De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 21 juni 2020

Niet BSBE 2020

Door de corona waren ook wij helaas genoodzaakt om ons jaarlijkse event, Het Big Smile Beagle Event, te annuleren. BSBE, kortweg gezegd, het reisje naar Schiermonnikoog met vele beagles en hun baasjes  samen vanaf Lauwersoog op een prive boot ging dus dit jaar niet door. Voor ons zelf, en vele baasjes met ons inmiddels, is er een hele week rondom BSBE ontstaan, een weekje heerlijk relax kamperen samen met de honden. We stonden in dubio wat doen we dit jaar. Kamperen zou niet worden ivb met de regelgeving. Als organisatie hadden we vorig jaar afgesproken met de camping dat wij in deze week de zorg voor de bezetting van de 4 huisjes op de camping regelen. Alle huisjes waren ook dit jaar weer vol dus contact gezocht met de  mensen wat willen jullie, BSBE gaat niet door, gaan jullie wel of niet in het huisje deze week. 1 gezin zag af van hun boeking dit jaar de andere drie huisjes bleven gevuld. Dus besloten Alin en ik om ons te settelen in het vrijgekomen huisje. Dit gemeld bij de camping zodat ook zij wisten hoe het zat, ook voor de campings zijn het rare tijden nu. Een kleine week voordat wij af zouden reizen naar Zoutkamp kregen we een belletje van de camping. Ze konden eventueel voor 4 standplaatsen met een tent prive sanitair en douches regelen. Dus als we nog mensen wisten die alsnog wilden kamperen dan kon dat ook. We hebben het berichtje geplaats op onze BSBE facebook pagina en een aantal mensen benaderd waarvan we wisten dat die toch ook graag wilden komen. De ander halve meter regel was voor een aantal toch een te groot bezwaar en zagen af van eventueel kamperen.  Petra en Leo en Eric en Irene melden zich aan bij de camping om gebruik te maken van deze kampeer mogelijkheid.

Zo vertrokken wij vorige week donderdag dus alsnog naar Zoutkamp voor zoals we het noemden een niet BSBE vakantie week.  De bus had ik op woensdag al ingepakt, donderdag morgen alleen nog even de heren in de kooien en we waren klaar voor vertrek.


Fiets achterop en klaar voor vertrek. We rijden eerst nog even langs Roden om Jenny te feliciteren met haar verjaardag en gaan dan via een tussen stop de kampeerhal ,waar Alin nog vlug even een boodschap haalde, door naar Zoutkamp.


Het is een beetje miezerig weer als we aan komen.


Carla, John en de kinderen kwamen ook haast gelijk tijdig aan. Petra en Leo waren er al en hadden hun tent al staan. We zetten eerst even tijdelijke rennen voor de honden neer terwijl we de spullen uit de bus halen en et naar binnen brengen.


Als we alles klaar hebben maken we de ren op definitieve grote, heerlijk het hele stuk tussen de twee huisjes in de kennelpanelen. Een prachtig groot veld voor de honden samen.


Odin zag zijn dochter Summer weer.


Ondertussen hielden Nienke en Amy zich bezig  met de voorbereidingen voor het avond maal.


De honden speelden heerlijk met elkaar. En als ook Joris en Nicole er zijn is onze groep voor de eerste dag compleet. 4 meutes gaan bij elkaar in de ren en er wordt alleen maar gespeeld.





Ons vertrouwde plekje, dit jaar geen tenten kamp op de heuvel.


Na een onrustige eerste nacht, de heren konden hun draai niet echt vinden en waren onrustig, was het al weer vroeg dag. Leo was 75 geworden en dat konden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dus al vroeg de tent versieren.


Piet en Tineke Perfors, van kennel Roepers, hadden voor Leo een ontbijt ''op bed'' geregeld. Dit was een verrassing waar Leo niks vanaf wist. Terwijl wij de tent versieren is Carla druk bezig om de honden naar buiten te halen via het raam zo de ren in.


Ienke van de camping kwam samen Alie van de plaatselijke horeca het ontbijt brengen. Petra neemt het in ontvangst en zet het op de tafel.


Het zag er smakelijk uit.



 Leo komt uit de douche terug naar de tent en  heeft hij het niet door. Als hij even later weer naar buiten komt en iedereen voor de tent ziet staan is de verbazing van zijn gezicht af te lezen.


Na het ontbijt genieten we weer van de honden die allemaal heerlijk bij elkaar in de ren zitten. Op het hoogte punt zouden er maar liefst 27 honden bij elkaar zijn.


Michael en Dylan heerlijk aan het slapen, vakantie voor de mannen.


Precies dat. Niet Big Smile Beagle Event 2020.


Domino, Djoplin en Pebless samen in de mand.


Charly Brown en Mick.


Eind vorig jaar is het baasje van Charly Brown onverwachts overleden. Bij Carla heeft hij nu eengouden mandje gevonden.


Kiekeboe baasje.


Nienke helemaal in haar element tussen allemaal beaglevriendjes.


Pebless.


Wie zien we daar aan komen ??


Heerlijk samen op de uitkijk.


Even begroeten en kriebelen.


James en Judy.


Chantal en Harry zouden dit jaar voor het eerst mee naar BSBE. Ze hadden nu een week vakantie gepland n Drenthe en vroegen of ze langs mochten komen, met hun beagles Snoopy en Musky, op de camping zodat ze een beetje van de BSBE sfeer konden proeven. Uiteraard kon dat. Hier de BSBE doop van Chantal tussen alle beagles in de ren.


Musky maakt nieuwe vriendjes.


Mike, als ik in de ren zat om foto's te maken dan was Mick mijn schaduw en kroop dicht tegen mij aan.


Judy traint haar springveren.


Summer dochter van Odin, dat is ook wel te zien.


Broer James houd alles goed in de gaten.


We gaan aan de BBQ met elkaar. Ook Sjouke en Miranda waren inmiddels gearriveerd en Sjouke kon direct aan het werk als chef BBQ.


De grootste en de kleinste, Mango en Judy samen in de ren.


Ik maak nog een groepsfoto van een deel van de groep en zo komt ook deze gezellige vrijdag weer op een einde.

 
Wordt vervolgd

Geen opmerkingen: