De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 12 april 2020

1e paasdag 2020

12 april 1945, 75 jaar geleden werd Westerbork bevrijd.
12 April 2020, 1e paasdag. We zijn niet bezet maar wel beperkt in onze vrijheid.  Het was een rare dag, normaal ga je er op uit met pasen, voor dit jaar stond er voor vandaag een agility wedstrijd in de agenda, rond Westerbork zouden nu grote herdenkingen plaats  vinden, alles is zoals bekend geannuleerd. Stay home is nog steeds het advies, we volgen dit maar braaf op, dus opnieuw deze zondag de poep en plas rondjes buiten en verder vermaken in de tuin met de mannen.

Alinda moest werken dus ze was al weer vroeg weg. Ik ben toen direct maar aan de wandel gegaan met de heren, lekker  rustig in het veld. Als ik alle mannen gehad heb gaan ze heerlijk de tuin in. Even een groepsfoto van alle zeven gemaakt.


In de nestkastjes zitten dit jaar overal mussen. James is er erg op gefocust, hij volgt elke beweging van ze. Het leek nu wel een belegering van een nestkastje samen met Odin. Elk in een hoek, niemand ontkomt ons.


En na actie is het tijd voor rust. In huis....


of heerlijk op het gras.


Bruine trouwe ogen.


Heel vaak samen, vader en zoon.


Vader, zoon en oom Elwood.


Vol aandacht de buurkinderen volgen die op het platte dak aan het schoonmaken zijn.



Genoeg gekeken, nu weer rust.


Mango is weer in de hal gaan liggen en ik zet de beagle heren weer op een rijtje van leeftijd.


Ik maak vaak groepsfoto's van de heren maar vandaag eens wat nieuws. De camera op de timer, de mannen op de rij en dan er zelf tussen gaan liggen. De eerste poging mislukte, de tweede was direct raak.


De rest van de dag zijn ze heerlijk rustig, in huis, buiten , naar binnen naar buiten zo zochten hun eigen plek. Vanavond weer een avond rondje in de ondergaande zon, even weer wat stoeien met foto's. Ik kruip de droge sloot weer in en de mannen liggen op het talud.




Ook met Dylan, Michael en Elwood.



En als ik met Mango rond ga begint het alweer te schemeren.


En zo was deze eerste paas(stay home)dag weer voorbij. Het mooie weer zal morgen omslaan zeggen de berichten, we zullen zien.

Geen opmerkingen: