De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 2 juli 2017

Big Smile Beagle Event 2017 (Deel 2)

Op zaterdag morgen ging de wekker weer vroeg. Het was BSBE day. De dag waar we het hele jaar naar uitgekeken hadden. We ontbijten uit het handje, pakken de laatste spullen bij elkaar  en vertrekken tegen 8 uur naar de boot bij Lauwersoog. Niet de veerdienst maar een eigen boot speciaal alleen voor ons.


We zijn de eersten op de p plaats maar al snel komen de andere BSBE gangers er ook aan. Een bonte stoet loopt over de kade naar de boot. 1 voor 1 lopen we de loopplank op waar schipper Johan ons allemaal staat op te wachten. Als iedereen aanwezig is begint de tocht naar Schier. Het weer werkt nog niet echt mee, lichte regen en een harde wind teisteren ons op de overtocht. We moeten even wachten voordat de sluisdeuren opengaan maar als we er door zijn begint de reis echt.


Een deel van de groep zat beneden deks, een deel op het achter dek en een deel boven.




Wachten voor de sluis.

 
Op Schier staan er weer twee bussen voor ons klaar die ons naar het strand brengen. En dan kan het feest echt beginnen. Er staat een behoorlijke wind dus we besluiten om eerst van de wind af te lopen, wind en mot regen in de rug maar dat kan de pret niet drukken. We hebben de heren nog aan de lijn en dan komt er een loslopende reu op Michael af en zonder reden grijpt hij hem. Potverdorie, we krijgen ze snel uit elkaar maar het kwaad was al geleden. Michael had een hap in zijn voorpoot gehad, we zagen geen wond maar hij was geraakt precies op een pees. Zijn dag begon dus kreupel. We dragen hem een stukje maar hij wil toch lopen. Veel bewegen zorgt er uiteindelijk voor dat hij redelijk vooruit kan.
 

Mango genoot samen met Erik, heerlijk rennen over het strand en door de duinen.


Nog geen 10 minuten op het strand en direct al gewond.


Maar Michael zou Michael niet zijn, altijd maar doorgaan.


Mr Big smile junior.


De regen stopt en we gaan via de duinen weer terug naar de strand opgang waar we begonnen waren.



 
We nemen een lunch op het terras, de honden liggen heerlijk om ons heen, de zon is er inmiddels bij gekomen en het is prachtig weer.
 



Broer en zus.


Mango de schoothond zoekt het hoger op.


We vertrekken na de lunch weer naar het strand.


Honden los en genieten .












Door de eb was het strand echt giga breed.


Het leek soms wel of waren we in de Sahara.



Na een heerlijke tijd is het nu toch echt de hoogste tijd om terug te gaan naar het dorp, via de vuurtoren gaan we de duinen weer in.


In het centrum waar we ons verzamelen wachten op de bussen, we waren weer een attractie, zoveel beagles bij elkaar.




Rond kwart voor vijf komen onze bussen weer voor rijden die ons weer naar de haven brengen. Daar is het nog even wachten op de boot.

 
Moeten we echt weer naar de andere kant, we willen hier wel blijven baasje.
 

En als iedereen op de boot zit dan zie je alleen maar vermoeide koppies, zowel van hond als baas.







Het was weer  een prachtige dag. Voor een deel van de groep kwam die hier ten einde. Voor de deelnemers die zich er voor hadden opgegeven sloten we de dag af met een heerlijk buffet.

 
Daarna vertrekt een ieder weer, de camping gasten weer naar de camping waar we nog even heerlijk nazitten en nagenieten van deze prachtige dag.
 
Hier een link naar een filmpje wat ik van deze dag heb gemaakt.
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen: