De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zaterdag 8 september 2012

Wandelweekend, zondag 2 september

Na een goede nachtrust was ik al weer vroeg met Jayson buiten.De zon prikt al weer tussen de bomen door, een mooie nieuwe dag staat op het punt van beginnen.  Voor vanmorgen staat de langste wandeling van het weekend op het programma. Officieel 8 km maar met het heen en terug lopen naar het begin punt kom je op 12 kilometer. Een goed gevulde maag is dus wel belangrijk. Jan haalt warme broodjes bij de kampwinkel en we hebbben ontzettend veel plezier onder het ontbijten. Een mes is scherp, daar kwam 1 van ons achter. En als er een niets vermoedende wandelaar achter de kennels langs loopt die schrikt van 8 beagles die allemaal tegelijk gaan blaffen dan liggen we helemaal in een deuk. We maken ons klaar en wandelen naar de receptie. Niet iedereen loopt mee vandaag.  Jayson en Daphne gaan ditmaal beiden met Jenny mee naar de verzorgingspost.


Jenny samen met Daphne en Jayson.


En daar gaat de groep.



Hallo baas, zit je nu alweer achter dat zwarte doosje.


De omgeving verandert steeds, we kwamen ook nog door stukjes voormalig stuifzand.


Als we bij de verzorgingspost komen zit Jayson ons al op te wachten. Hallo baasjes waar bleven jullie ??


Samen met Daphne , heerlijk aan de rand van het wandelpad.


Terwijl we wat staan te drinken komt er een groep ruiters langs. Beagles en paarden het blijft een leuk plaatje.


 Beide oudjes hadden genoeg aandacht, Er werd constant met ze geknuffeld.

 
We vervolgen onze route. Het is inmiddels behoorlijk warm geworden tussen de bomen.
 

Na een paar uur komen we wee terug op de camping. We hadden genoten van een heerlijke wandeling. Dapne en Jayson stonden ons al op te wachten bij de tent van Wilfred en Annedien.




Nu hadden we even tijd om de beentjes te ontspannen. Vanmiddag zal het wandelweekend worden afgesloten met mini coursing en als sluitstuk de beagle race. Maar voor dat het zover is eerst dus even rusten. Onder het genot van een drankje en een hapje  hebben we weer veel plezier voor de tent.

In de loop van de middag pakken we onze stoelen en zoeken een plekje langs de rand van het speelveld. Het is tijd voor de minicoursing.


Daphne en Jayson zitten heerlijk samen aan de spit. Voor hun geen minicoursing meer, dat kan echt niet meer. Mango zit in de tent in de bench. Als meneer weet dat de coursing draait dan is hij niet meer te houden. Als alle beagles geweest zijn dan mag Mango nog een rondje coursen.


 De mannen zijn er klaar voor.

 
Vorig jaar vond Michael de coursing maar niks, maar sinds we er thuis ook 1 hebben is hij er gek op. Hij stond al druk te blaffen aan de rand van de baan toen hij stond te wachten op zijn beurt.
 
 

En ook Justin vind de coursing helemaal het einde.






Dylan hebben we niet in de baan gehad. Die vind er niks aan.

Mango mocht als aller laatste. Iedereen stond met verbazing te kijken naar onze grote vriend. Ik had hem aan de lange lijn, het risico dat hij de wild geur aan de andere kant van het hek lekkerder vond dan de nephaas was aanwezig.



De foto's van Mango zijn gemaakt door Richard Liebregt, bedankt


Als sluitstuk van het weekend dus de beaglerace. Dit is altijd een fantastisch om te zien. Er is een baan uitgezet Je moet de hond aan de ene kant neer zetten, houd hem een stukje pens voor de neus en gaat dan aan de andere kant van de baan staan en op het start teken worden de honden losgelaten. De hond die het eerste aan de overkant is is de winnar.

Hier de veteranen beaglerace.   Denia van 11, Daphne van 14 en Jayson van 16. Dit was ook de volgorde van aankomst.


 
Kom op Jayson nog een stap en je bent over de finisch, Remco heeft geen koekje voor je


Michael won zijn race. Mika werd tweede. Djoplin schrikt van Petra en draait zich om zo lijkt het tenminste hahaha.


Lara wint haar groep, Dylan werd tweede.


Als alle groepen geweest zijn is de finale. Michael wordt hierin 5e


En dan zit het er op. Een heerlijk weekend wat vol stond van actief bezig zijn met je hond. We hebben genoten. Jan maakt nog een foto van ons samen met de complete meute. 1 van de weinige foto's waar we met z'n allen op staan.


Veel wandelaars pakken hun spullen op en gaan weer naar huis. We zitten nog even na en gaan dan  samen met Jan, Mathilda, Steven, Richard, Peggy, Willie en Petra gaan we nog uit eten in het restaurant van de camping.


Allemaal familie, Jayson, Mika, Michael, Benji, Daphne, Dylan, Justin


De vermoeidheid na een druk weekend. Justin en Djoplin gaan samen bij Jayson in de mand.


 Na het eten gaan Jan en Mathilda met de jongens naar huis. Wij blijven nog een nacht en gaan maandag weer naar huis.Het is nog lekker buiten we blijven nog een tijdje buiten zitten en laten het weekend nog eens passeren. Het was toppie daar zijn we het allemaal over eens. Op naar volgend jaar.

Op maandag ochtend pakken we de spullen in. We nemen afscheid van diverse mensen en melden ons af bij de receptie. Hier reserveren we ons plekje voor het wandelweekend van 2013 alvast.

Voor nog meer leuke foto's en een mooi verslag kijk op de blog van Benji en Mika  Hier klikken

2 opmerkingen:

TEAGAN zei

Waw wat een week-end vol beaglepret. Ook hier was het via het net mee genieten Tjeerd! Het lijkt elk jaar alsmaar leuker te worden!
Lieve groetjes, Els

Anoniem zei

Wij hebben ook genoten Tjeerd en Alinda en gelijk geboekt voor volgend jaar en dan voor 10 dagen, het Beagleweekend blijft een succes, groetjes Jan,Ria, Lotte,Flortje,Sophie