De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 8 juni 2014

Show Arnhem


Zoals elk jaar met pinksteren stond de Pinkstershow in de Rijnhal in Arnhem weer op de kalender. Ditmaal hadden we twee honden ingeschreven. Elwood en Michael. Voor Michael zou het zijn eerste show worden in de veteranen klas, wat gaat de tijd snel. Arnhem heeft ons in de tijd dat we showen vele mooie herinneringen gebracht. Mango en Michael hebben hier geschitterd op het podium met de junior handling, Dylan werd hier reserve reu, Michael werd er zelfs twee keer Beste van het ras, 1 maal tweede in de rasgroep en 1 maal de overwinning in de rasgroep. Vorig jaar hadden we er een super verrassing door er met Domino BOB te worden en de rasgroep te winnen. Mooie herinneringen dus aan de Rijnhal.




Met de nieuwe regels is het niet meer verplicht om voor negen uur op de show aanwezig te zijn, we konden dus redelijk rustig aan doen aangezien de beagles pas na half 12 gekeurd zouden worden. We waren benieuwd hoe Elwood zich zou houden, zijn angsten worden wat minder maar hoe heeft hij de schrik reactie van de knallende ballon achter hem op de show in Dortmund verwerkt…. afwachten dus. We zoeken de beagle ring en plaatsen onze spullen bij onze beagle vrienden. Het is weer ouderwets gezellig langs de ring. Elwood gaat met Alinda op stap voor een rondje door de hal, hij is redelijk rustig en het ziet er dus goed uit.  Als het bijna tijd is om de ring in te gaan staan we nog even wat te praten langs de ring, op dat moment beginnen twee dalmaten stijf achter Elwood, behoorlijk tegen elkaar te bekvechten….. Elwood slaat weer in zijn paniek angst… shit, foute boel. Alinda gaat toch de ring met hem in maar ik zie direct de spanning op Elwood. Als de keurmeester dan ook nog recht op hem afkomt lopen is het helemaal mis. Alinda is verstandig en trekt Elwood terug uit de ring. Niet nog meer stress bezorgen. Dit is balen want we waren juist een heel eind op de goede weg. Terug bij af dus weer.




Elwood in de spanning op zijn lijf is te zien, even later trekt Alinda hem terug. Geen beoordeling vandaag dus voor hem.
a (1)
Als de veteranen aan de beurt zijn mag Michael dus aantreden. Michael in de veteranen klas, wat is de tijd toch snel gegaan. Maar het is hem niet aan te zien dat hij nu valt onder de veteranen, met een grote grijns en vol vuur liep hij weer door de ring. Het was alweer twee jaar geleden dat Michael voor het laats in de ring was geweest, maar verleert was hij het nog niet.  1 Uitmuntend en Beste veteranen reu. Een eerst punt was dus binnen voor het Nederlandse veteranen kampioenschap.




Michael From Muskoka Dream’s.  Onze veteraan maar dat is hem nog niet aan te zien.
a (4)
1 Uitmuntend Beste veteranen reu en een eerste punt voor het Nederlandse veteranen kampioenschap. Opnieuw bracht Arnhem ons een mooie herinnering.
a (5)
Als ook bij de teven de veteranen gekeurd zijn komt de strijd voor beste veteraan van de dag. Beste teef veteraan werd Michael zijn nest zus Code Red From Muskoka Dream’s. Broer en zus moesten dus strijden voor de eer van beste veteraan van de dag. Zo mooi om te zien hoe beiden nog fantastisch in hun vel zitten en beiden nog een voortreffelijk gangwerk laten zien. Oude tijden herleven. Vorig jaar konden we genieten bij de veteranen van Max en Fraggle en Blue From Muskoka Dream’s nu dus opnieuw twee oude Muskoka’s die strijden voor de hoogste eer.
Michael en Red gingen samen de strijd aan en de keurmeester koos voor Michael als beste van de dag. We waren weer ontzettend trots op hem. Het samen met zijn zus strijden voor deze eer is toch fantastisch.
a (17)
Beste veteraan teef en beste veteraan reu, Red en Michael  samen met de trotse fokker van de Muskoka Dream’s beagles Petra Broers. Drie stralende gezichten wat wil je nog meer.
a (18)
Een knuffel van de fokker voor Michael
a (19)
Wat ik wel slecht vond van deze show was dat er geen erekeuring voor alle beste veteranen was, Op elke show is die aanwezig maar hier niet, erg jammer.  We kijken nog naar wat andere keuringen en pakken ons boedeltje dan weer bij elkaar om naar huis te vertrekken. Een mooie show dag kwam zo ten einde.




Thuis duiken de heren direct de tuin in en gaan heerlijk in de zon liggen
a (27)
Zo denkt Elwood dit vind ik toch vele malen fijner.
a (30)

Geen opmerkingen: