De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 30 maart 2023

FCI European Open Selectie weekend (Deel 2 Zondag)


Na een kort nachtje, de zomertijd ging ook nog in dit weekend, stonden we zondag morgen weer vroeg naast bed. Klaar maken voor dag 2 van dit selectie weekend. Alinda ging nu ook weer mee en de rest van de meute ook. Het tijdschema was gelijk aan dat van zaterdag dus we wisten al zeker dat het minstens half acht zou zijn dat we weer thuis waren. Het was een beetje een feestdag , Dylan vierde zijn 15e verjaardag . Het is weer rond half 7 als ik alle mannen in de bus heb en we kunnen vertrekken naar Laag Soeren. Het weer is beter dan op zaterdag. We rijden lekker vlot door en iets voor achten zijn we dan ook weer ter plekke. Stoeltjes in de bak geplaats en even wandelen met de mannen. Liepen we op zaterdag 2 maal in de grote bak nu zouden we 2 maal in de kleine bak lopen. Jan en Mathilda zijn er ook al en Joris en Nicole kwamen ook om ons weer te supporten.


Het verkennen was ook weer net als zaterdag 2 rondes VP direct achter elkaar verkennen en dan 1 lopen en bijna 4 uur wachten op ronde 2. Als we onze eerste ronde verkennen knipperen we wel even met de ogen. Een erg technisch parcours met heel veel ommetjes, het zal een uitdaging worden. 


Jan start weer als tweede. Hij heeft een paar keer echt oeps momentjes dat het maar net goed ging en op een gegeven moment echt geluk dat de keurmeester verder naar achteren stond. Pepper kwam met zijn neus in de tunnel terwijl dat niet moest. Een disk bleef hem bespaard en met 2 foutjes kwamen ze goed rond. En dan is het de beurt aan Elwood. Na de start gaat het mis, hij neemt de tunnel ipv de sprong, pats direct een disk te pakken. Hij clownt nog een paar hindernissen door maar dan heb ik zijn focus en loopt hij de rest van het parcours super. Het werd weer net zo'n slagveld in de medium als zaterdag opnieuw maar weinig met een klassement. Jan en Pepper werden 10e

De beide broers vlak voor de start. Concentratie bij Jan en nog even ontspanning bij Elwood die kan  nog even wachten voordat de concentratie erop moet.





Ondertussen had Alin Dylan en James er even bij gehaald. Ze zaten aandachtig te kijken wat er allemaal gebeurde in de hal.


Het wachten op ronde twee is begonnen, we kijken in de hal hoe anderen de ronde lopen en zien velen toch sneuvelen. Door goed te kijken zien we waar het fout gaat, misschien hebben we er wat aan als we zelf moeten starten.
In tegen stelling tot het technische parcours in de grote hal was dit meer een parcours met lange lijnen. Het was zorgen dat Elwood goed uit 13 naar de palen ging en na 15 goed contact en zorgen dat hij mee komt naar de wip(16) en niet de muur(6)r pakt.



Jan start weer en Pepper loopt mooi, heeft een weigering en 2 raakvlak fouten maar komt wel rond. En dan Whoop, ik zit er wat meer boven op en krijg Elwood goed mee, raakvlak kat goed helaas tikt ie daarna een latje. Door de tunnel naar de palen gaat ook goed en dan via de volgende tunnel naar de wip, contact hebben en door, Elwood komt wijd uit de tunnel maar negeert de muur gelukkig. Nog een ommetje en dan 1 rechte lijn naar de finish, raakvlak A goed en dan gas erop, even zwik ik zelf maar we komen rond, jammer van dat ene latje maar blij dat we zo liepen. Beide mannen kwamen in de uitslag, Elwood op 13 Pepper op 18






En dan rest ons nog 1 ronde. De jumping. We moeten eerst nog een tijdje wachten en mogen dan verkennen. Het is een leuk rondje en nu MOET Elwood als tweede de tunnel in haha. Het is wel een race ronde voor de echte snelle honden.  De handler tussen ons had zich afgemeld, net als meerdere lopers deze ronde niet meer zouden starten, persoonlijk vind ik dat zwak. Als je geen goede rede hebt  om je af te melden dan loop je gewoon alles en niet ''ik loop niet meer want ik kan toch niks meer halen'.

Jan start en blokt Pepper zijn doorgang naar de tunnel. Pepper wijkt uit over een hindernis en ze hebben een disk te pakken. De palen gaan ook niet vloeiend en op het einde rent Pepper langs de tunnel. Erg jammer dat hun laatste ronde zo eindigde. En dan Elwood. Ik zit er weer boven op en heb zijn focus goed te pakken. We gaan heerlijk door de baan en maken geen fouten.  We komen foutloos rond. Als we over de finish zijn pak ik Elwood op en knuffel hem, even laat ik de lange weg die we samen bewandelt hebben door mijn hoofd gaan, ik voel mijn ogen vochtig worden. Onze reis samen in agility land was 1 met vallen en opstaan , dat we hier ooit zouden starten hadden we nooit kunnen dromen en om dan de laatste ronde foutloos te eindigen deed mij zelf erg goed.

Maar zoals ik al zei was het een race ronde voor snelle honden, Elwood was buiten de parcourstijd geëindigd en hele snelle honden konden zich gewoon fouten veroorloven om als nog hoog te eindigen. 1 hond sloeg zelfs de hele palen serie over maar werd op commando terug gestuurd en kwam alsnog boven Elwood in het klassement. Elwood werd uiteindelijk 19e , maar hij was  de 9e hond met een foutloze ronde.  



Ons EO avontuur zat er op. Het was een weekend met toch een gouden rand. Hier mogen starten was bijzonder , hier mogen strijden samen met zijn broer was bijzonder, twee beagle broertjes van ruim 10 jaar wie had dat ooit kunnen dromen.  Pepper 6 rondes 4 klassementen, 2 disken. Elwood 6 rondes 3 klassementen, 3 disken.  En zowel Jan als ikzelf weten dat we er misschien nog meer uit hadden kunnen halen. Pepper zijn laatste disk, en Elwood zijn jumping op zaterdag en vp op zondag waren alle drie fouten van onszelf en lagen niet aan de beide broers. We waren trots op beide mannen. Wetend dat er genoeg honden waren die 6 keer een disk gelopen hebben dan konden we alleen maar trots zijn. we nemen afscheid van elkaar en vertrekken allemaal weer naar huis. Een prachtig weekend kwam ten einde, een weekend waar we met een trots gevoel op terug zullen blijven kijken.



Hier onder de link naar de filmbeelden van Pepper en Elwood.

The Blues Brothers in actie 

Onderweg naar huis trakteren we de mannen weer op kipnuggets bij de grote gele M. Voor Elwood zijn resteren en Dylan zijn verjaardag, een klein feestje voor de mannen hadden ze wel verdient. Het was een intensief weekend, zowel voor Elwood als voor mij. Als ik s nachts beneden kom omdat James even naar buiten wil ligt Elwood diep in dromenland. hij had niet eens door dat ik naast hem stond.

Geen opmerkingen: