De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 3 mei 2017

Agility team wedstrijd Waddinxveen

Afgelopen weekend waren we er een weekendje tussen uit. Ergens in de afgelopen winter kreeg ik van Jan Liebregt de vraag of ik samen met Elwood bij hem in een samengesteld wedstrijd team wilde meelopen op een agility teamwedstrijd. Dit leek mij wel erg mooi, de beide broertjes Elwood en Pepper in 1 team. Ik zei dan ook direct Ja toen Jan het me vroeg. We praten er wat verder over door en komen dan tot het idee om ook Michael eventueel in te schrijven. Michael zou dan samen met Alinda in een team met Mathilda en Benji kunnen, zo werden er op een winteravond plannen gemaakt voor het laatste weekend van April. Er werd een naam verzonnen voor het team: Blues Brothers  and girls.

De weken verstreken en met Elwood trainde ik rustig door, liepen wat wedstrijden en kwamen steeds beter voor de dag. Met Michael starten we de training ook weer op en op een gegeven moment liep ik op donderdag avond met drie honden in de training. De honden school stopte per 1 april en met Elwood had ik per direct ook weer een andere trainingslocatie. Voor Michael was het echte trainen even weer afgelopen, in de tuin bleven we wat met hem oefenen.

Het laatste weekend van April kwam steeds dichterbij. We kregen een vraag van ons nichtje of ze in de vakantie bij ons mocht logeren samen met een vriendinnetje. Dat mocht uiteraard maar we waren wel het hele weekend weg. Overlegd met Mathilda of beide meiden mee mochten, dat was geen probleem. Dus afgelopen donderdag kwamen Anna en Isa hier.
We hadden afgesproken om op vrijdag al naar Jan en Mathilde te rijden, bij hun konden we overnachten. Dus op vrijdagmorgen pak ik de bus in en in het begin van de middag beginnen we aan onze reis naar Nieuwekerk aan de ijssel.

Het was druk onderweg en in plaats van de geplande twee uur deden we er bijna drie uur over. Maar goed dat mocht de pret niet drukken. Jan en Mathilda zijn net verhuisd en hebben nu een fantastische hoeveelheid grond tot hun beschikking. Jan is er zijn eigen trainingsschool begonnen. De honden begroeten elkaar en gaan direct met elkaar de grote speelweide op. Een prachtig gezicht.
We hebben een gezellige tijd samen. We rijden nog naar Waddinxveen om voorbereidende werkzaamheden te doen voor de wedstrijd dag, ringen uitzetten, schoon maken en nog wat kleine klusjes. In de avond maken we aanstalten om naar bed te gaan. Alinda en de meiden slapen boven op zolder en ik ga voor de zekerheid in de bijkeuken liggen op een slaapmatje bij de honden. We weten dat Mango in vreemde omgevingen niet wil slapen zonder mij erbij en hij anders alles bij elkaar huilt. Dus om een slapeloze nacht te voorkomen bleef ik beneden bij de heren. Alles valt al snel in een diepe slaap en wordt niet eerder wakker dan de volgende ochtend vroeg.

Jan was al vroeg wakker want hij moest vroeg aanwezig zijn om alles verder op te bouwen. Wij zullen iets later vertrekken. Rond half 8 zijn ook wij aanwezig, we plaatsen onze tent en  zetten de honden er in. De dag kan beginnen.



Alinda zit samen met Michael in het team van Mathilda. Winnedoetniettoe is de teamnaam.
De parcoursen zijn uitgezet en na de briefing met de teamcaptains mogen de eerste groepen de beide banen verkennen. We lopen de parcoursen en bepalen de lijnen en wissels die we moeten nemen. Twee parcoursen onthouden dat viel nog niet mee. Terwijl wij inlopen zie ik dat Petra er ook aan komt, ze komt speciaal kijken naar de verrichtingen van de door haar gefokte honden en de beagles met Muskoka bloed.
Als de wedstrijd begint zijn we al redelijk snel aan de beurt. Het team van Mathilda heeft start nummer 10 en het team van Jan nr 12. Anna en Isa werden ringmeisjes, zei zorgden dat de riemen van de honden na de start bij de uitgang van de ring kwamen. Petra kreeg mijn video camera en filmde de honden in de ring. Ikzelf kon van dit team foto's maken en dan snel wisselen van camera naar Elwood.

Wachten op het moment dat ze de ring in mogen.


En dan is het zover. Op zijn oude dag staat Michael weer in de ring, niet in de show ring maar in de Agility ring.


En wat genoot hij. Een grote grijns zat er rond zijn snoet.



Joepie, op de wip.


Een herder als teamgenoot.


En neef Benji was ook een teamgenoot.


En nr vier van het team was een border collie.


Er zat 1 team tussen ons en als die klaar zijn mogen wij de ring in. Jan begint met Pepper.


En als zei hun laatste sprong gedaan hebben komen Elwood en ik de baan in.


De wip, was Elwood hier vaak nog wat angstig voor nu ging het zonder problemen.


Mathilda liep ook nog met Mika in een ander team.


 
Het Blues Brother team werd in de eerste ronde 13e. Het team van Mathilda 27e.
 
 
Ronde 2. In de andere ring. Michael had een vliegende start.
 


Zie hem gaan wat een plezier.


Ik kon niet alle teamleden op de foto zetten , ik moest Elwood klaar maken en iets verder lopen dan bij de eerste ring.

En daar waren de Blues Brother broertjes ook weer.



Mijn Tom Tom maakte een foutje en ik liep een verkeerde hindernis.  Maar Elwood deed het super.


Mathilda en Mika.

 
De Blues Brothers deden het hier minder dan in ronde 1 we werden 18. Mathilda haar team deed het beter dan in de eerste ronde en werden 22e.
 

Na 2 rondes staan de Blues Brothers 16e en Winnedoetniettoe 26e

 
In ronde drie moeten we dus zien om nog wat punten te pakken. De eerste 15 mogen naar de finale run.
 
Michael klaar voor Actie. Hahah al die jaren in de show ring is hij nog niet vergeten. Hij stond prachtig in showstand .
 

Genieten.


Team maatje.


Benji.



Jan liep met Pepper als invaller ook nog met een ander team mee.

 
Winnedoetniettoe werd 16e in deze ronde gevolgd door de Blues Brothers op 17.
 

En als dan het klassement word opgemaakt staan de Blues Brothers op 14. Dus in de finale.

 
We waren ingelopen op het tijdsschema dus werd er besloten dat de andere teams die officieel buiten de finale waren gevallen ook nog mee mochten lopen. Ze deden niet meer mee voor het klassement.
 Van de finale run heb ik geen foto's maar de koppies van de honden zaten vol. Uiteindelijk hielden we onze 14e plaats vast.
 
 
 
Het was een prachtige dag waar we ontzettend van hebben genoten. De honden hadden ontzettend veel plezier en we hebben weer veel geleerd. We pakken de spullen in en zitten nog even na onder het genot van een snackje.
 
Als we s avonds thuis zijn sluiten we de camera aan op de tv en beleven de dag nogmaals door te kijken naar ons zelf in de ring. De honden die hoorden we niet die lagen in een diepe coma. We nemen nog een borrel en duiken dan moe maar voldaan ook onder de dekens. Het was een mooie dag. Morgen zullen we nog een day after traing doen.
 
Hieronder drie maal een link naar YouTube filmpjes van deze dag.
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen: