De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 3 maart 2014

Martinidogshow Groningen


Afgelopen zondag waren we weer eens present op een show. De Martinidogshow in Groningen, bijna een thuis wedstrijd dus. De regels voor de shows zijn per 1 januari verandert, moest ja anders voor een bepaalde tijd binnen zijn, nu mag je vlak voor je keuring nog binnen komen, ook moest je anders verplicht blijven tot 3 uur nu mag je weg als je hond gekeurd is en je niet door hoeft naar de erering. Groningen is een klein half uurtje rijden voor ons dus we konden haast uitslapen deze zondag. Rond negen uur vertrokken we dan ook pas naar Groningen, Elwood ging mee. De kleine man zou twee keer in de ring komen, 1 keer voor de gewone keuring en 1 keer samen met zijn zus Djanis in de koppelklas, dit zou hun debuut worden op een internationale show. We zoeken ons plekje bij de ring en zetten alle spullen klaar. We zijn benieuwd hoe het met Elwood zijn angst gaat. Alinda gaat direct met hem aan de wandel en hij loopt redelijk relax tussen alle grote honden, positief dus. Inmiddels heeft ook Petra haar spullen bij ons neergezet en Djanis en Djoplin hebben al even een knuffel van mij gehad. Ook Petra gaat een ronde lopen met Elwood. Ook nu is hij heerlijk relax. Het wachten is nu op de beagle keuring. Ondertussen zijn Jan en Jenny ook gekomen, samen met Djyma komen ze even kijken. Voor Djyma een hele goede socialisatie, vreemde omgeving, heel veel mensen, vreemde honden, veel lawaai en geen mama om op terug te vallen. De kleine dame vind het allemaal wel spannend maar ze loopt redelijk ontspannen rond en krijgt heel veel aandacht.
Voor Djyma ging er een hele nieuwe wereld open.
. 1 (4)
He papa zullen we eerst nog even spelen.
1 (5)
Wat heb ik toch een stoere papa, ben best wel trots dat ik een Whoopy ben.
1 (12)
Veel eerder dan gepland moeten de beagles de ring in. Elwood is nog steeds redelijk ontspannen en dat is een goed teken. Het betasten door de keurmeester vind hij toch nog wel een beetje spannend maar hij blijft redelijk rustig staan, ook het lopen gaat goed dus weer een positieve ervaring.
Opstellen in de rij.
1 (14)
Lopen voor de keurmeester
1 (15)
Nog steeds vind Elwood dit niet leuk, maar het gaat gelukkig steeds beter.
1 (17)
Duidelijke taal. Meneer laat even zien hoe hij er over denkt.
1 (19)
Zo vrouwtje ik ben klaar, ik heb mijn ding gedaan, mag ik nu weer lekker mezelf zijn en gek gaan doen.
1 (21)
Elwood kreeg een 4 ZG, we waren er tevreden mee. Djyma staat aan de rand van de ring te kijken wat al die beagles daar aan het doen zijn.
1 (38)
De koppelklas is pas om drie uur dus we hebben nu een heleboel tijd om heerlijk te genieten van ons kleinkind Djyma.
1 (44)
Zo lief dit plaatje.
1 (46)
Djyma samen met haar papa Elwood en haar tante Djanis. Wat lijken ze op elkaar.
1 (68)
Echte beagles als er eten in het spel is gaan de neuzen dezelfde kant op
1 (73)
Voeding en opvoeding, daar zit verschil in. Hier twee schooiers die vragen om voeding en 1 kleintje met opvoeding die netjes wacht op haar beurt.
1 (83)
Veel indrukken krijgt de kleine meid te verwerken dan is het heerlijk uitrusten bij papa in de bench. Even later lagen vader en dochter heerlijk tegen elkaar aan te slapen.
1 (88)
Aan het eind van de middag komt het moment van het debuut in de koppelklas dichterbij. Alinda is nog even met Elwood en Djanis aan het oefenen, het gaat goed.
1 (90)
Dan is het tijd om naar voorkeur ring te gaan.Het valt nog niet mee om beiden precies op de zelfde manier neer te zetten. Maar ondanks dat Alinda dit nog niet eerder met beiden had geoefend ging het niet slecht.
1 (97)
Concentratie
1 (99)
Baasje… dit is toch veel makkelijker, dit vinden wij veel fijner dan zo stijf stil staan.
1 (101)
Oeps, daar komt de keurmeester aan.
1 (104)
Het duurt de twee allemaal veel te lang, Na de voorkeur ring moeten ze zich opstellen in de ring van waar uit ze de erering in gaan. Elwood ziet ondertussen allemaal pluisjes door de zaal vliegen en is helemaal afgeleid. Als ze de erering in komen heeft elwood dan ook zijn koppie er niet meer bij en wil alleen maar spelen en gek doen inplaats van mooi lopen.Alinda doet nog haar best om ze redelijk voor te brengen maar het kost veel moeite
1 (111)
Dan maar gewoon genieten. Volgende keer zal het vast al weer een stuk beter gaan.
1 (114)
We wachten nog op de eindkeuring en genieten van de 10 beste honden van de show die strijden voor de hoogste eer. Heel mooi om te zien dat de best in show keurmeester nu eens een hond op 1 zette die je er niet verwacht.

Geen opmerkingen: