De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

vrijdag 7 september 2012

Wandelweekend Beagleclub vrijdag 31/8/2012

het is inmiddels al weer een week geleden, maar door de drukte nog geen tijd gehad om een uitgebreid verslag te plaatsen van het wandelweekend van de beagleclub. Hier dus deel 1 Vrijdag 31/8

De datum 31 augustus t/m 2 september stond al een hele tijd rood omcirkeld in de agenda. Dit was namelijk het weekend van het wandelweekend van de beagleclub Nederland. Vorig jaar waren we ook van de partij en het had ons toen erg goed voldaan. Dus dit jaar gingen we op herhaling. We hadden de stille hoop om ook dit jaar weer met onze complete meute aanwezig te zijn. Jayson wordt oud en zijn gezondheid gaat soms met ups en downs.  We hadden het zelfde plekje gereserveerd als vorig jaar en ook Petra zou dit jaar mee komen met een aantal van haar dames.

Zo vertrokken we dus afgelopen vrijdag met de complete meute naar Beekbergen. De weersvoorspelling voor het weekend was goed. Maar onderweg leek het daar nog niet echt op, het regende de hele tijd en op het nieuws hoorden we zelfs dat er zwaar water overlast was in Friesland. Rond kwart over twaalf zijn we in Beekbergen. Nog even de laatste boodschappen inslaan en dan op naar vakantie park Het Liederholt.We melden ons aan en rijden naar ons kampeerplekje. De eerste wandelaars zijn er al, sommigen zijn al een dag of zelfs een week eerder aangekomen. Als eerste zetten we de kennelpanelen voor de heren neer. Ze kunnen zo heerlijk spelen terwijl wij ons met de tent bezig houden. De regen komt nog steeds met kleine druppels naar beneden dus enige haast is geboden om de tent snel op te zetten. Tijdens onze vakantie hadden we de snelle tent mee, die stond binnen twee minuten, nu hadden we de grote tent mee en moesten we toch rekening houden met iets meer dan een half uur opzettijd. Onze buren op de camping, Jan, Mathilda, Steven en Richard zijn er inmiddels ook en ook de overburen Peggy en Willie zijn al aanwezig. Als we bijna klaar zijn komt ook Petra aanrijden. Benji, Mika, Daphne, Djoplin en Lara gaan bij onze heren in de ren en spelen direkt heerlijk met elkaar.

Allemaal bij elkaar, door meerdere kennel delen aan elkaar vast te maken haddn de honden een eigen speelterrein.


Joepie baas , ik ben zo blij wat gaan we allemaal doen dit weekend .


Mango had zijn eigen kennel.


In de loop van de middag verzamelen we ons bij het hoofdgebouw. De warming up voor het weekend bestaat uit een wandeling van ruim vijf kilometer. Er zijn in totaal iets van 60 honden een 90 baasjes, een gezellige boel dus.



Jayson blijft bij Jenny. Als oudste van het stel kan hij het tempo van de jonge garde niet meer aan. Hij is bij Jenny in goede handen en zal haar het hele weeknd bijstaan als hulp bij de verzorgingsposten. Aan aandacht dus geen gebrek voor onze oude man.


Een bonte stoet wandelt over de veluwe.



Ik liep zonder hond en zat regelmatig langs de rand van de paden om foto's te maken. Tja en als je grote vriend Mango je dan opmerkt dan is hij zo blij.


Benji komt ook even kijken wat ik aan het doen ben.


En ook Lara is nieuwschierig wie er achter dat zwarte kastje zit.



Hai baasssss, we zien je wel.


Kiekeboe baasje hahahhahahha


De regen was inmiddels opgehouden en het was heerlijk wandelweer.


Jayson staat bekent om zijn smile. Maar ook Daphne heeft een Jaysonsmile. Hier loopt ze trots samen met Justin, Lara en Djoplin.


Na de wandeling komen we weer terug bij het vakantiepark.


Michael en Dylan samen met hun oma Daphne. Daphne is de eerste dochter van Daisy, de zus van Jayson. Inmiddels is Daphne ook al weer 14 jaar.


Een nieuw verkeersbord is geboren. Pas op overstekende beagles.


Terwijl Alinda en Petra zich met het eten gaan bemoeien loop ik naar de chalet van Jan en Jenny om Jayson weer op te halen. Samen scharrelen we rustig weer terug naar de tent.


Als we zitten te eten kruipen Justin en Dylan stijf tegen elkaar aan. Beide mannetjes zijn moe van alle indrukken van de eerste dag.


Jayson heeft aleen maar aandacht voor de wok met eten.


Daphne op de voorgrond en Jayson er achter. Wat lijken ze op elkaar zo.


Het avond programma bestond uit een lezing door een boswachter van de veluwe. De honden blijven in de tent. Jayson gaat met ons mee. Hier stapt hij samen met Alinda en Petra het restaurant binnen.


De zaal zat vol.


De boswachter vertelde vele verhalen en toonde diverse dia's


Dit alles ging aan Jayson voorbij. De oude man lag in een diep slaap .


Aan het eind van de avond gaan we weer terug naar de tent. Het is inmiddels een behoorlijk stuk koeler geworden. We doen wat dekens rond de benches en gaan slapen. De eerste dag zit er op.

Geen opmerkingen: