De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 18 december 2018

Afscheid na bijna 10 jaar

Vorige maand hebben we afscheid genomen van een bekende verschijning in beagle land. De blauwe beagle bus van de Borkse meute.
Na bijna 10 jaar trouwe dienst werd het tijd dat onze wegen zich gingen scheiden, Op alle fronten kwamen er nu toch wat gebreken en dan is het wijsheid om te zeggen nu is het goed.
Tis maar blik maar toch, met het uitruimen van de bus liet ik mijn gedachten gaan. Heel Europa zijn we door getuft, de kilometerstand tikte nu tegen de vijf en halve ton aan.
De eerste lange rit was naar Wijdenes, bijna 10 jaar later was dat ook zijn laatste rit. De shows door Europa met de successen van Mango we zijn er gekomen met de blauwe bus. Bratislava, Herning, Parijs, Salzburg de plaatsen waar Mango Wereld kampioen werd.  Zweden, Wales, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken de landen waar de de Borkse meute genoot van hun vakanties. Tig keren heb ik de dubbele bodem van de bus ingepakt, camping spullen onderin, de honden er boven. Ik kan de manier van inpakken wel dromen.

De dubbele bodem hij was ideaal


Een vertrouwd beeld, de blauwe bus met de stickers van de Borkse meute en Mango op de ander kant.


Een tol vignet van Oostenrijk op de voorruit. Worlddogshow 2012


En sticker van Dog trust uit Engeland en een hamilton


De sticker van BSBE.


En de kilometers stand. Hij heeft zich goed gehouden.

 
Bij een goede vriend van ons ,met een eigen garage bedrijf,  hadden we al aangegeven op zoek te zijn naar een andere bus. Geen dubbele cabine, BPM vrij en het liefst nog een mooie acceptabele kilometer stand. En in plaats van een L1 een L2, die is net iets langer. Halverwege november kreeg ik van Gerard een belletje dat er een bus op de markt zou komen die aan onze eisen voldeed. Of we belang hadden. Een afspraak gemaakt en twee dagen later reden we naar Lemmer om de bus te bekijken.
 
Een mooie zwarte bus stond ons op te wachten. Hij zag er nog super uit en we maken er een proefrit in.
 
Bouwjaar eind 2013 dus net BPM vrij met relatief weinig kilometers. We zijn het er beiden mee eens en de koop gaat door.
 
 
Een week later kunnen we hem ophalen.  Blauw en zwart naast elkaar . We hopen met deze nieuwe aanwinst net zoveel belevenissen en veilige kilometers te kunnen maken als met zijn voorganger.
 
 
Daar we dus veel kilometers maken met de heren is het ook belangrijk dat ze veilig mee kunnen. We liepen al tijden met het idee in ons hoofd om mooie degelijke inbouw benches in de bus te zetten. Nu we dus overgingen naar een andere bus hebben we dit idee dan ook maar omgezet in daden.
Via via hoorden we goede berichten over het bedrijf Kelders Kooien in Tuk, bij Steenwijk. Dus een afspraak gemaakt voor een maandag en er heen gereden. We werden hartelijk ontvangen, onze wensen maakten we kenbaar en er werd met ons mee gedacht. We wilden drie kennel kooien  1 voor Mango en Elwood, 1 voor Michael en Dylan en 1 voor Odin en Donald. Eerst wou ik de deurtjes naar achteren maar dan ben je met inpakken beperkt want je moet ruimte overhouden om de deuren te openen. We besluiten om de deuren naar de zijkant te doen en de onderste kennel in plaats van 1 er een deelbare van te maken. Het tussen schot kan er uit en in. We krijgen 1 deel zo mee naar huis en het andere deel zal dezelfde week gemaakt worden en op vrijdag zullen ze hem al kunnen plaatsen.
Alinda er dus vrijdags weer heen en ze komt terug met een prachtige inbouw achter in de bus.
 


Even uit testen




 
 De Borkse meute is weer klaar voor nieuwe avonturen in de nieuwe bus en met de nieuwe kennels.

Onze dank gaat uit naar Autotoaalservice in Lemmer voor onze nieuwe bus en Kelders kooien uit Tuk voor de prachtige degelijke kennels.
 

 

 
 

Geen opmerkingen: