De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

vrijdag 7 september 2012

Wandelweekend, zaterdag 1 september

Na een frisse nacht was het voor mij weer vroeg dag. Jayson slaapt niet in de bench maar bij ons in de slaap cabine. Hij heeft daar een eigen slaapzak. De oude man is vaak vroeg wakker en als hij in beweging komt dan moet hij ook al snel binnen vijf minuten zijn water kwijt. Rond half zeven begon meneer dan ook te scharrelen door de slaapcabine. Vlug aankleden en naar buiten met Jayson. De hele camping is nog in rust.

 
We lopen ons rondje aan gaan weer terug naar de tent. Als wij terug komen is buurman Jan ook al wakker, nog zo'n vroege vogel. Ook Jan gaat al met Benji en Mika op stap.De rest bij ons in de tent is nog in diepe rust. Jayson scharrelt lekker vrij rond de tent en ik geniet van mijn eerste bakkie koffie, wat is dat lekker zo s'morgens vroeg buiten.
 
 
Jan kwam weer terug met beide heren.
 
 
 
Mango en Djoplin hadden hem al van ver zien aankomen.
 
 

Als iedereen wakker is gaan we met z'n alleen heerlijk ontbijten. Het weer is super en we genieten met volle teugen.

 
Voor deze morgen stond er een puzzeltocht gepland. De avond er voor hadden we te horen gekregen hoe laat we moesten vertrekken. Onze groep moest om kwart over tien gereed staan. Jayson ging weer met Jenny mee.



Om de tien minuten vertrok er een groep wandelaars. Er wachte hun een puzzeltocht met 28 vragen over diverse onderwerpen.


Alinda is er klaar voor. Petra zit er ook al maar zij zit in een groep later.


Ons groepje bestond uit 7  personen en een begeleider van de bcn. Vaak waren de kinderen al bij de boom met vraag terwijl wij nog ver weg waren.


Een rekensom moet opgelost worden.


Ongeveer halverwege de route is een verzorgingspost. Jayson zit hier lekker onder de bomen in de schaduw. Uiteraard moet onze oude man even uitbundig begroet worden.



Mango en Justin genoten ook met volle teugen.


De Veluwe is mooi. Deze puzzeltocht liet ons dan ook veel afwisseling in het landschap zien. Dichte bossen, open heide en zelfs oude eikenstrubben kwamen we tegen. Ongemerkt moest je ook geregeld een stukje hoogte verschil overbruggen.


Mango en Justin. Alinda was inmiddels Michael en Dylan al kwijt aan de kinderen.


Dylan en zijn nieuwe vriendje.


De koning van de bossen. Het was goed oppasen met Mango,de geur van het vele wild ging niet onopgemerkt aan zijn neus voorbij.


Na de tocht is het uitrusten voor hond en baas.  Het middag programma bestond uit een spelletjes middag voor baas en hond.

 
In de middag komt iedereen met zijn hond naar het speelveld. Hier zijn verschillende spelletjes uitgezet. Het beloofd een vrolijke middag te worden.
 
 
Onze heren werden geregeld door verschillende kinderen gebruikt voor de spelletjes. Hier is Michael. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk water van de ene naar de andere emmer te brengen. Het bekertje moet alleen wel in de hand waar je ook de riem van de hond mee vast hebt.
 
 
De hindernis baan. samen met je hond over de hindernis heen springen en de volgende hindernis samne onder door kruipen.
 
 
Het buisjes spel. er zit een koekje in het buisje. Door hem met de bek te draaien rolt het koekje er uit.
 
 
De tunnel, 1 van de favorieten van onze heren. Ze waren er dan ook allemaal heel snel doorheen.
 
 
Skippy ballen samen met je hond. Dit heeft heel veel hilarische momenten veroorzaakt. Hier is Dylan in de baan.
 
 
Dylan op de hindernisbaan.
 
 
Ons ijspaleis bij de buisjes. Nee dat was niks voor Dylan.
 
 
Petra aan de start van de skippybal race, samen met Djoplin............
 
 
Maar dat ging niet helemaal goed ..........
 
 
Ondertussen vliegt Dylan al weer door de tunnel.
 
 
Koekjes zoeken in een stapel autobanden.  Daar was Dylan erg snel in.
 

Dit was de Petra oplossing van samen over de hindernis springen.

 
en haar oplossing van zaklopen met je hond....


Djoplin door de tunnel.

 
En Petra door de tunnel. Ik kwam niet meer bij van het lachen, en dat velen met mij.
 

Michael liet nog even zien dat hij behendigheid op wedstrijd niveau heeft gelopen. Als een torpedo schiet hij over de sprongen.


Justin in de skippybal race.


Ha baas, wil jij dat ding voor mij omdraaien.


Twee emmertjes water halen.......


Uiteindelijk moeten er drie honden strijden voor de derde plaats. Tot onze verbazing was Dylan en zijn vriendje daar 1 van. Maar Dylan had er niet zoveel zin meer in en helaas werden ze geen derde.



Na de prijsuitreiking van de spelletjes was het tijd voor de prijsuitreiking van de puzzeltocht.Tot onze verbazing hadden wij de meeste vragen goed beantwoord. Een mooi nieuw honden kussen was de prijs.


Een gezellige morgen en middag kwam ten einde.We hadden een gezellig groepje bij elkaar daar achter op de grote kampeerweide.


De dag werd afgesloten met een gezamelijke bbq. De honden waren weer erg moe en sliepen allemaal in de tent. Jayson mocht weer mee en lag heerlijk onder de tafel. Geregeld kreeg hij een stukje stokbrood toe gereikt.



Het was erg gezellig en het bleef nog lang onrustig.

 
Een mooie dag kwam zo weer ten einde. We hebben ontzettend genoten. Op naar de zondag.

1 opmerking:

lotteflorsophie zei

Jan ligt in een deuk om Petra, ook met de beentjes omhoog, gave reportage Tjeerd!