binnen en zoeken een plekje bij de ring. Als toeschouwer moet je ook nog eens 11 euro entree betalen vind het dus ook niet gek dat er steeds minder publiek komt je bent al bijna 25 euro kwijt zonder ook maar 1 hond gezien te hebben.


We halen ons nummer, Michael in de veteranen klasse waar blijft de tijd. Als de beagles de ring in gaan beginnen ze zoals altijd met de reuen. Als laatste reuen klasse zijn de veteranen. Michael straalt weer als hij de ring in mag en langs de kant van de ring klinkt applaus. Michael doet het weer zoals vanouds en krijgt 1 U, Beste veteranen reu en de titel Benelux Veteranen Winner NL 2014. We waren trots op onze oude man. Als alle beste reuen de ring in moeten voor de keuze van beste reu van de dag staat Michael daar tussen de andere toppers, Helaas wordt hij niet gekozen.


Bij de teven gaat onze aandacht voornamelijk naar nog zo’n gouden oude en wel Michael zijn oudere zus Danisch Blue From Muskoka Dream’s. Ook zij komt in de ring als alle teven klassen gekeurd zijn. En wow, wat er dan gebeurd bezorgde mij kippenvel, Blue marcheert door de ring zoals geen enkele teef dat deze dag had gedaan. Wat een uitstraling.10 jaar maar dat was niet te zien. Blue krijgt ook een 1U , Beste veteranen teef en Benelux Veteranen Winster NL 2014. Als dan ook nog de keuze gemaakt moet worden voor beste teef wordt het heel spannend. Blue was veruit de beste maar de keurmeester durfde het niet aan om een veteraan als beste teef te plaatsen. Ze werd tweede, wat een topper. Dan moet Michael nog tegen Blue voor beste veteraan maar dat was al lang duidelijk, Van zijn zus in topvorm kon hij het niet winnen. Maar dat vonden wij helemaal niet erg, Verliezen van zo’n topper is geen schande. Voor mij en waarschijnlijk nog wel een aantal was Blue de Beste van de dag.


Even terug in de tijd. 2007. Michael From Muskoka Dream’s.
DSC_1270
Eveneens 2007, Danisch Blue From Muskoka Dream’s
DSC_1313
En dan gisteren. Michael op de tafel
a (2)
Alinda en Micheal voor de keurmeester. Trots zit Alin achter Michael
a (4)
a (6)
De keurmeester was onder de indruk van de veteraan Michael, een super keurverslag kreeg hij dan ook
10670024_755601954504870_5643418938388796955_n
1U, Beste veteranen reu,Benelux Veteranen winner NL 2014
DSC_5729
En dan Blue, in 1 woord, Adembenemend….. Wat een genot om naar deze dame te kijken. Echt kippenvel momenten bezorgde ze mij langs de ring. wat een plezier straalde zij uit.En een gang werk waar menig jonge hond jaloers op zou zijn. Gewoon TOP !!
a (13)

a (14)
En daar staan ze dan. Twee oude Muskoka Dream beagles. Toppers als jonge hond en nu beiden toppers als veteraan. De keurmeester stak zijn lof voor beide honden dan ook niet onder de tafel.  Benelux Veteranen Winner en Winster NL 2014.
a (17)
Goud van oud.
Collie
We vieren het succes van de beide oudjes met wijn en hapjes. Genieten met een grote G. Bleu moet nog naar de ere ring voor de veteranen dus we blijven wachten om haar daar nog aan te moedigen. Helaas kijkt de keurmeester amper naar haar en komt ze niet door de selectie voor de laatste drie.
We pakken onze spullen op en maken ons klaar voor deel twee van de dag. Op familie bezoek bij Jan en Mathilda en hun drie beagle heren. Binnen en half uur zijn we er en worden begroet door luid geblaf van de drie heren. Onze mannen er bij en direct wordt er heerlijk gespeeld. We genieten van de speelende heren en onder het genot van een bak koffie bekijken we Jan zijn foto boek van zijn reis naar Alaska. Michael is moe en trekt zijn eigen pad, Elwood heeft het maar druk met Pepper, Mika en Benji.


Michael met een grote grijns.
a (39)
Het jonge gespuis
a (41)
Ik had mijn camera instelling niet goed en dus zijn de foto’s helaas niet scherp. Maar eigenlijk geeft de wazigheid juist wel weer de snelheid weer waar mee de heren door de tuin heen vlogen
a (52)
Steven ging rennen met de beagles, dat vonden ze helemaal het einde.
a (61)
a (65)
a (70)
Elwood met de flos terwijl Pepper links en Benji rechts proberen hem af te pakken.
a (114)
Terwijl wij genieten van een heerlijk avondmaal vallen de honden verspreid door de kamer in slaap. Aan alle gezellige dingen komt helaas een eind dus na nog een bakje koffie is het tijd om weer te vertrekken richting het Noorden. Een ritje van krap twee uur rest ons. Onderweg klinkt er vanachter uit de bus een heerlijk gesnurk, er zijn twee erg moe. Tegen elf uur zijn we weer thuis. Een lange maar fantastische dag kwam zo ten eind.
Op de blog van Jan staan veel mooie actie foto’s van Benji, Pepper, Mika, Michael en Elwood   Kijk hier.

Geen opmerkingen: