De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zaterdag 28 juni 2014

Big smile afterparty


Gisteren hadden we hier een kleine Big Smile After party. Joris en Nicole stonden nog in Lauwersoog op de camping en kwamen een dag bij ons om heerlijk te wandelen. Beagle Tosca en undercover Fanouck kwamen ook mee.
In de loop van de ochtend kwamen ze aan in Westerbork. De beide honden scharrelen direct heerlijk tussen onze heren in. Wat een genot om te zien hoe gemakkelijk dat altijd gaat. Wij genieten van een bakje koffie met een Beilerkontje (gebak) en hebben nog veel lol met het nagenieten van de Big Smile wandeling.  Na de koffie maken we ons gereed om te gaan wandelen. De heren van ons gaan achter in de bus en Tosca en Fanouck mogen mee voorin. We rijden naar de bossen van Grolloo en gaan daar de Veenpluiswandeling lopen.


Het is een wandelroute die veel afwisseling laat zien. Productiebossen, vennetjes, loofhout, naaldhout en heide velden.
a (1)
a (3)
Op een plek waar vaak adders liggen neem ik Joris en Nicole even mee van het pad af. Helaas zien we geen adders. Alinda staat ondertussen met 7 honden op ons te wachten. Als we terug komen moeten we haar bevrijden uit een wirwar van lijnen.
a (6)
Vlak voor de fietsbrug spot ik nog een vrouwtjes adder, dus toch nog een adder kunnen laten zien.
a (8)
Fanouck  staat te kijken of ze de sprong zal wagen, uiteindelijk doet ze het toch maar niet.
a (10)
En ook Mango schat zijn kansen. Hier doet ie het niet maar als ik iets verderop niet goed oplet  springt hij toch nog het water in.

a (12)
Alinda samen met Michael en Dylan en Justin , maar daar is alleen de staart van zichtbaar
a (15)
Het was heerlijk weer in het bos, niet te warm en weinig muggen en andere prikbeestjes.
a (27)
Fanouck genoot,
a (29)
Net als Tosca, de veteraan van de groep met haar 13 jaar.
a (31)
Even een rust moment midden op de heide, 10 jaar terug stond hier nog een groot stuk productiebos.
a (33)
Fanouck vond een stok en het was grappig om te zien dat ze er samen met Elwood mee door het bos liep. Beiden een kant van de stok in de bek.
a (39)
Na ruim twee uur komen we weer teug bij de auto. Honden er weer in en op naar Westerbork. Thuis genieten we nog een tijd van de honden.
De Big Smile was nog steeds aanwezig.
a (42)
Elwood had zijn angst gisteren weg gestopt en sprong spontaan bij Nicole op schoot.
a (54)
Dylan had een plekje gevonden bij Joris
a (60)
En Tosca… die lag heerlijk op de bank, ze voelde zich helemaal thuis tussen de meute van Bork
a (62)
En ook voor Joris had Elwood geen angst. Hij zat keurig in de stoel naast hem
a (75)
We kletsen een hele tijd en hebben een gezellige tijd samen. Alinda maakt een pan soep en er komen broodjes en salades op de tafel. De tijd vliegt voorbij en voordat we het doorhebben is het half 10.  Joris en Nicole gaan weer terug naar de camping in Lauwersoog. Ze zijn nog geen tien minuten weg of Elwood ligt in een hele diepe slaap. De indrukken en vele avonturen van de laatste week hebben hem , en ook de andere heren, helemaal gesloopt.
a (83)
Zo kwam er nu echt een eind aan het Big Smile avontuur. Ruim een dikke week draaide alles hier in huis om het Big Smile Beagle Event. Vanaf vorige week donderdag tot gister avond hebben we visite en honden in huis gehad. Een hele gezellige tijd maar naast de honden zijn ook Alinda en ikzelf nu behoorlijk gesloopt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk om te lezen hoe fijn je zo'n mooi evenement af kunt sluiten....en eh nu samen maar weer eventjes een pas op de plaats ;)

Liefs uit het Noorden

Monty & Doortje